Διπλασιάστηκε η ποινή στον καθηγητή που είχε σχέση με 15χρονη μαθήτρια

Τον διπλασιασμό της ποινής επιδίωξε με έφεση ο γενικός εισαγγελέας στην περίπτωση του 37χρονου καθηγητή  που κρίθηκε ένοχος στην κατηγορία της σεξουαλικής σχέσης με 15χρονη μαθήτρια του. Σκοπός του Ανώτατου Δικαστηρίου ήταν  να στείλει μήνυμα στα πρωτόδικα δικαστήρια ότι ακόμα και σε περιπτώσεις που ανήλικο πρόσωπα δημιουργεί σχέση με ενήλικα εκούσια, η τιμωρία που θα επιβληθεί στον ενήλικα δεν πρέπει να βαραίνει περισσότερο τα ελαφρυντικά ώστε να αποτρέπονται αδικήματα σαν αυτά.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πολίτης», 37χρονος καθηγητής είχε διοριστεί ως εκπαιδευτής σε σχολείο και κάποια στιγμή είχε δημιουργήσει ερωτική σχέση με την 15χρονη. Ο 37χρονος εκμυστηρεύτηκε την σχέση αυτή στην κοινωνική λειτουργό του σχολείου και έτσι υπόθεση έφθασε στην αστυνομία και πρωτόδικα του επιβλήθηκε 12μηνη ποινή φυλάκισης. Ως εκ τούτου ο γενικός εισαγγελέας θεώρησε ανεπαρκή τη απόφαση και με έφεση  οδήγησε την υπόθεση στο Ανώτατο Δικαστήριο το οποίο αποφάσισε διπλασιασμό της ποινής, σε δύο χρόνια.

Η θέση που προώθησε ο γενικός εισαγγελέας δια της δικηγόρου της Δημοκρατίας Χρίστιας Κυθραιώτου ήταν ότι το πρωτόδικο δικαστήριο αναγνώρισε με την σοβαρότητα αναγνώρισε την σοβαρότητα τέτοιων αδικημάτων και τη σοβαρότητα ώστε να στέλλονται αυστηρά μηνύματα στους επίδοξους μιμητές, αλλά στον καθορισμό της ποινής έπαιξαν σημαντικό ρόλο ελαφρυντικά όπως το γεγονός ότι δεν άσκησε βία σε βάρος της ανήλικης, ότι είναι πατέρας ανήλικων παιδιών καθώς και το λευκό ποινικό μητρώο.
 

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Λύση στην Ουκρανία μόνο με αναγνώριση νέων εδαφικών πραγματικοτήτων το μήνυμα Πούτιν σε Μακρόν
Εξαιρετικές οι σχέσεις Κύπρου και ΗΠΑ-Έχουν φτάσει σε άλλο επίπεδο, τα καλύτερα έπονται»
Ανεγείρει Κέντρο Ημερήσιας Φρροντίδας για άτομα με αναπηρία η Eurobank
Στη λεγόμενη «προεδρία» στα κατεχόμενα ο Φειδίας-Έλαβε συνέντευξη από τον Τατάρ
Καταγγελία Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας για παράνομες ηχογραφήσεις συνομιλιών στο Κέντρο Ελέγχου Λευκωσίας
Χειρίζεται τη σύλληψη του Ελλαδίτη στα κατεχόμενα το ΥΠΕΞ-Διαβήματα μέσω Τεχνικής Επιτροπής
Aσύλληπτη τραγωδία με νεκρό δίχρονο στην Ισπανία-Πατέρας το ξέχασε στο όχημα εν μέσω καύσωνα
Σε μια εβδομάδα η τελευταία συνάντηση για ΑΤΑ-Μηδαμινές ελπίδες για θετική κατάληξη
Τραγωδία στην Ελλάδα-Νεκρή δεκατετράχρονη που έπεσε από γέφυρα