Στο εκλογικό επιτελείο Νικόλα η Ιωάννα Συγκρασίτη

Την ένταξη της διεθνολόγου και πρώην μέλους του Πολιτικού Γραφείο του ΔΗΣΥ Ιωάννας Συγκρασίτη στο εκλογικό επιτελείου του Νικόλα Παπαδόπουλου ενόψει των προεδρικών εκλογών, σφράγισε η σημερινή συνάντηση της κ. Συγκρασίτη με τον υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας. 

 
Την κ. Συγκρασίτη καλωσόρισε στο εκλογικό επιτελείο Νικόλα Παπαδόπουλου με ανάρτησή του στο twitter ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΚΟ Άθως Αντωνιάδης.

 
 
Στην ομάδα του εκλ. επιτελείου @NicholasPapadop εντάσσεται η @ISygrasiti (διεθνολόγος, τεως πολ.γραφείο ΔΗΣΥ). Σημαντική στήριξη. Καλωσόρισες!», έγραψε ο κ. Αντωνιάδης.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Μια πρώην Συναγερμικιά στον Νικόλα

Σε δήλωσή της μετά τη συνάντηση στο επιτελείο του υποψηφίου Προέδρου, η κ. Συγκρασίτη είπε ότι η σημερινή πολιτική πραγματικότητα της Κύπρου παράγει περισσότερα κοινωνικά, πολιτικά και πρωτίστως εθνικά αδιέξοδα από αυτά που μπορεί να διαχειριστεί και να αντέξει η κυπριακή κοινωνία και πως αυτός ο φαύλος κύκλος των αδιεξόδων πρέπει να σπάσει.
 
Όπως υποστήριξε, απαιτείται αλλαγή πολιτικής, αλλαγή πλεύσης, καθαρός πολιτικός λόγος, καθώς και ένα νέο μοντέλο διακυβέρνησης, πέρα και έξω από τις συνήθεις παλαιοκομματικές πρακτικές, προσθέτοντας πως απαιτούνται νέοι άνθρωποι και φρέσκες και κυρίως καθαρές ιδέες που θα ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των καιρών.
 
Η κ. Συγκρασίτη είπε πως απαιτούνται πολιτικοί με όραμα εθνικό και ευρωπαϊκά ορθό προσανατολισμό, δυναμισμό και πίστη στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Κύπρου, που να είναι κοινωνικά ευαίσθητοι και ασυμβίβαστοι μπροστά στις χρόνιες παθογένειες του πολιτικού συστήματος.
 
«Πιστή στο ιδεολογικό μου πλαίσιο αναφοράς, στις πολιτικές μου αρχές και αξίες, αποφάσισα να στηρίξω και να συστρατευτώ με τον Νικόλα Παπαδόπουλο στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές. Ένα πολιτικό της γενιάς μου, ο οποίος με πείθει για αυτά που θεωρώ σημαντικά για το μέλλον του τόπου μας, πρωτίστως για την πορεία του κυπριακού προβλήματος», σημείωσε.
 
Από την πλευρά του ο Νικόλας Παπαδόπουλος ευχαρίστησε την κ. Συγκρασίτη για τη στήριξή της, λέγοντας πως θεωρεί σημαντικό το γεγονός ότι την υποψηφιότητα του στηρίζουν πολίτες και πολιτικές προσωπικότητες που προέρχονται από όλους τους κομματικούς χώρους.
 
«Όμως θεωρώ ακόμα πιο σημαντική τη δική της στήριξη γιατί προέρχεται από έναν καταρτισμένο επιστήμονα που έχει πείρα, γνώσεις για τις διεθνείς εξελίξεις, όχι μόνο σε ό,τι αφορά την περιοχή μας αλλά ιδιαίτερα τον ευρωπαϊκό χώρο», είπε, και σημείωσε πως θα είναι ιδιαίτερα σημαντική η συνεισφορά της με προτάσεις που θα έχουν να κάνουν με τις διεθνείς εξελίξεις και την πτυχή της νέας στρατηγικής στο Κυπριακό.
 

Δειτε Επισης

Το πανόραμα των εκλογών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης-Οι υποψήφιοι για ΕΟΑ, δήμους και αντιδημαρχίες
Θ. Θεοφίλου: Από «μαύρο πρόβατο» της ΕΕ η Κύπρος αναδείχθηκε σε γέφυρα προς τη Μέση Ανατολή
Ανακηρύσσονται εκλεγέντες Πρόεδροι-Μέλη Κοινοτικών Συμβουλίων άνευ ανθυποψηφίου
Διάκριση Λουκά Φουρλά στην χάραξη πολιτικών Υγείας στην Ευρώπη βάσει δείκτη HPL
Παρέμβαση Αβέρωφ για κουρεμένους-Άμεση καταβολή 11 χιλιάδων αντί οκτώ στους δικαιούχους
Στην παρουσία της Ούρσουλας η εκδήλωση για τα 20χρονα από την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ
Να εγκύψει στη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή ζητά η Ειρήνη Χαραλαμπίδου από ΚΣ ΟΑΣΕ
Το zoom στις τοπικές εκλογές και η περιορισμένη συζήτηση των ευρωπαϊκών ζητημάτων
Στη Γενεύη ο ΓΔ του ΥΠΕΞ για έκθεση Κύπρου για Ανθρώπινα Δικαιώματα
Εμβάθυνση συνεργασίας με το Ουζμπεκιστάν επιδιώκει η Κύπρος