Αποσύρεται ο Σπανός, δεν τα βρήκαν με το ΑΚΕΛ

Στην απόφαση όπως αποσύρει την υποψηφιότητά του για τις επερχόμενες προεδρικές εκλογές κατέληξε ο Μάικ Σπάνος.
 
Ο κ. Σπανός δεν έμεινε ικανοποιημένος από τις προτάσεις που έθεσε ενώπιον του η ηγεσία του ΑΚΕΛ όσον αφορά το πολιτικό πλαίσιο άρχων για την μεταξύ τους συνεργασία, με αποτέλεσμα ο Μάικ Σπανός να γνωστοποιήσει στην Εζεκίας Παπαϊώάννου πως αποσύρει το ενδιαφέρον του.
 
Οι προτάσεις του ΑΚΕΛ αφορούσαν ουσιαστικά αντιπροτάσεις που το κόμμα υπέβαλε επί προτάσεων που ο ίδιος ο κ. Σπανός είχε καταθέσει νωρίτερα, στο πλαίσιο της προσπάθειας των δύο πλευρών για κατάληξη σε κοινό πολιτικό έγγραφο.

Για την εξέλιξη αυτή, δηλαδή της απόσυρσης του ενδιαφέροντος του κ. Σπανού, θα ενημερωθεί το Πολιτικό Γραφείο και η Κεντρική Επιτροπή του ΑΚΕΛ, η οποία ως γνωστό αποφασίστηκε από χθες όπως συγκληθεί σήμερα εκτάκτως στις 15:30.
 
Ήδη, στην ψιθυρολογία που αναπτύσσεται τις τελευταίες ώρες γίνεται λόγος για επάνοδο του ονόματος του Κίκη Καζαμία ως του επικρατέστερου να λάβει το χρίσμα του υποψηφίου του ΑΚΕΛ. Κάτι ωστόσο που για να συμβεί, θα πρέπει πρώτα να  μεταπειστεί ο ίδιος από την αρχική του απόφαση του να μην ενδιαφερθεί για τις προεδρικές εκλογές.  
 
Σημειώνεται πάντως πως σε δηλώσεις του νωρίτερα σήμερα, ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού άφηνε να νοηθεί πως οι διαβουλεύσεις του κόμματός του με τον κ. Σπάνο βρίσκονται σε καλό δρόμο και προϊδέαζε για επαναβεβαίωση της παροχής στήριξης προς την υποψηφιότητά του κατά την απογευματινή συνεδρία της Κεντρικής Επιτροπής.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Δειτε Επισης

Πρόθεση Νομικής Υπηρεσίας για διαγραφή εξώδικων από κάμερες σε περιοχές που σχετίζονται με τις πυρκαγιές
Συναγερμός στην Αμμόχωστο-Τηλεφώνημα για εκρηκτικούς μηχανισμούς σε υποστατικά και δημόσιους χώρους
Πυρετώδης προσπάθεια για πλήρη αποκατάσταση ηλεκτροδότησης-Λειτουργούν κανονικά οι σταθμοί κινητής
Γερανός κατέπεσε πάνω σε σπίτι στο Περιστέρι-Συγκλονιστικές εικόνες
Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών στις συγκρούσεις Ταϊλάνδης-Καμπότζης παρά την έκκληση για εκεχειρία
Αποκαρδιωτικές εικόνες στο Βουνί-Το πριν και το μετά της εκκλησίας του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου
Μητέρα τέρας δολοφόνησε τα δίδυμά της και τα πέταξε σαν σκουπίδια-Συνελήφθη μετά από πέντε χρόνια
Προτείνουν ενέργειες οι Οικολόγοι, ζητούν απόδοση ευθυνών-«Οι πολίτες δεν ανέχονται προκλητικές δηλώσεις άμυνας»
Στεγάστηκαν μέσω της Πολιτικής Άμυνας 160 άτομα-Μεταφέρθηκαν σε σπίτια, ξενοδοχεία και κέντρα φιλοξενίας
Καταγγέλλει έλλειψη ανθρωπιάς για τη Γάζα ο Γκουτέρες-«Έκρηξη θανάτων και καταστροφής»