Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Αναστασιάδη - Γιούνκερ

Σε εγκάρδιο κλίμα ολοκληρώθηκε μισάωρη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Πρόεδρο της Κομισιόν Ζ.Κ.Γιούνκερ. Οι δύο Πρόεδροι, όπως έγινε γνωστό, συζήτησαν για την τρέχουσα κατάσταση και τις προοπτικές πριν από τη διάσκεψη του Cras Montana για το Κυπριακό.

Ο Πρόεδρος Γιούνκερ ενημέρωσε τον Νίκο Αναστασιάδη ότι έστειλε ειδοποίηση, με τη μορφή επιστολής στον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών πως η ΕΕ θα εκπροσωπηθεί από τον Πρώτο Αντιπρόεδρο της Κομισιόν Φρανς Τίμμερμανς, τον ειδικό απεσταλμένο Πέτερ Βαν Νούφελ και τον Προϊστάμενο της Υπηρεσίας Υποστήριξης Μεταρρυθμίσεων Μάρτεεν Φερβέη.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μετέβη στο κτίριο του Συμβουλίου στις 18:30 για τη συνάντηση με τον Ντόναλντ Τουσκ.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Δειτε Επισης

Βλέπει φαντάσματα ο Τατάρ για κατασκόπους-«Έδωσα οδηγίες στις μονάδες να πάρουν μέτρα»
Κόντρα μεταξύ Κυβέρνησης και ΔΗΣΥ-«Η απώλεια δύο συνανθρώπων μας δεν έχει ιδιαίτερη σημασία για τους κυβερνώντες»
Απαντά και στο ΑΚΕΛ η Κυβέρνηση-«Ο Στεφάνου σπεύδει να ανταγωνιστεί τον ΔΗΣΥ και το ΕΛΑΜ στον λαϊκισμό»
Πυρά και από Στεφάνου σε Κυβέρνηση-«Η τραγωδία κονιορτοποίησε τις δηλώσεις και αποκάλυψε την ανικανότητα της»
Απαντά σε ΔΗΣΥ η Κυβέρνηση-«Ευελπιστεί ότι θα κεφαλαιοποιήσει πολιτικά μια τέτοια φυσική καταστροφή»
Άνοιξε ο χορός των πολιτικών αντιδράσεων-«Να αναληφθούν οι ευθύνες όσο ψηλά κι αν βρίσκονται»
Στιούαρτ: Κρίσιμη στιγμή για την Κύπρο, πρόθεση ήταν να συνεχίσει να υπάρχει μια διαδικασία και ένα μομέντουμ
Απάντησε στις επικρίσεις ο Πρόεδρος-«Θα γίνει αξιολόγηση της κατάστασης, τα αποτελέσματα θα δημοσιοποιηθούν»
Σε ώθηση στη διαπραγματευτική διαδικασία μετά την άτυπη της Νέας Υόρκης ελπίζει το ρωσικό ΥΠΕΞ
Στέλνει αεροσκάφη για βοήθεια στις πυρκαγιές στη Λεμεσό το Ισραήλ-Συνεννόηση Κόμπου με Σάαρ