Λέσβος: Τετρακόσια ογδόντα δύο κτίσματα έχουν κριθεί μη κατοικήσιμα

Τετρακόσια ογδόντα δύο κτίσματα έχουν κριθεί μη κατοικήσιμα στη Λέσβο από τις 854 αυτοψίες που έγιναν μέχρι σήμερα το απόγευμα. Κατοικήσιμα έχουν κριθεί 372 κτίσματα.

Από το σύνολο των αυτοψιών, 755 αφορούν κατοικίες, από τις οποίες 339 κρίθηκαν κατοικήσιμες και 416 μη κατοικήσιμες.

Οι υπόλοιπες αφορούν σε επαγγελματικούς χώρους, ιερούς ναούς και λοιπά κτίρια και αποθήκες. Η διενέργεια των αυτοψιών συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς.

Σημειώνεται ο αριθμός των αυτοψιών αποτελεί ρεκόρ και οφείλεται στην κινητοποίηση 100 μηχανικών από το υπουργείο Υποδομών, και την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.
 
Διατάχθηκε εισαγγελική παρέμβαση για τυχόν διασπορά ψευδών ειδήσεων για επικείμενο σεισμό στη Λέσβο 
 
Εισαγγελική παρέμβαση σχετικά με τις φήμες για επικείμενο μεγάλο σεισμό στην Λέσβο, έπειτα από δηλώσεις σεισμολόγων τις τελευταίες μέρες. Ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Μυτιλήνης διέταξε σήμερα την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης με το ερώτημα της παράβασης του άρθρου 187 του Ποινικού Κώδικα περί διασποράς ψευδών ειδήσεων.
 
Οι φήμες προκάλεσαν πανικό και «έβγαλε» στους δρόμους, τις πλατείες και τα πάρκα τους κατοίκους περιοχών της Λέσβου, χθες το μεσημέρι. Κατόπιν αυτού ο υπουργός Υποδομών Χρίστος Σπίρτζης ζήτησε την παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου για να σταματήσει η φημολογία.
 
Στο μεταξύ , νέα σεισμική δόνηση έγινε αισθητή το μεσημέρι της Πέμπτης στη Λέσβο. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, οι σεισμογράφοι του κατέγραψαν, στις 13:37,  σεισμό μεγέθους 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ , με επίκεντρο τον θαλάσσιο χώρο 36 χλμ νοτιοδυτικά της Μυτιλήνης.
 
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Αιματηρό επεισόδιο στη Ρόδο-Τραπέζια, γροθιές και απειλές με μαχαίρι σε νυχτερινό κέντρο -
Ισόβια και πολυετείς ποινές κάθειρξης για τους κατηγορούμενους για τη δολοφονία του επτάχρονου στο Ζεφύρι
Κουκουλοφόροι επιτέθηκαν σε κυλικείο, πέταξαν αντικείμενα σε λεωφορείο στην Πολυτεχνειούπολη
Δεκαπέντε χρόνια από την τραγωδία στη Marfin-Συγκλονίζει η περιγραφή της γυναίκας που έσωσαν από το μπαλκόνι
Αναβλήθηκε για τον Ιανουάριο του 2026 η δίκη Πισπιρίγκου στο Εφετείο για τον θάνατο της Τζωρτζίνας
Ξετυλίγουν το κουβάρι της φονικής έκρηξης στη Θεσσαλονίκη-Εξετάζουν το σακίδιο με τα εκρηκτικά
Πέθανε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Πέτρος Μολυβιάτης
Δεν έφτιαξε τη βόμβα η 38χρονη στη Θεσσαλονίκη-Ψάχνουν τον ενοικιαστή του διαμερίσματος
«Ο φοιτητής μπήκε μπροστά για να προστατεύσει τους νεότερους»-Οι μαρτυρίες για την επίθεση στην Αθήνα
Η πορεία της βόμβας μέχρι να σκάσει στα χέρια της 38χρονης, τα σενάρια και οι ομοιότητες με το παρελθόν