Ζυγίζουν Λιλλήκα-Νικόλα οι Οικολόγοι και επιλέγουν υποψήφιο στις Προεδρικές

Την ταύτιση απόψεων Οικολόγων και υποψήφιου Προέδρου της Δημοκρατίας Γιώργου Λιλλήκα σε ό,τι αφορά το Κυπριακό, επιβεβαίωσε η σημερινή συνάντηση των δύο πλευρών, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της διαδικασίας επιλογής του υποψηφίου που θα υποστηρίξουν οι Οικολόγοι στις προεδρικές εκλογές του προσεχούς Φεβρουαρίου. 
 
Η σημερινή συνάντηση με τον Γιώργο Λιλλήκα, ήρθε σε συνέχεια ανάλογης συνάντησης που είχαν προχθές οι Οικολόγοι με τον επίσης υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νικόλα Παπαδόπουλο.
 
Οι δύο συγκεκριμένοι υποψήφιοι είναι αυτοί που βρίσκονται στη ζυγαριά  του Κινήματος Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών, με την πλάστιγγα σε ένα εκ των δύο να γέρνει το Συνέδριο του Κινήματος που θα πραγματοποιηθεί στις 18 του μήνα.
 
Στο πλαίσιο του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί δημοσκόπηση-διερεύνηση γνώμης, στην οποία θα βρίσκεται τόσο η υποψηφιότητα Γιώργου Λιλλήκα όσο και αυτή του Νικόλα Παπαδόπουλου, από το αποτέλεσμα της οποίας θα εξαρτηθούν και θα  τροχοδρομηθούν οι παραπέρα κινήσεις της Πολιτικής Επιτροπής του Κινήματος.
 
«Η Πολιτική Επιτροπή έχει ήδη αποφασίσει ποιοι θα βρίσκονται στην εσωτερική μας δημοσκόπηση. Οι υποψηφιότητες που θα τεθούν σε ψηφοφορία, είναι του Νικόλα Παπαδόπουλου και του Γιώργου Λιλλήκα», ανέφερε μετά τη σημερινή συνάντηση με τον πρόεδρο της Συμμαχίας Πολιτών ο πρόεδρος των Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών Γιώργος Περδίκης, εξηγώντας τους λόγους:  
 
«Πρώτον, διότι προέρχονται από το χώρο των πέντε κομμάτων με τα οποία υπάρχει ήδη συνεργασία στο Κυπριακό, αλλά όπως είπε και ο Γιώργος Λιλλήκας, συνεργασία και στη Βουλή και δεύτερον, γιατί οι δύο αυτές υποψηφιότητες, απευθύνθηκαν σε μας για να πάρουν την υποστήριξή μας. Δεν απευθύνθηκε κανένας άλλος για να πάρει την υποστήριξή μας και να μπει έτσι στην κρίση των μελών μας. Για λόγους πρακτικούς δηλαδή».

 
«Ήταν μια συζήτηση επί του συνόλου των θεμάτων των προγραμματικών προτάσεων του Κινήματος Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών, οι οποίες επαναλαμβάνω, στηρίζονται σε τέσσερις πυλώνες: Κυπριακό, Οικονομία, Παιδεία- Υγεία και Περιβάλλον. Η συνάντηση ήταν σε πάρα πολύ καλό κλίμα, ενώ εντοπίστηκαν συγκλίσεις σε όλα τα θέματα», υπέδειξε ο Γιώργος Περδικής αναφερόμενος στη σημερινή συνάντηση με τον Γιώργο Λιλλήκα.
 
« Έγινε διεξοδική συζήτηση, για όλους του πυλώνες. Εντοπίστηκε συμφωνία στο Κυπριακό και μέσα στις επόμενες ημέρες, περιμένουμε τις απαντήσεις του υποψηφίου Προέδρου και του επιτελείου του, για να συνεχιστεί ο διάλογος. Συνεχίζουμε το διάλογο, λοιπόν, επάνω στους πυλώνες των υπόλοιπων προτάσεων που έχουμε καταθέσει», σημείωσε.
 
«Είναι αναμενόμενο», επισήμανε ο Γιώργος Περδίκης, «να υπάρχει σύγκλιση για το Κυπριακό, αφού τα πέντε κόμματα, δηλαδή ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, Συμμαχία Πολιτών, Κίνημα Αλληλεγγύης και Κίνημα Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών, έχουν τους τελευταίους μήνες μια διαρκή συνεργασία στα θέματα του Κυπριακού, έχοντας καταλήξει σε κοινές θέσεις και παρουσιάζονται συντονισμένα σε πολλά θέματα που αφορούν τη διαχείριση του Κυπριακού. Άρα ήταν αναμενόμενη η σύγκλιση στον τομέα του Κυπριακού.
 
