Συνέρχεται την Δευτέρα το Εθνικό

Τη Δευτέρα το πρωί θα συνέλθει το Εθνικό Συμβούλιο, αναφέρει σε γραπτή του απάντηση προς το ΔΗΚΟ ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος.
 
Στο μεταξύ ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο Εσπεν Μπαρθ Ειντε, ο οποίος φθάνει αύριο στην Κύπρο, θα έχει την Παρασκευή στις 10.15 το πρωί συνάντηση με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη.
 
Οπως έγινε γνωστό, ο κ. Ειντε θα συναντηθεί την Πέμπτη στις 4 το απόγευμα με τον Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί.
 
Στη γραπτή του απάντηση προς το ΔΗΚΟ, ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρει πως οι καθημερινές εδώ και αρκετό καιρό δηλώσεις του ΔΗΚΟ όπως η σημερινή, σύμφωνα με την οποία τάχα «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εγκλώβισε την ελληνοκυπριακή πλευρά σε μια διαδικασία υπό τουρκικούς όρους», εκπέμπουν "απαξίωση, ειρωνεία και αλαζονεία" κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη. "Και αυτό την ώρα που ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατάφερε για πρώτη φορά στην Ιστορία του Κυπριακού το κεφαλαιώδες ζήτημα της Ασφάλειας, Εγγυήσεων και στρατού κατοχής, να βρίσκεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ενώπιον της διεθνούς κοινότητας και με την Τουρκία παρούσα για να κριθεί", προσθέτει.
 
Σημειώνει ακόμη πως "την ίδια ώρα καταγράφεται για πρώτη φορά η θέση του ΓΓ των ΗΕ ότι η πρόοδος σε αυτό το κεφάλαιο αποτελεί απαραίτητο στοιχείο για τη συνολική επίλυση του Κυπριακού". "Όλα τα υπόλοιπα ερωτήματα που `βασανίζουν` το ΔΗΚΟ θα απαντηθούν ένα προς ένα την ερχόμενη Δευτέρα το πρωί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας εκεί που πρέπει, δηλαδή στο Εθνικό Συμβούλιο", καταλήγει ο κ. Παπαδόπουλος.
 
Σε μία άλλη εξέλιξη, στη διάσκεψη της Γενεύης παρέπεμψε την Τετάρτη ο Εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Stephane Dujarric, όταν ρωτήθηκε σχετικά με δημοσιεύματα για πιθανή μείωση των κατοχικών στρατευμάτων στην Κύπρο.  
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση που αναμεταδίδει το ΓΤΠ, κατά την τακτική ενημέρωση των εκπροσώπων των διεθνών μέσων μαζικής ενημέρωσης στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών, δημοσιογράφος ρώτησε τον κ. Dujarric αν τα Ηνωμένα Έθνη ή το Γραφείο του Ειδικού Συμβούλου του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο Έσπεν Μπαρθ Έιντε έχουν να κάνουν κάποια σχόλια σχετικά με αναφορές ορισμένων μέσων μαζικής ενημέρωσης ότι η Τουρκία συμφώνησε να μειώσει τον αριθμό των στρατευμάτων της στην Κύπρο κατά 80%.  
 
Ο κ. Dujarric δεν σχολίασε, σημειώνοντας, ωστόσο, ότι η Διάσκεψη της Γενεύης πλησιάζει και ο κ. Έιντε θα ετοιμάσει ένα έγγραφο. Το έγγραφο, είπε, θα πρέπει να είναι έτοιμο πριν από τη Διάσκεψη και σε αυτό το σημείο θα συζητηθούν αυτά τα θέματα.

Δειτε Επισης

Συγκλονιστικό timelapse βίντεο με το μπαράζ εκρήξεων των ασυρμάτων σε όλη τη Βηρυτό
Ικανοποίηση ΥΠΕΞ για την διατήρηση διαδικασίας επιτήρησης εφαρμογής αποφάσεων ΕΔΑΔ για περιουσιακό
Απορρίφθηκε η προσφυγή φαρμακείων κατά Διατάγματος για ωράρια λειτουργίας
Εντείνει την ανησυχία το Ισραήλ-«Η Χεζμπολάχ θα πληρώνει ολοένα και μεγαλύτερο τίμημα»
Ζητά επαναπροσδιορισμό πορείας στο Κυπριακό ο Αρχιεπίσκοπος Γεώργιος
Η Ρωσία προειδοποιεί τη Δύση με πυρηνικό πόλεμο με αφορμή την απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου
Πληροφορίες για πρόταση συμφωνίας προς τη Χαμάς για τερματισμό των μαχών στη Γάζα από το Ισραήλ
Ξανά στο ΥΠΕΣ οι πρόεδροι ΕΟΑ για το θέμα των αδειοδοτήσεων-«Πρόβλημα με τον ΙΠΠΟΔΑΜΟ»
Κατηγορεί ευθέως το Ισραήλ για τις επιθέσεις με τα walkie-talkie ο Νασράλα-«Κήρυξη πολέμου»
Τέλος η μεταφορά βομβητών και γουόκι τόκι από επιβάτες σε πτήσεις από Βηρυτό μετά τις εκρήξεις