Πρόσω ολοταχώς για εφαρμογή της Συφωνίας για το κλίμα η ΕΕ

Εγκρίθηκαν από τους 28 της ΕΕ και τα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου σχετικά με τη συμφωνία του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή και τη συμφωνία του Παρισιού για την αλλαγή του κλίματος, μετά την αποχώρηση των ΗΠΑ.
 
Συγκεκριμένα το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο επιβεβαιώνει "με σθένος" τη δέσμευση της ΕΕ και των κρατών μελών της να εφαρμόσουν ταχέως και πλήρως τη συμφωνία των Παρισίων, να συμβάλουν στην εκπλήρωση των στόχων χρηματοδότησης της κλιματικής αλλαγής και να συνεχίσουν να ηγούνται στον αγώνα κατά της αλλαγής του κλίματος.
 
Η ΕΕ επισημαίνει ότι "η συμφωνία παραμένει ακρογωνιαίος λίθος των παγκόσμιων προσπαθειών για αποτελεσματική αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και δεν μπορεί να επαναδιαπραγματευτεί". Σημειώνουν δε ότι "η συμφωνία αποτελεί βασικό στοιχείο για τον εκσυγχρονισμό της ευρωπαϊκής βιομηχανίας και οικονομίας" ενώ "είναι επίσης καθοριστικής σημασίας για την εφαρμογή της Ατζέντας για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη του 2030".
 
Κατά τους 28 "η πρόσφατη έγκριση της νέας ευρωπαϊκής συναίνεσης για την ανάπτυξη, επιδιώκοντας παράλληλα μια ευρύτερη ατζέντα, θα συμβάλει επίσης στην επίτευξη αυτού του στόχου".
 
"Η ΕΕ και τα κράτη μέλη της θα ενισχύσουν τη συνεργασία με τους διεθνείς εταίρους στο πλαίσιο της Συμφωνίας των Παρισίων, ιδίως με τις πλέον ευάλωτες χώρες, αποδεικνύοντας έτσι την αλληλεγγύη προς τις μελλοντικές γενιές και την ευθύνη για ολόκληρο τον πλανήτη", αναφέρεται στα συμπεράσματα. Τέλος "το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο καλεί το Συμβούλιο των κρατών μελών και την Κομισιόν να εξετάσουν όλα τα μέσα για την επίτευξη των στόχων αυτών".
 
"Η ΕΕ θα συνεχίσει να συνεργάζεται στενά με όλους τους μη κρατικούς φορείς, αξιοποιώντας το επιτυχημένο παράδειγμα που παρέχεται από το Παγκόσμιο Θεματολόγιο για το Κλίμα", καταλήγει το κείμενο των συμπερασμάτων.

Δειτε Επισης

BINTEO: Η στιγμή της εκτόξευσης του διαστημοπλοίου Chang’e-6 στην αθέατη πλευρά του φεγγαριού
Στο Κάιρο ο επικεφαλής της CIA, εντείνονται οι πιέσεις για εκεχειρία στη Γάζα
Νέος σάλος με την πιθανή αντιπρόεδρο του Τραμπ-Δηλώνει πως έχει συναντήσει τον… Κιμ Γιονγκ Ουν
Μάχη για τη συνέχιση των ταυρομαχιών στην Ισπανία-Η κυβέρνηση τάσσεται κατά και η αντιπολίτευση αντιδρά
Προετοιμάζεται για τον πρώτο κυκλώνα στην ιστορία της η Κένυα
Ζαχάροβα: Η Δύση διεξάγει «υβριδικό πόλεμο» εναντίον της Μόσχας, χρησιμοποιώντας την Ουκρανία
Τελεσίγραφο Ισραήλ στη Χαμάς-«Απαντήστε σε μια εβδομάδα στην πρόταση εκεχειρίας ή εισβάλουμε στη Ράφα»
Νέες απειλές των Χούθι-Θα στοχεύουν όσα πλοία πάνε στο Ισραήλ και είναι στην εμβέλεια των όπλων τους
Τουλάχιστον 15 νεκροί σε τρεις ταυτόχρονες επιθέσεις του ISIS κατά στρατιωτικών θέσεων στη Συρία
Προειδοποιεί ο ΟΗΕ-«Μια ισραηλινή εισβολή στη Ράφα θα μπορούσε να οδηγήσει σε σφαγή αμάχων»