Όπως όμως είπα και τις προάλλες, για εμάς είναι πάρα πολύ σημαντικά και τα υπόλοιπα θέματα: Η οικονομία, η κοινωνία, οι θεσμοί, η αντιμετώπιση των ζητημάτων κοινωνικής αδικίας, η κάθαρση, η δικαιοσύνη, τα θέματα της υγείας και βεβαίως ένα ολόκληρο κεφάλαιο για εμάς είναι το περιβάλλον και η βιώσιμη ανάπτυξη».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ένα βήμα ακόμη πιο κοντά στον Νικόλα οι Οικολόγοι
 
Από την πλευρά του, ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας έκανε λόγο για παραγωγική και εποικοδομητική συνάντηση, επιβεβαιώνοντας την ύπαρξη συμφωνίας αναφορικά με το Κυπριακό. Κάτι που χαρακτήρισε μάλιστα ως αυτονόητο.    
«Ταυτόχρονα, όπως έχει ήδη πει και ο φίλος Γιώργος», σημείωσε ο Γιώργος Λιλλήκας, «έχουμε ήδη διαπιστώσει μέσα από μια γενική συζήτηση και επί των άλλων κεφαλαίων, μεγάλες συγκλίσεις. Είναι κάτι το οποίο πρέπει να πω, δε μας εκπλήττει, γιατί ήδη μέσα στο κοινοβούλιο στα πλείστα αν όχι σε όλα τα νομοσχέδια, τοποθετούμαστε μαζί, χωρίς να υπάρχει προσυνεννόηση.
 
Είναι γνωστό ότι δεν ψηφίσαμε ούτε οι μεν ούτε οι δε, κανένα μνημονιακό νομοσχέδιο, δεν έχουμε ψηφίσει τις ιδιωτικοποιήσεις, δεν τασσόμαστε υπέρ των πολιτικών λιτότητας.
 
Και όλα αυτά χωρίς να χρειαστεί να καταβάλουμε ιδιαίτερη προσπάθεια ή να χρειαστεί να βάλει νερό στο κρασί του ο ένας ή ο άλλος στις θέσεις του, αφού ήδη βρίσκουμε μεγάλες συγκλίσεις.
 
Θα συνεχίσουμε αυτό το διάλογο και θα επανέλθουμε στο Κίνημα των φίλων Οικολόγων με τις δικές μας προτάσεις, αλλά και τις διαπιστώσεις μας πάνω στο σύνολο των προτάσεων που μας έχουν δώσει, αλλά θα καταθέσουμε και επιπλέον προτάσεις.
 
Γιατί μας ενδιαφέρει να μην αρκεστούμε μόνο στο αν συμφωνούμε σε αυτά που προτείνουν οι φίλοι περιβαλλοντιστές, αλλά να δούμε κατά πόσο οι δικές μας απόψεις τους ικανοποιούν ή ποια είναι η δική τους η συμβολή σε δικές μας προτάσεις, για να εμπλουτιστούν και αυτές, με τις δικές τους ευαισθησίες.
 
Οπότε θεωρώ ότι θα έχουμε και στην πορεία, έναν εξίσου παραγωγικό και δημιουργικό διάλογο με ένα θετικό αποτέλεσμα».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Γ. Λιλλήκας: Ο καθένας παίρνει πλέον τον δρόμο του οριστικά και αμετάκλητα
 
 

Δειτε Επισης

Ικανοποίηση ΥΠΕΞ για την διατήρηση διαδικασίας επιτήρησης εφαρμογής αποφάσεων ΕΔΑΔ για περιουσιακό
Ζητά επαναπροσδιορισμό πορείας στο Κυπριακό ο Αρχιεπίσκοπος Γεώργιος
Ξανά στο ΥΠΕΣ οι πρόεδροι ΕΟΑ για το θέμα των αδειοδοτήσεων-«Πρόβλημα με τον ΙΠΠΟΔΑΜΟ»
Άνοιξε πυρ κατά Εισαγγελέα για την παύση Οδυσσέα ο ΟΠΕΚ-«Ανάρμοστη συμπεριφορά έδειξαν άλλοι»
Συντόνισαν ενέργειες για Κυπριακό ενόψει Γενικής Συνέλευσης ΗΕ Χριστοδουλίδης-Μητσοτάκης
Εξύμνησε την συνεργασία Κύπρου και Ισραήλ ο Χέρτζογκ-Λαμπρό παράδειγμα μεσογειακής συνεργασίας και σταθερότητας
«Ιστορικό» χαρακτήρισε το ψήφισμα ΟΗΕ για Δυτική Όχθη ο Παλαιστίνιος Πρέσβης
Μπηχτές ΔΗΣΥ σε ΑΚΕΛ με αφορμή την παύση Οδυσσέα-«Λαϊκισμός και χυδαία ψηφοθηρία εις βάρος των θεσμών»
Συνάντηση Χριστοδουλίδη με Μητσοτάκη-«Ο συντονισμός μας περισσότερο απαραίτητος από ποτέ»
Διακόπηκε η συνεδρία της Επιτροπής Ελέγχου, ως ένδειξη σεβασμού και εκτίμησης στον Οδυσσέα