Το ΗΒ θα επιδείξει ευαισθησία για το πώς το Brexit επηρεάζει την Κύπρο

Το Ηνωμένο Βασίλειο θα κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί, έτσι ώστε να επιδείξει ευαισθησία σε σχέση με το πώς η διαδικασία εξόδου του από την ΕΕ ενδέχεται να επηρεάσει την Κύπρο, διαβεβαίωσε απόψε ο Ύπατος Αρμοστής του Ηνωμένου Βασιλείου στην Κύπρο Μάθιου Κιντ τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, μιλώντας στο πλαίσιο δεξίωσης στην πρεσβευτική κατοικία στη Λευκωσία επ’ ευκαιρία των γενεθλίων της Βασίλισσας Ελισάβετ.  
 
Σε ό,τι αφορά το Κυπριακό, έκανε λόγο για μια τεράστια ευκαιρία για να οικοδομήσουμε, όπως είπε, ένα λαμπρότερο και πιο ελεύθερο μέλλον για όλους τους Κυπρίους.  
 
Απευθυνόμενος προς τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, ο οποίος βρισκόταν δίπλα του, ο Βρετανός Ύπατος Αρμοστής υποσχέθηκε πως, σε ό,τι αφορά την Κύπρο, το Ηνωμένο Βασίλειο θα κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί, έτσι ώστε να ισχύσει αυτό, να επιδείξει δηλαδή ευαισθησία σε σχέση με το πώς η διαδικασία εξόδου από την ΕΕ ενδέχεται να επηρεάσει την Κύπρο.  
 
Σε ό,τι αφορά το Κυπριακό, ο Μάθιου Κιντ είπε ότι η Κύπρος και οι πολίτες της από όλες τις κοινότητες βρίσκονται κοντά στη δυνατότητα να αναδυθούν από μια περίοδο διαχωρισμού που κρατάει για δύο γενιές. «Πρόκειται», σημείωσε, «για μια τεράστια ευκαιρία για να οικοδομήσουμε για όλους τους Κυπρίους ένα πιο λαμπρό και πιο ελεύθερο μέλλον».  
 
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε από την πλευρά του ότι ως Μόνιμο Μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και ως ενδιαφερόμενο μέρος που θα συμμετάσχει στην επικείμενη Διάσκεψη για την Κύπρο, η αλληλεγγύη και η στήριξη του Ηνωμένου Βασιλείου στις προσπάθειες της Κύπρου για να χειριστεί αποτελεσματικά το κεφάλαιο της Ασφάλειας και των Εγγυήσεων, και όχι μόνο, έχει ιδιαίτερη βαρύτητα.
 
Σε χαιρετισμό του στη δεξίωση και αναφερόμενος στο Κυπριακό ενόψει και της επικείμενης Διάσκεψης στη Γενεύη, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εξέφρασε την ισχυρή πεποίθηση ότι πρόοδος επί του κεφαλαίου της Ασφάλειας και των Εγγυήσεων, που όπως είπε πρόσφατα και ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ αποτελεί ένα βασικό στοιχείο για την επίτευξη συνολικής συμφωνίας, θα δημιουργήσει σοβαρές προοπτικές για περαιτέρω γεφύρωση των διαφορών μεταξύ των δύο πλευρών κατά τις συζητήσεις που θα ακολουθήσουν, ώστε να επιτευχθεί όχι μόνο ουσιαστική πρόοδος, αλλά ακόμη και μια συνολική λύση του Κυπριακού.              

Δειτε Επισης

Από το 2020 στο 2024... Ένας πόλεμος με πολλές μάχες και τίτλοι τέλους με προαναγγελία για νέα αρχή
Ικανοποίηση ΥΠΕΞ για την διατήρηση διαδικασίας επιτήρησης εφαρμογής αποφάσεων ΕΔΑΔ για περιουσιακό
Ζητά επαναπροσδιορισμό πορείας στο Κυπριακό ο Αρχιεπίσκοπος Γεώργιος
Ξανά στο ΥΠΕΣ οι πρόεδροι ΕΟΑ για το θέμα των αδειοδοτήσεων-«Πρόβλημα με τον ΙΠΠΟΔΑΜΟ»
Άνοιξε πυρ κατά Εισαγγελέα για την παύση Οδυσσέα ο ΟΠΕΚ-«Ανάρμοστη συμπεριφορά έδειξαν άλλοι»
Συντόνισαν ενέργειες για Κυπριακό ενόψει Γενικής Συνέλευσης ΗΕ Χριστοδουλίδης-Μητσοτάκης
Εξύμνησε την συνεργασία Κύπρου και Ισραήλ ο Χέρτζογκ-Λαμπρό παράδειγμα μεσογειακής συνεργασίας και σταθερότητας
«Ιστορικό» χαρακτήρισε το ψήφισμα ΟΗΕ για Δυτική Όχθη ο Παλαιστίνιος Πρέσβης
Μπηχτές ΔΗΣΥ σε ΑΚΕΛ με αφορμή την παύση Οδυσσέα-«Λαϊκισμός και χυδαία ψηφοθηρία εις βάρος των θεσμών»
Συνάντηση Χριστοδουλίδη με Μητσοτάκη-«Ο συντονισμός μας περισσότερο απαραίτητος από ποτέ»