Ο ΠτΔ ενημέρωσε Τσίπρα και Νετανιάχου και για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό

Για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και την τελευταία συνάντηση με τον γγ των Ηνωμένων Εθνών, στις 4 Ιουνίου, ενημέρωσε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου.
 
Στις δηλώσεις του στην τριμερή σύνοδο, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας τούς ευχαρίστησε για τη στήριξή τους «στη διαδικασία προκειμένου να εξευρεθεί επιτέλους το συντομότερο δυνατό μία λύση που θα επιτρέπει σε Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους να ζουν σε ένα καθεστώς ασφάλειας, σταθερότητας και ειρήνης, να μπορούν να συνδημιουργούν, αλλά και με τη δημιουργία ενός κράτους που θα είναι λειτουργικό, σταθερό και βιώσιμο στη διάρκεια του χρόνου και ιδιαίτερα θα σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα, αλλά και τις βασικές αρχές τις ΕΕ, αφού θα συνεχίσει να είναι μέλος της ΕΕ».
 
Ο κ. Αναστασιάδης σημείωσε ότι επαναβεβαίωσε από πλευράς του «την αποφασιστικότητά μου να εργαστώ αόκνως, όπως έπραξα μέχρι σήμερα, και από την άλλη πλευρά εξαρτάται πλέον αν και κατά πόσον θα υπάρξει πρόοδος που θα μας οδηγήσει στο ποθητό αποτέλεσμα, της επανένωσης της πατρίδας μου, την επανένωση της πατρίδας όλων των Κυπρίων, της απαλλαγής από την κατοχή και της προοπτικής για ένα ασφαλές μέλλον».
 
Από το τραπέζι δεν έλειψαν οι συζητήσεις για τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή, το Συριακό, το Κυπριακό, ανέφερε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στις δηλώσεις του, στο πλαίσιο της τριμερούς συνάντησης Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ.
 
«Εκφράσαμε την υποστήριξή μας στις προσπάθειες του Νίκου Αναστασιάδη και ευχόμαστε όλοι να υπάρξει ανταπόκριση και από την πλευρά της Τουρκίας, ώστε να έχουμε στις 28 του Ιούνη, στη Γενεύη, μία θετική εξέλιξη σε ό,τι αφορά το Κυπριακό και τις προσπάθειες του Προέδρου Ανασταδσιάδη για μία δίκαιη και βιώσιμη λύση, στο πλαίσιο των αποφάσεων του ΟΗΕ, που βεβαίως δεν μπορεί παρά να εμπεριέχει την κατάργηση του συστήματος των εγγυήσεων και την αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων από το νησί», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.
 
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 

Δειτε Επισης

O Tραμπ μπορεί να ξαναχτυπήσει το Ιράν απολύτως νόμιμα μετά το πράσινο από τη Γερουσία
Σε κλοιό καύσωνα η Ευρώπη-Θερμοκρασίες έως και δέκα βαθμούς πάνω από το φυσιολογικό
Άγρια καταδίωξη 14χρονου οδηγού στον αυτοκινητόδρομο-Από τις Χαλεπιανες κατέληξαν στην Πύλα
Με απόφαση Ανώτατου διευρύνεται η εξουσία του Τραμπ-Τι σημαίνει η νίκη του για το μέλλον των ΗΠΑ
ΒΙΝΤΕΟ: Οδηγοί στην Κρήτη κοιτούσαν το τροχαίο που έγινε στο αντίθετο ρεύμα και τράκαραν
Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών του Κατάρ μιλά για παράθυρο ευκαιρίας στη Γάζα
Για «παραπλανητική εκστρατεία» στην Κύπρο με αναφορές σε αρχηγό κόμματος κάνει λόγο Πρέσβης του Ισραήλ
Ραγδαίες εξελίξεις στη Νέα Δημοκρατία-Άλλες δύο παραιτήσεις για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ
Έργα για επίλυση των προβλημάτων στο αλιευτικό καταφύγιο Κάτω Πύργου-«Έχουν παγιδευτεί σκάφη μέσα»
Ο Τραμπ διαψεύδει συνομιλίες με Ιράν για… ακίνδυνο πυρηνικό πρόγραμμα-«Ποιος λεχρίτης λέει ότι θα τους δώσω 30 δις»