Αποφασιστικότητα για λύση εξέφρασε σε Γιούνκερ και Τουσκ ο Πρόεδρος Αναστασιάδης

Τη δέσμευση και αποφασιστικότητα του να εργαστεί αόκνως για την εξεύρεση μιας συνολικής λύσης του Κυπριακού εξέφρασε την Τετάρτη ο Πρόεδρος της της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ενημερώνοντας στις Βρυξέλλες την ηγεσία της ΕΕ για τη Διάσκεψη για την Κύπρο.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας, στο πλαίσιο ενημέρωσης για την επικείμενη Σύνοδο για την Κύπρο, που αρχίζει στις 28 Ιουνίου, στην Ελβετία, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης συναντήθηκε σήμερα διαδοχικά με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.
 
Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων ενημέρωσε τους συνομιλητές του για την παρούσα κατάσταση πραγμάτων στις διαπραγματεύσεις για επίλυση του Κυπριακού καθώς και τις προκλήσεις που καλείται η Διάσκεψη να αντιμετωπίσει.
 
Προστίθεται ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης επανέλαβε τη σημασία προόδου στα θέματα ασφάλειας και εγγυήσεων, προκειμένου να δημιουργηθούν οι προοπτικές για πρόοδο, υπογραμμίζοντας τον καθοριστικό ρόλο που η Τουρκία οφείλει να διαδραματίσει ούτως ώστε να επιτευχθεί η απαιτούμενη πρόοδος στα κρίσιμα κεφάλαια ασφάλειας και εγγυήσεων.
 
Αύριο, Πέμπτη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα ενημερώσει κατά τη διάρκεια του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου τους Ευρωπαίους ηγέτες  για τις τελευταίες εξελίξεις στην προσπάθεια επίλυσης του Κυπριακού, τόσο κατά τη διάρκεια του δείπνου των ηγετών όσο και στο πλαίσιο διμερών συναντήσεων.

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Αστυνομικοί έσωσαν βρέφος μέσα από όχημα που έβραζε στους 43 βαθμούς στην Καλιφόρνια
Καταδικάζει τις δηλώσεις Τραμπ για Χαμενεΐ το Ιράν-«Ασεβείς και απαράδεκτες»
Τραγωδία στην Αίγπυτο-Φορτηγό συγκρούστηκε με μικρό λεωφορείο, 18 νεκρές εργάτριες
Η Γερουσία δίνει στον Τραμπ την εξουσία να διατάξει νέες στρατιωτικές επιχειρήσεις στο Ιράν χωρίς την άδεια του Κογκρέσου
Πρώτες πράξεις Βουλευτικών στον ΔΗΣΥ-Συνάντηση με υποψήφιους… υποψήφιους και κατευθυντήριες γραμμές
Στο Δικαστήριο για καταχώρηση οι υποθέσεις κατά Ησαΐα-Περιμένει ενημέρωση για το κατηγορητήριο η υπεράσπιση
Στα βαθιά ο διάλογος για το νέο σχέδιο αξιολόγησης-Περιμένουν κλήση από Μιχαηλίδου οι εκπαιδευτικοί
Προτάσεις νόμου για αλλαγές στις δημοσκοπήσεις από Γιακουμή-Εισηγείται να σταματούν ένα μήνα πριν τις εκλογές
Πλησιάζει η ώρα της ποινής για την ανθρωποκτονία του Δωρόθεου στα Λατσιά-«Πρόκειται για αθέλητη ανθρωποκτονία»
Η Κύπρος επιβεβαιώνει την δέσμευσή της στον Χάρτη OHE