Γαλλία-Βουλευτικές εκλογές: Στο ιστορικό ρεκόρ του 57% έως 58% η αποχή

 Το 57% έως 58% εκτιμάται ότι θα φθάσει η αποχή στον δεύτερο γύρο των βουλευτικών εκλογών στην Γαλλία, ποσοστό που αποτελεί ρεκόρ για την 5η Δημοκρατία, σύμφωνα με τα στοιχεία των ινστιτούτων δημοσκοπήσεων.
 
Στις 11 Ιουνίου, στον πρώτο γύρο των εκλογών, η αποχή έφθασε το 51,29% των εγγεγραμμένων.
 
Σήμερα θα φθάσει το 57% σύμφωνα με τα ινστιτούτα Ipsos-Sopra Steria και Kantar Sofres, 58% σύμφωνα με το Elabe, που έδωσαν στην δημοσιότητα τα στοιχεία τους τρεις ώρες πριν από την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας στις 20.00 τοπική ώρα (21.00 ώρα Ελλάδος).
 
Στις 17.00 τοπική ώρα, η συμμετοχή στην περιφέρεια του Παρισιού έφθανε το 35,33%, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, σε πτώση σε σχέση με τον πρώτο γύρο των εκλογών (40,75%) και μικρότερη κατά 11 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με τον δεύτερο γύρο των βουλευτικών εκλογών του 2012.
 
Το κίνημα του προέδρου της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν La Republique en Marche, μαζί με τους κεντρώους (MoDem) του Φρανσουά Μπαϊρού, αναμένεται να καταγράψει συντριπτική νίκη εξασφαλίζοντας 400 έως 470 από τις 577 έδρες της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης.
 
 
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δειτε Επισης

Επιστολή στον Τραμπ από μέλη του Κογκρέσου-Ο Ερντογάν εδώ και χρόνια απειλεί να εισβάλει σε Ελλάδα και Ισραήλ
Παραβίαση κατάπαυσης πυρός από τη Ρωσία καταγγέλλει η Ουκρανία
Πώς επιλέγει ένας Πάπας το όνομά του-Ποια είναι τα «ανεπιθύμητα»
Τα συγχαρητήρια του Ντόναλντ Τραμπ στον νέο Πάπα-«Μεγάλη τιμή που είναι Αμερικανός»
Ποιος είναι ο Λέων ΙΔ΄, o πρώτος Πάπας από τις ΗΠΑ-Θεωρείται συνεχιστής του Φραγκίσκου
Νέος Πάπας ο Αμερικανός Ρόμπερτ Πρέβοστ-Πήρε το όνομα Λέων 14ος
Νέοι βομβαρδισμοί από την Ινδία στο Κασμίρ-Εκρήξεις στο αεροδρόμιο της Τζαμού
Λευκός καπνός στην Καπέλα Σιξτίνα-Εξελέγη νέος Πάπας στην τέταρτη ψηφοφορία
Ο Τραμπ ανακοίνωσε εμπορική συμφωνία ΗΠΑ με Βρετανία-Ποια προϊόντα εξαιρούνται από τους δασμούς
Σε εξέλιξη η νέα ψηφοφορία για την εκλογή του Πάπα-Live εικόνα από το Βατικανό