Συνεχίζεται η σειρά διαλέξεων της Ακαδημίας Ασφάλειας και Άμυνας
19:09 - 21 Ιουνίου 2017

Συνεχίστηκε χθες, στο Συντονιστικό Κέντρο «ΖΗΝΩΝ» στη Λάρνακα η 3η εβδομάδα διαλέξεων που διοργανώνει η Ακαδημία Ασφάλειας και Άμυνας με γενικό τίτλο «Προκλήσεις Ασφάλειας στην Ανατολική Μεσόγειο και Διαχείριση Κρίσεων».
Σύμφωνα με δελτίο Τύπου του Υπουργείου Άμυνας, τις διαλέξεις χθες παρουσίασαν ο Δρ. Κώστας Κωνσταντίνου, καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας με θέμα «Η γεωπολιτική των θαλασσίων ζωνών στην ανατολική Μεσόγειο: Διένεξη, Ασφαλειοποίηση, Δικαιοδοσία» και η Αντισυνταγματάρχης Ευαγγελία Σιοτρόπου, Δρ. Διεθνούς Δικαίου με θέμα «Δικαιώματα και Δικαιοδοσίες της Κυπριακής Δημοκρατίας στον θαλάσσιο και εναέριο χώρο της ανατολικής Μεσογείου, σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο» .
Την περασμένη εβδομάδα πραγματοποιήθηκαν άλλες δύο διαλέξεις, ο Δρ. Οδυσσέας Χρήστου, Επίκουρος Καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, παρουσίασε το θέμα «Διεθνείς Οργανισμοί: Διακανονισμός και Διαχείριση Κρίσεων» και ο Δρ. Ζήνωνας Τζιάρρας, Λέκτορας Ασφάλειας και Περιφερειακών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο UCLAN Cyprus , το θέμα «Οι επιδιώξεις της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο».
Στις διαλέξεις συμμετέχουν στελέχη της Εθνικής Φρουράς, καθώς και στελέχη άλλων υπουργείων και υπηρεσιών της Κυπριακής Δημοκρατίας.