Ο Ιωσήφ Αναστασίου χωρίς ανθυποψήφιο Πρόεδρος της ΔΕΟΚ

Νέος Πρόεδρος του Συμβουλίου Διοίκησης της ΔΕΟΚ για την τετραετία 2017-2021 ανακηρύχθηκε χωρίς ανθυποψήφιο ο  Ιωσήφ Αναστασίου, ο οποίος τα τελευταία χρόνια κατείχε την θέση του Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα.  
 
Η αρχαιρεσία που διενεργήθηκε στο πλαίσιο του 17ου Συνεδρίου της ΔΕΟΚ ανέδειξε στη θέση του Αναπληρωτή Προέδρου τον Στέλιο Χριστοδούλου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΔΕΟΚ στη θέση του Γραμματέα Οικονομικών παραμένει ο  Αντώνης Αντώνη. Τις άλλες δύο θέσεις του Πενταμελούς Συμβουλίου συμπληρώνουν ο  Στέλιος Χ’’Ηλία και ο  Νίκος Κασάπη.
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση το Συνέδριο ενέκρινε σειρά ψηφισμάτων για κρίσιμα εργασιακά ζητήματα, όπως την εισαγωγή Γενικού Κατώτατου Μισθού, την νομική ρύθμιση των συλλογικών συμβάσεων την εφαρμογή του ΓεΣΥ και την ριζική μεταρρύθμιση του συστήματος κοινωνικής πρόνοιας.
 
Απευθυνόμενος στο Συνέδριο μετά την ανακήρυξη του ο νέος Πρόεδρος Ιωσήφ Αναστασίου δήλωσε ότι η ΔΕΟΚ θα συνεχίσει να είναι μαχητική δημοκρατική καινοτόμα και ριζοσπαστική.
 
Οι εργαζόμενοι αυτού του τόπου δήλωσε δικαιούνται να έχουν ένα καλύτερο μέλλον, ένα μέλλον με αξιοπρεπείς θέσεις εργασίας κοινωνική ισότητα, ευημερία και αλληλεγγύη. Θα παλέψουμε για αλλαγή πορείας για κατάργηση των απάνθρωπων πολιτικών λιτότητας για τερματισμό της απορρύθμισης της αγοράς εργασίας και φτωχοποίησης των εργαζομένων των ανέργων και των συνταξιούχων.
 
Το 17ο Συνέδριο της ΔΕΟΚ τίμησαν με την παρουσία τους και απηύθυναν χαιρετισμούς ο Πρόεδρος της Βουλής, η Υπουργός Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και ο Γενικός Γραμματέας της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Εργατικών Συνδικάτων (ETUC), Luca Visentini. Κεντρικός Ομιλητής ήταν ο Γενικός Γραμματέας της Οργάνωσης Διομήδης Διομήδους ο οποίος αποχώρησε από την θέση του μετά από μια εικοσαετία.

Δειτε Επισης

Βήματα για άρση «απομόνωσης Τ/κ» ζήτησε από την ΟΙΣ ο Τατάρ-«Δύο χωριστοί λαοί στην Κύπρο»
Απαντά για το επεισόδιο σε καφετέρια ο δήμαρχος Δρομολαξιάς-Καταγγέλλει πολιτικές σκοπιμότητες από ΔΗΣΥ
Αντιδράσεις για «νομοσχέδιο» για αγορά κατοικιών από Τούρκους και ξένους
Μέχρι τις 27 Μαΐου οι πρώτοι προϋπολογισμοί των Επ. Οργανισμών Αυτοδιοίκησης
Ολοκληρώνεται τις επόμενες ημέρες η πλωτή προβλήτα που θα μεταφέρει βοήθεια από την Κύπρο στη Γάζα
Επίσημη επίσκεψη YΠΕΞ Σλοβακίας στην Κύπρο-To περιεχόμενο της συνάντησης με Κόμπο
Συμμετοχή Προέδρου σε εκδηλώσεις για Ημέρα Ευρώπης, 20η επέτειο ένταξης Κύπρου στην ΕΕ
Μεγαλειώδης συνεδρίαση της Βουλής την Παρασκευή για τα 20χρονα ένταξης
Αναμένει να ακούσει από την Ολγκίν τα αποτελέσματα των επαφών της ο Πρόεδρος
Παραλαβή εκλογικών βιβλιαρίων από τους νέους εκλογείς μέχρι 6 Ιουνίου