Για πρώτη φορά η Ιρλανδία εκλέγει ομοφυλόφιλο Πρωθυπουργό

Ο Λίο Βαράντκαρ εξελέγη σήμερα πρωθυπουργός της Ιρλανδίας, με αποτέλεσμα ο 38χρονος γιος ενός ινδού μετανάστη να γίνει ο πρώτος ομοφυλόφιλος πρωθυπουργός σε μια κάποτε αυστηρών ηθών καθολική χώρα και το νεότερο πρόσωπο που αναλαμβάνει αυτό το αξίωμα.
 
Ο Βαράντκαρ, τον διορισμό του οποίου είχε προτείνει στο κοινοβούλιο ο απερχόμενος πρωθυπουργός Έντα Κένι, κέρδισε τις ψήφους των ανεξάρτητων βουλευτών που υποστηρίζουν την κυβέρνηση μειοψηφίας του κόμματος Φίνε Γκαέλ, ενώ το μεγαλύτερο αντιπολιτευόμενο κόμμα Φιάνα Φάιλ τήρησε αποχή.
 
«Ως ο νεότερος κάτοχος αυτού του θώκου, μιλάει εκ μέρους μιας νέας γενιάς ιρλανδών γυναικών και ανδρών, εκπροσωπεί μια σύγχρονη, πολυσυλλεκτική και περιεκτική Ιρλανδία και μιλάει εκ μέρους τους όπως κανείς άλλος», είπε ο Κένι στο κοινοβούλιο πριν από τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας.
 

Δειτε Επισης

Politico: Κατατέθηκε η πρόταση μομφής κατά της Φον ντερ Λάιεν
Η Αίγυπτος ζητά παρέμβαση της Ουάσινγκτον στον Χαφτάρ, για να μην υπογράψει το Τουρκολιβυκό Μνημόνιο
Τι συζήτησαν Πούτιν-Μακρόν στην πρώτη επικοινωνία τους μετά από τρία χρόνια
Σήμα κινδύνου από Κίεβο-H Βόρεια Κορέα ενισχύει τη Ρωσία με 30.000 στρατιώτες κατά της Ουκρανίας
Απάτη €700 εκατ. μέσω Πειραιά αποκάλυψε η επιχείρηση «CALYPSO»
Συναγερμός για ακραία ζέστη στην Ευρώπη-Τι είναι ο θερμικός θόλος
Δεκάδες νεκροί σε ισραηλινές επιδρομές στη Γάζα-Κάλεσμα Τραμπ σε Χαμάς να συμφωνήσει σε 60ήμερη εκεχειρία
Αντίδραση τουρκικής Κυβέρνησης μετά τη δήλωση Οζέλ πως ο Ερντογάν «είναι ηγέτης της χούντας»
Ιρανός ΥΠΕΞ: Οι βομβαρδισμοί των ΗΠΑ προκάλεσαν βαριά ζημιά στην πυρηνική εγκατάσταση του Φορντό
Τα γυρίζει ο Μασκ και επαινεί τον Τραμπ-«Έχει επιλύσει πολλές σοβαρές συγκρούσεις ανά τον κόσμο»