Όταν 3 στρατιώτες απήγαγαν και χτύπησαν με φτυάρι μέχρι θανάτου ξεναγό στο Παραλίμνι

Άλλο ένα ειδεχθές έγκλημα που διαπράχθηκε στην Κύπρο ήταν αυτό της εν ψυχρώ δολοφονίας της Δανέζας ξεναγού, Λουΐζας Τζιένσεν στο Παραλίμνι από 3 στρατιώτες που υπηρετούσαν στη Βάση Δεκέλειας.
 
13 Σεπτεμβρίου 1994.
 
Οι 3 νεαροί, 23 και 26 ετών, είχαν απαγάγει την ξεναγό το πρωινό της ημέρας που διαπράχθηκε το άγριο φονικό.  
 
Η Τζιένσεν ήταν συνεπιβάτιδα σε μοτοσυκλέτα, που οδηγούσε ο Μ. Βασιλειάδης, της οποίας η πορεία ανακόπηκε από όχημα που οδηγούσε ο ένας εκ των 26χρονων, με αποτέλεσμα την ανατροπή του οχήματος.
 
Ο δεύτερος 26χρονος της παρέας των 3 στρατιωτών, επιτέθηκε με φτυάρι με απειλητικές διαθέσεις εναντίον του Βασιλειάδη, οδηγού μοτοσικλέτα, τον οποίο έτρεψε σε φυγή.
 
Διαμέλισαν το πρόσωπο της
 
Στη συνέχεια οι 3 στρατιώτες κατάφεραν να απαγάγουν βίαια την Λουίζα Τζιένσεν, την οποίαν μετέφεραν σε μια ερημική περιοχή του Παραλιμνίου, όπου, σύμφωνα με τα ευρήματα του Κακουργιοδικείου, ο ένας επιχείρησε να τη βιάσει. 
 
Μετά την απόπειρα βιασμού, κι' ενώ η κοπέλα καθόταν γυμνή στο έδαφος, ο 23χρονος της κατάφερε δύο δυνατά κτυπήματα με φτυάρι από πίσω, ενώ οι άλλοι ήταν παρόντες στη σκηνή. 
 
Αμέσως μετά την κτύπησαν βίαια με το φτυάρι πάνω στην κεφαλή της και όταν το θύμα προσπάθησε να αμυνθεί, τοποθετώντας τα χέρια της μπροστά από το πρόσωπο, δέχθηκε και άλλα επιπρόσθετα κτυπήματα στα χέρια.
 
Συνολικά το θύμα δέχθηκε 15 βίαια κτυπήματα σε διάφορα μέρη του σώματός της. Ένα από αυτά διαμέλισε σχεδόν στα δύο το πρόσωπό της. Μετά τη θανάτωση του θύματος, έθαψαν το πτώμα του πρόχειρα σε παρακείμενο σωρό χώματος, σε μια προσπάθεια να εξαφανίσουν τα ίχνη του.
 
Ακολούθως αναχώρησαν για να επιστρέψουν στη Δεκέλεια. Το όχημά τους ανακόπηκε έξω από τον Αστυνομικό Σταθμό Ξυλοφάγου, λίγα μόνο μέτρα προτού εισέλθουν στις Βρετανικές Βάσεις.
 
Όπως διαφάνηκε στη συνέχεια, οι 3 στρατιώτες τελούσαν υπό την επήρεια αλκοόλ.
Ένα από τα πιο στυγερά εγκλήματα
 
Δίνοντας το στίγμα της σοβαρότητας του εγκλήματος, το Κακουργιοδικείο στην απόφαση του ανέφερε  ότι αυτό αποτελεί «ένα από τα πιο στυγερά εγκλήματα των τελευταίων χρόνων».
 
Όπως σημειώνεται, οι κατηγορούμενοι έδρασαν απρόκλητα και επέδειξαν πλήρη αδιαφορία για την αξιοπρέπεια του θύματος και τη ζωή της.  Η βαναυσότητα των πράξεών τους, αφ' εαυτής, υποδηλώνει τη σοβαρότητα του εγκλήματος, που αποτελεί τον πρωταρχικό δείκτη της τιμωρίας».
 
Ως εκ τούτο το δικαστήριο τους καταδίκασε σε ισόβια κάθειρξη.
 
 

Δειτε Επισης

Επιτέθηκαν και μαχαίρωσαν κρατούμενο στις Κεντρικές Φυλακές-Είχε προηγηθεί θέμα με δημοσίευση βίντεο
Νεαροί έριξαν κροτίδες κατά Αστυνομικών στην Πάφο-Χειροπέδες σε 16χρονο
Οργίλη αντίδραση πατήρ Νεκτάριου για την επαναλειτουργία της Μονής-«Έχουμε μια οργανωμένη συγκάλυψη»
Διάσειση και ελαφρά τραύματα υπέστη ο 31χρονος μοτοσικλετιστής μετά το τροχαίο στη Λεμεσό
Στο νοσοκομείο μοτοσικλετιστής μετά σύγκρουση με όχημα ανήμερα του Πάσχα
Εξετάζονται οι μαρτυρίες για την τραγωδία με θύμα τον Ντάνιελ-Προσπαθούσαν να καρφώσουν τον πάσσαλο στο χώμα
Στο μικροσκόπιο των Αρχών τα βίντεο για την επίθεση κατά αστυνομικών στη Λάρνακα-Είχαν κληθεί ενισχύσεις
Άγρια συμπλοκή 50 προσώπων στο κέντρο της Λευκωσίας-Κρατούσαν σιδερολοστούς
Ήρθε Πάσχα, κατέβηκαν Ακάκι οι εκδρομείς-Πυκνή τροχαία κίνηση στην περιοχή
Ανοίγει ξανά τις πόρτες της η Μονή Οσίου Αββακούμ-Επιστρέφουν τα ιερά λείψανα