Ούτε Νικόλα ούτε Λιλλήκα λένε περισσότερα από τα μισά μέλη των Οικολόγων

Πολυδιάστατες είναι οι απόψεις των μελών του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντικών όσον αφορά το επιθυμούν να πράξει το κόμμα τους στις προεδρικές εκλογές του προσεχούς Φεβρουάριου.
 
Αυτό προκύπτει από το αποτέλεσμα της εσωτερικής δημοσκόπησης που διενεργήθηκε στο πλαίσιο του Έκτακτου Καταστατικού Συνεδρίου του Κινήματος την περασμένη Κυριακή και η οποία ολοκληρώθηκε χθες.
 
Μολονότι από τις δύο επιλογές υποψηφιοτήτων που δόθηκαν στα μέλη των Οικολόγων- αυτές των Νικόλα Παπαδόπουλου και Γιώργου Λιλλήκα-, ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ εξασφάλισε διπλάσιο ποσοστό από αυτό του προέδρου της Συμμαχίας Πολιτών, περισσότερα από τα μισά μέλη του Κινήματος φαίνεται να μην ικανοποιούνται από καμία εκ των δύο υποψηφιότητων.
 
Συγκεκριμένα, ο Νικόλας Παπαδόπουλος εξασφάλισε 30% και ο Γιώργος Λιλλήκας 15%.  Την ίδια ώρα ωστόσο, ένα 28% προκρίνει αυτόνομη κάθοδο του Κινήματος και ένα άλλο 27% υποστηρίζει πως δεν θα πρέπει να υποστηριχθεί κανένας υποψήφιος.
 
Σημειώνεται πως μεταξύ άλλων ερωτημάτων, οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να τοποθετηθούν ως προς τα κριτήρια, βάσει των οποίων τα αρμόδια όργανα του Κινήματος, θα πρέπει να διερευνήσουν κάθε πιθανή σύμπραξη ενόψει των προεδρικών εκλογών.


Ταυτόχρονα, κλήθηκαν να αξιολογήσουν τέσσερεις επιλογές, ως προς την κατεύθυνση που θα πρέπει το Κίνημα Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών να λάβει, αναφορικά με τις προεδρικές εκλογές.
 
Πλέον, η Πολιτική Επιτροπή και η Εκτελεστική Γραμματεία των Οικολόγων θα συνέλθει εντός, της εβδομάδας για να εκτιμήσει τα αποτελέσματα και να καθορίσει την παραπέρα πορεία προς τις προεδρικές εκλογές.
 
«Τα αποτελέσματα της εσωτερικής δημοσκόπησης επιβεβαιώνουν την εκτίμησή μου για τις αντιλήψεις των μελών του Κινήματος. Επιβεβαιώνεται ουσιαστικά ότι δεν είναι ώριμες ακόμα οι συνθήκες για το Κίνημα, ώστε να οδηγηθεί σε τελεσίδικες αποφάσεις. Εξάλλου, οι εξελίξεις στο Κυπριακό αναμένεται ότι θα επηρεάσουν το προεκλογικό περιβάλλον. Η δική μου εκτίμηση είναι ότι έχουμε ακόμα πολύ δρόμο μέχρι τις προεδρικές εκλογές. Προηγούνται αυτή την ώρα οι συνομιλίες για το Κυπριακό, ενώ παράλληλα-χωρίς ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα-θα συνεχιστεί η προσπάθεια για προεκλογική σύγκλιση», δήλωσε επί του αποτελέσματος της δημοσκόπησης ο πρόεδρος των Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών, Γιώργος Περδίκης.

 

Δειτε Επισης

Από το 2020 στο 2024... Ένας πόλεμος με πολλές μάχες και τίτλοι τέλους με προαναγγελία για νέα αρχή
Ικανοποίηση ΥΠΕΞ για την διατήρηση διαδικασίας επιτήρησης εφαρμογής αποφάσεων ΕΔΑΔ για περιουσιακό
Ζητά επαναπροσδιορισμό πορείας στο Κυπριακό ο Αρχιεπίσκοπος Γεώργιος
Ξανά στο ΥΠΕΣ οι πρόεδροι ΕΟΑ για το θέμα των αδειοδοτήσεων-«Πρόβλημα με τον ΙΠΠΟΔΑΜΟ»
Άνοιξε πυρ κατά Εισαγγελέα για την παύση Οδυσσέα ο ΟΠΕΚ-«Ανάρμοστη συμπεριφορά έδειξαν άλλοι»
Συντόνισαν ενέργειες για Κυπριακό ενόψει Γενικής Συνέλευσης ΗΕ Χριστοδουλίδης-Μητσοτάκης
Εξύμνησε την συνεργασία Κύπρου και Ισραήλ ο Χέρτζογκ-Λαμπρό παράδειγμα μεσογειακής συνεργασίας και σταθερότητας
«Ιστορικό» χαρακτήρισε το ψήφισμα ΟΗΕ για Δυτική Όχθη ο Παλαιστίνιος Πρέσβης
Μπηχτές ΔΗΣΥ σε ΑΚΕΛ με αφορμή την παύση Οδυσσέα-«Λαϊκισμός και χυδαία ψηφοθηρία εις βάρος των θεσμών»
Συνάντηση Χριστοδουλίδη με Μητσοτάκη-«Ο συντονισμός μας περισσότερο απαραίτητος από ποτέ»