Θερμή συνομιλία Αναστασιάδη-Τσαβούσογλου στο περιθώριο του δείπνου

Αποστολή στο Κρανς Μοντάνα: Γιώργος Πλουτάρχου 

Σε εξέλιξη βρίσκεται στο Κρανς Μοντάνα της Ελβετίας το δείπνο που παραθέτουν τα Ηνωμένα Έθνη στις αποστολές των μερών που θα λάβουν αύριο μέρος στην Διάσκεψη για την Κύπρο.
 

Στο δείπνο παρακάθονται γύρω στα 150 άτομα. Στο κεντρικό τραπέζι κάθονται οι δύο ηγέτες, οι Υπουργοί Εξωτερικών των τριών εγγυητριών δυνάμεων, ο Έσπεν Μπαρθ Έιντε, η Φρεντερίκα Μογκερίνι και εκπρόσωπος της ελβετικής κυβέρνησης που πληρώνει τον…λογαριασμό.
 


Κατά την έναρξη του δείπνου, ο Έσπεν Μπαρθ Έιντε προέβη σε σύντομη ομιλία, με κεντρικό μήνυμα ότι είναι εφικτός ο στόχος για τον οποίο πραγματοποιείται η Διάσκεψη για την Κύπρο.

Στο περιθώριο του δείπνου, θερμή συνομιλία είχαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.  

Το μενού του δείπνου περιλαμβάνει:

 

Στο μεταξύ, εξαμελείς θα είναι οι αντιπροσωπείες της κάθε πλευράς που θα συμμετέχει στην αυριανή Διάσκεψη για την Κύπρο στο Κρανς Μοντάνα της Ελβετίας, όπου θα αρχίσει η συζήτηση του κεφαλαίου της ασφάλειας και των εγγυήσεων.
 
Η αντιπροσωπεία της ε/κ πλευράς θα αποτελείται από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, τον διαπραγματευτή Ανδρέα Μαυρογιάννη, τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Νίκο Χριστοδουλίδη και τους Τουμάζο Τσιελεπή, Άρη Κωνσταντινίδη και Πόλυ Ιωάννου.
 

Δειτε Επισης

Πρόεδρος Βουλής: Σταθερός σύμμαχος το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και η Ρομπέρτα Μέτσολα
ΠτΔ: Παρά τις δυσκολίες παραμένουμε προσηλωμένοι για επανένωση της Κύπρου
Μέτσολα: Στο επίκεντρο της Ευρώπης η Κύπρος
Νέες βολές ΑΚΕΛ κατά Προέδρου-«Οι πολίτες διερωτώνται πότε η κυβέρνηση θα αναλάβει έστω και μια φορά τις ευθύνες της;»
Ψάχνουν τους δράστες για τους βανδαλισμούς στα γραφεία του ΔΗΣΥ-«Τέτοιες ενέργειες στρέφονται κατά της Δημοκρατίας»
Καταδικάζει ο ΔΗΣΥ του βανδαλισμούς στα γραφεία του-«Η Δημοκρατία ούτε φοβάται, ούτε εκβιάζεται»
Υποδέχθηκε τη Μέτσολα ο Προεδρος-«Στοχος η ένταξη της Κύπρου στη ζώνη Σένγκεν το 2026»
Στην Κύπρο η Ρομπέρτα Μέτσολα-Κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
Το μητρώο της ΕΔΕΚ, ο στόχος της ενότητας και ο γρίφος της επιστροφής
Κυνηγά την αδυναμία των αρμοδίων ο Πρόεδρος-Η παρέμβαση, ο σάλος και πολιτική συντήρηση του φιάσκου