Η συγνώμη της Μέι για το Grenfell Tower

Συγνώμη για την ανεπαρκή αντίδραση της πολιτείας και την ελλιπή στήριξη στους πληγέντες από τη φονική πυρκαγιά στο Grenfell Tower ζήτησε η Τερέζα Μέι.
 
Από το βήμα της Βουλής των Κοινοτήτων, στην πρώτη συζήτηση μετά από τις εκλογές της 8ης Ιουνίου, η Πρωθυπουργός της Βρετανίας είπε ότι η αντίδραση «ήταν μία αποτυχία του κράτους σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο».
 
«Ως Πρωθυπουργός απολογούμαι», συμπλήρωσε η κα Μέι.
 
Η απολογία της έγινε κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας συζήτησης επί του κυβερνητικού προγράμματος που λίγο νωρίτερα είχε αναγνώσει η βασίλισσα Ελισάβετ.
 
Στον αποκαλούμενο «Λόγο της Βασίλισσας» η κυβέρνηση δεσμεύθηκε για τη διεξαγωγή δημόσιας έρευνας για την πυρκαγιά και για τη θέσπιση ανεξάρτητου οργάνου για τη στήριξη θυμάτων ανάλογων τραγωδιών.
 
Όπως ανακοινώθηκε, εξάλλου, δεκάδες από τις οικογένειες που έχασα το σπίτι τους στην πυρκαγιά θα μεταστεγαστούν μόνιμα σε πολυτελή διαμερίσματα της ίδιας περιοχής με χρηματοδότηση από την κυβέρνηση.  

Δειτε Επισης

Θρίλερ με το Madleen και το μπλόκο από Ισραήλ-«Διακόπτουν τις επικοινωνίες για να μας επιτεθούν»
Από το 1992 έχει να κατέβει η εθνοφρουρά στις ΗΠΑ-Η εξέγερση για τον βασανισμό ενός Αφροαμερικανού
Απίστευτη βιαιότητα στις ΗΠΑ-Λύγισε δίχρονη μέχρι να σπάσει η σπονδυλική της στήλη
Οι ΗΠΑ εκτιμούν ότι τα Ρωσικά αντίποινα στην Ουκρανία δεν έχουν τελειώσει-Επίκειται πολυδιάστατη επίθεση
Αγωνία για το Madleen-Η Κυβέρνηση του Ισραήλ έδωσε εντολή να εμποδιστεί το πλοίο πριν φτάσει στη Γάζα
Drones πάνω από το Madleen που πλησιάζει τη Γάζα-«Το Ισραήλ θα προσπαθήσει να καταλάβει το πλοίο»
Πεδίο μάχης το Λος Άντζελες-Οδοφράγματα και πλαστικές σφαίρες στις διαδηλώσεις για το μεταναστευτικό
Νέες αποκαλύψεις για Τραμπ και Μασκ-Ο καβγάς στον Λευκό Οίκο που σήμανε την αρχή του τέλους της σχέσης
Ένας νεκρός από ρωσικό βομβαρδισμό στο Ντνιπροπετρόφσκ-Έκλεισαν αεροδρόμια στη Μόσχα λόγω drones
Xάος στο Λος Άντζελες μετά την εντολή Τραμπ να στείλει την εθνοφρουρά-Πώς ξεκίνησαν τα επεισόδια