Δύο εγκληματικές ομάδες στην Αθήνα που θα ζήλευαν κι οι “Ocean’s 11”
16:04 - 17 Ιουνίου 2017
Ξεπερνά το ποσό των 40 εκατομμυρίων ευρώ, συνολικά, η παράνομη δράση των δύο πολυμελών εγκληματικών οργανώσεων που διέπρατταν ληστείες και κλοπές σε σπίτια, εταιρείες και ΑΤΜ, τόσο στην Αττική όσο και στην περιφέρεια, οι οποίες εξαρθρώθηκαν στις 2 Νοεμβρίου 2016, αλλά οι συλλήψεις μελών τους συνεχίζονται, όπως τόνισε ο διευθυντής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, υποστράτηγος Χρήστος Παπαζαφείρης, κατά τη σημερινή παρουσίαση της υπόθεσης.
Στα χέρια της αστυνομίας έπεσαν χθες ένας 43χρονος και μια 40χρονη που, μεταξύ άλλων, διατηρούσαν δύο ενεχυροδανειστήρια στο Μενίδι. Το ζευγάρι κατείχε και διέθετε για ρευστοποίηση στην αγορά, κοσμήματα, ρολόγια και λοιπά τιμαλφή, τα οποία προέρχονται από τη δράση των δύο εγκληματικών οργανώσεων και άλλων κακοποιών.
Αρχικά, συνελήφθη χθες ο 43χρονος, ο οποίος εντοπίστηκε σε περιοχή της Αττικής, να οδηγεί αυτοκίνητο, στο οποίο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, σε ειδικές κρύπτες δύο πανάκριβα ρολόγια. Μάλιστα, το ένα που είναι το μοναδικό που υπάρχει στην Ελλάδα, κοστίζει πάνω από 150.000 ευρώ και κλάπηκε από την Εκάλη, ενώ αποδόθηκε στον κάτοχό του. Επίσης, στο ίδιο όχημα βρέθηκαν πλήθος κοσμημάτων, το χρηματικό ποσό των 59.610 ευρώ, διάφορα άλλα τιμαλφή, ζυγαριά ακριβείας, πέντε κινητά τηλέφωνα και τρία σπρέι πιπεριού.
Στη συνέχεια συνελήφθη η 40χρονη, ενώ σε αστυνομικές έρευνες σε σπίτια και καταστήματα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων: Δύο πλάκες χρυσού, βάρους περίπου 1 κιλού και αξίας 25.000 ευρώ, ασημένια εικόνα (αγαλματίδιο) της Παναγίας βάρος περίπου τριών κιλών, αξίας 3.000 ευρώ, πλάκα ασημιού βάρους περίπου 300 γραμμαρίων, πλήθος κοσμημάτων και ρολογιών, τέσσερα ειδικά φουρνάκια, στα οποία έλιωναν τα χρυσά κοσμήματα, πλήρης μονάδα φασματογράφου, με την οποία μετρούσαν την καθαρότητα λιωμένου χρυσού και δύο καλούπια μορφοποίησης λιωμένου χρυσού. Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με την αστυνομία, η συνολική αξία των κατασχεθέντων, από τις συγκεκριμένες έρευνες, ξεπερνά το ποσό των 500.000 ευρώ.
Οι έρευνες συνεχίζονται, ενώ ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία επτά νέων μελών- κατηγορούμενων, που αναζητούνται, καθώς και τα στοιχεία 52χρονου Τούρκου, επίσης κατηγορούμενου. Την ίδια στιγμή, εξιχνιάστηκαν άλλες ογδόντα τέσσερις περιπτώσεις κλοπών σε οικίες και εταιρείες, που διαπράχτηκαν από τις συγκεκριμένες εγκληματικές οργανώσεις μέχρι τις 2 Νοέμβριου 2016.
Οι περιοχές όπου δρούσαν οι δύο εγκληματικές οργανώσεις είναι οι εξής: Κυψέλη, Ηλιούπολη, Γλυφάδα, Πόρτο Ράφτη, Μαρκόπουλο, Κορωπί, Βάρη, Κερατέα, Σταμάτα, Γέρακας, Αγία Παρασκευή, Άγιος Στέφανος, Λυκόβρυση, Νέα Ιωνία, Νέο Ηράκλειο, Ψυχικό, Κηφισιά, Εκάλη, Νέα Φιλαδέλφεια, Πικέρμι, Σπάτα, Άνοιξη, Ασπρόπυργος, Αιγάλεω, Περιστέρι, Πετρούπολη, Ελευσίνα, Αχαρνές, Άνω Λιόσια, Ίλιον, Κερατσίνι, Άγιος Ιωάννης Ρέντης και η Θεσσαλονίκη.
Όπως υπογράμμισε ακόμη ο κ.Παπαζαφείρης, αρχές Φεβρουαρίου, μετά από παραγγελία του αρμόδιου ανακριτή, πραγματοποιήθηκαν ταυτόχρονες επιχειρήσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, για το άνοιγμα συγκεκριμένων θυρίδων σε τραπεζικά καταστήματα. Τότε βρέθηκε σε υποκατάστημα τράπεζας στην Ελευσίνα, θυρίδα μέλους της οργάνωσης, που περιείχε το χρηματικό ποσό των 120.010 ευρώ, το οποίο κατασχέθηκε και απεστάλη στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.
ΑΠΕ-ΜΠΕ