Πτώση ψεκαστικού ελικοπτέρου στην Ελλάδα-Δύο νεκροί

Τραγωδία το πρωί στον υγροβιότοπο του Σχινιά. Ψεκαστικό ελικόπτερο ιδιωτικής εταιρείας κατέπεσε στην περιοχή με αποτέλεσμα να σκοτωθούν οι δύο από τους τρεις επιβαίνοντες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τα τρία άτομα πλήρωμα, ο ένας απεγκλωβίστηκε αμέσως, ενώ οι άλλοι δύο απεγκλωβίστηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους λίγη ώρα μετά τις 10 το πρωί. Το ΕΚΑΒ που τους παρέλαβε διαπίστωσε ότι είναι νεκροί.

Το ελικόπτερο συμμετείχε σε πρόγραμμα ψεκασμών της αντιπεριφέρειας Ανατολικής Αττικής για την καταπολέμηση των κουνουπιών.

Στο protothema.gr μίλησε ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής, Πέτρος Φιλίππου, ο οποίος βρίσκεται επί τόπου και εξήγησε πώς σημειώθηκε η τραγωδία: «Το περιστατικό έγινε εκτός υπηρεσίας. Αφού τελείωσε τη ρίψη ο χειριστής, ένας φοιτητής που συμμετέχει σε 6μηνο πρόγραμμα στην περιφέρεια ζήτησε να κάνουν μία βόλτα για να δει τη διαδικασία. Τότε, και ο υπάλληλος ασφαλείας του υγροβιότοπου ζήτησε να μπει και εκείνος. Σύμφωνα με πληροφορίες, έπεσαν σε καλώδια της ΔΕΗ».

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία ειδοποιήθηκε για το συμβάν στις 9:48 το πρωί. Επί τόπου έσπευσαν 27 πυροσβέστες με 9 οχήματα καθώς και ελικόπτερο του Ναυτικού, οι οποίοι συμμετείχαν στη δύσκολη επιχείρηση λόγω τους βαλτώδους σημείου.

Πηγή: protothema

 

Δειτε Επισης

Λύπη εκφράζει ο εισηγητής της έκθεσης για την Τουρκία για τις αναφορές σε «δύο κράτη»-Οι αναγνώσεις των κομμάτων
Η νεκροτομή θα ρίξει φως στις συνθήκες θανάτου του άντρα που βρέθηκε σε ταράτσα
LIVE: Extra Omnes-Έκλεισαν οι πύλες της Καπέλα Σιξτίνα, σε εξέλιξη η ψηφοφορία
Σε δίκη ενώπιον Κακουργιοδικείου Λάρνακας πέντε νεαροί που άρπαζαν τσάντες και κινητά από περαστικούς
Προσπαθεί να αυξήσει τη διαφάνεια μέσω δημοσιεύσεων σε πλατφόρμα η Βουλή-Αμφιβολίες εκφράζουν οι φορείς
Τρεις οι επιθέσεις κατά ντελιβεράδων το βράδυ της Τρίτης στη Λεμεσό
Επανήλθε με βίντεο και παρασκήνιο το ΕΛΑΜ-«Φωνάζει ο κλέφτης να φοβηθεί ο νοικοκύρης»
Την δημιουργία γαλλογερμανικού συμβουλίου άμυνας και ασφάλειας ανακοίνωσε ο Μακρόν
Ισόβια και επιπλέον 19 χρόνια η ποινή στον 19χρονο για τον θάνατο του Λυγγερίδη
Φιντάν: Η Τουρκία δεν θα θέσει ποτέ σε κίνδυνο τα συμφέροντά της σε αν. Μεσόγειο-Αιγαίο