Τρέχουν οι διεργασίες στο ΕΛΑΜ για τον υποψήφιο του Κινήματος στις Προεδρικές

Στην τελική ευθεία εισέρχονται οι διεργασίες στο ΕΛΑΜ σε ό,τι αφορά την κατάληξη στον υποψήφιο που θα υποστηρίξει το κόμμα στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές.
 
Το χρονοδιάγραμμα που τέθηκε αρχικά, προέβλεπε ανακοίνωση του ονόματος του υποψήφιου που θα υποστηρίξει το ΕΛΑΜ, στο Συνέδριο του Κινήματος που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή.
 
Ωστόσο, η τελική κατάληξη του ΕΛΑΜ στον εκλεκτό του για τις προεδρικές εκλογές μάλλον παίρνει μικρή αναβολή, με τη σχετική ανακοίνωση ν’ αναμένεται μέχρι το τέλος του μήνα.
 
Πρόθεση του ΕΛΑΜ είναι όπως οι προεδρικές εκλογές διεκδικηθούν από το Κίνημα αυτόνομα, καθότι κανένας από τους υφιστάμενους ή εν δυνάμει υποψηφίους δεν θεωρείται πως εκφράζουν τις θέσεις του.
 
Αξίζει να σημειωθεί πως η ηγεσία του ΕΛΑΜ έγινε αποδέκτρια ανεπίσημων διερευνητικού χαρακτήρα κρούσεων από συγκεκριμένες κατευθύνσεις ενόψει προεδρικών εκλογών, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο την πρόθεσή της για αυτόνομη κάθοδο.
 
Επισημαίνεται πως ο πρόεδρος και εκ των βουλευτών του Κινήματος Χρίστος Χρίστου έχει προ καιρού γνωστοποιήσει την απόφασή του να μην είναι ο ίδιος ο υποψήφιος του ΕΛΑΜ στις προεδρικές εκλογές.
 
Στην παρούσα φάση, στο μικροσκόπιο της ηγεσίας του ΕΛΑΜ βρίσκεται μικρή λίστα ονομάτων με τους οποίους βρίσκεται σε συζητήσεις, τρεις εκ των οποίων εξωκομματικοί και άλλοι δύο, μέλη του Κινήματος.
 
Εντός των προσεχών εβδομάδων, και όπως έχει προαναφερθεί μέχρι το τέλος του μήνα, υπολογίζεται πως θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαβουλεύσεις και θα συνέλθει η Κεντρική Επιτροπή του Κινήματος για οριστικοποίηση του υποψηφίου.
 
Οι πιθανότητες να είναι μη κομματικός από την μια ή στέλεχος του Κινήματος από την άλλη, είναι αυτή τη στιγμή μοιρασμένες.   
 
 
 
 
 

Δειτε Επισης

Συγκλονιστικό timelapse βίντεο με το μπαράζ εκρήξεων των ασυρμάτων σε όλη τη Βηρυτό
Ικανοποίηση ΥΠΕΞ για την διατήρηση διαδικασίας επιτήρησης εφαρμογής αποφάσεων ΕΔΑΔ για περιουσιακό
Απορρίφθηκε η προσφυγή φαρμακείων κατά Διατάγματος για ωράρια λειτουργίας
Εντείνει την ανησυχία το Ισραήλ-«Η Χεζμπολάχ θα πληρώνει ολοένα και μεγαλύτερο τίμημα»
Ζητά επαναπροσδιορισμό πορείας στο Κυπριακό ο Αρχιεπίσκοπος Γεώργιος
Η Ρωσία προειδοποιεί τη Δύση με πυρηνικό πόλεμο με αφορμή την απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου
Πληροφορίες για πρόταση συμφωνίας προς τη Χαμάς για τερματισμό των μαχών στη Γάζα από το Ισραήλ
Ξανά στο ΥΠΕΣ οι πρόεδροι ΕΟΑ για το θέμα των αδειοδοτήσεων-«Πρόβλημα με τον ΙΠΠΟΔΑΜΟ»
Κατηγορεί ευθέως το Ισραήλ για τις επιθέσεις με τα walkie-talkie ο Νασράλα-«Κήρυξη πολέμου»
Τέλος η μεταφορά βομβητών και γουόκι τόκι από επιβάτες σε πτήσεις από Βηρυτό μετά τις εκρήξεις