Βύθισε σε βαθιά περισυλλογή τον Άντρο ο Μάικ

Το στραβό κλίμα που ήδη υπήρχε ανάμεσα σε σημαντική μερίδα στελεχών, αλλά και μιας ουδόλως αμελητέας ποσότητας της βάσης του ΑΚΕΛ σε ό,τι αφορά την δρομολογούμενη απόφαση στήριξης της υποψηφιότητας Μάικ Σπανού στις προεδρικές εκλογές, ήρθε να στραβώσει ακόμη περισσότερο η πρώτη δημόσια τηλεοπτική συνέντευξη του κ. Σπανού, έπειτα από την εξασφάλιση του χρίσματος από την Κεντρική Επιτροπή. 
 
Υπενθυμίζεται πως μιλώντας το βράδυ της περασμένης Παρασκευής στο δελτίο ειδήσεων του «Σίγμα», ο κ. Σπανός εξέφρασε θέσεις μη συμβατές προς διαχρονικές πολιτικές του ΑΚΕΛ, τασσόμενος-μεταξύ άλλων- υπέρ του λιγότερου κράτους και της ελεύθερης αγοράς.  
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Μάικ Σπανός: Οι αθλιότητες τελειώνουν απόψε εδώ

Οι συγκεκριμένες τοποθετήσεις του Μάικ Σπάνου ήρθαν σε μια χρονική στιγμή κατά την οποία η ηγεσία του ΑΚΕΛ επιχειρεί ν’ απορροφήσει τους κραδασμούς που άφησε πίσω της η διαδικασία έγκρισης της υποψηφιότητάς του από την Κεντρική Επιτροπή, αλλά πολύ περισσότερο σε μια χρονική στιγμή κατά την οποία η προσπάθειά της να πείσει τη βάση του κόμματος-στο πλαίσιο των συζητήσεων με τις κομματικές ομάδες βάσης- για την ορθότητα της επιλογής της, θα βρεθεί τις προσεχείς ημέρες και μέχρι το τέλος του μήνα σε πλήρη εξέλιξη(σ.σ. αναμένεται αρκετά επίπονη).
 
Είναι γι’ αυτό που η «Εζεκίας Παπαϊωάννου» δεν έκρυψε και δεν κρύβει την ενόχλησή της για τις αναφορές του εκλεκτού της, καθότι πέραν της ουσιαστικής εκφρασθείσας διαφορετικής φιλοσοφίας που έδειξε να υιοθετεί, κρίνονται από την ηγεσία του κόμματος ως νερό στο μύλο της επιχειρηματολογίας όλων όσοι εντός ΑΚΕΛ,  διαφώνησαν και εξακολουθούν να διαφωνούν με την επιλογή του.
 
Στο πλαίσιο αυτό η ηγεσία του ΑΚΕΛ σπεύδει να κλειδώσει το πολιτικό πλαίσιο που ανέλαβε να ετοιμάσει ο Μάικ Σπανός πριν η ίδια εισέλθει στο διάλογο με τις κομματικές ομάδες βάσης. Αυτή είναι και η απάντηση της «Εζεκίας Παπαιωάννου» στο εύλογο ερώτημα που στελέχη και φίλοι του ΑΚΕΛ εκφράζουν πώς είναι δυνατό να ζητείται το πράσινο φως από τη βάση του κόμματος για υποστήριξη ενός υποψηφίου του οποίου δεν εχουν ενώπιόν της τις βασικές του θέσεις επί ενός τόσο ζωτικής σημαίσίας θέματος όπως ειναι το ζήτημα της οικονομίας. 
 
«Υπάρχουν διάφορα θέματα τα οποία θέλω να ξεκαθαρίσουμε. Επαναλαμβάνω ότι τίποτα δεν έχει αποφασιστεί ακόμα, είμαστε σε μια διαδικασία κατά την οποία τα ζητήματα θα συζητηθούν στην κομματική βάση. Προτού πάμε στο έκτακτο Συνέδριο πρέπει να ξεκαθαρίσουν οι αρχές πάνω στις οποίες θα στηρίξει την υποψηφιότητά του ο κ. Σπανός», έσπευσε να διαμηνύσει ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, με σαφή αποδέκτη του μηνύματος του, όπως αναφέρουν άριστα ενημερωμένες κομματικές πηγές, τον ίδιο τον κ. Σπανό.
 
Για να δώσει συνέχεια ο κ. Κυπριανού, τονίζοντας πως θα κάνει πολύ καθαρές κουβέντες που να μην δέχονται καμιά παρερμηνεία, κατά την έκφρασή του, και πως το ΑΚΕΛ δεν έχει την απαίτηση ο κ. Σπανός να είναι ταυτισμένος μαζί του, έχει όμως την απαίτηση είναι να μην το ακυρώνει σε κανένα από τα ζητήματα που για το κόμμα είναι εξαιρετικά σημαντικά.
 
Με τα δεδομένα αυτά, το προσεχές διάστημα, από την μια η ηγεσία του ΑΚΕΛ θα αναμένει το πολιτικό πλαίσιο που ετοιμάζει ο Μάικ Σπάνος σε ό,τι αφορά τις θέσεις του στην οικονομία ώστε να υπάρξει το ξεκαθάρισμα για το οποίο έκανε λόγο ο Γενικός Γραμματέας του κόμματος, ενώ από την άλλη παράλληλα θα επιχειρήσει να κατευνάσει τις ανησυχίες και επιφυλάξεις της βάσης.
 
Στο πλαίσιο αυτό η ηγεσία του ΑΚΕΛ σπεύδει να κλειδώσει το πολιτικό πλαίσιο που ανέλαβε να ετοιμάσει ο Μάικ Σπανός πριν η ίδια εισέλθει στο διάλογο με τις κομματικές ομάδες βάσης. Αυτή είναι και η απάντηση της «Εζεκίας Παπαϊωάννου» στο εύλογο ερώτημα που στελέχη και φίλοι του ΑΚΕΛ εκφράζουν πώς είναι δυνατό να ζητείται το πράσινο φως από τη βάση του κόμματος για υποστήριξη ενός υποψηφίου του οποίου δεν έχουν ενώπιον της τις βασικές του θέσεις επί ενός τόσο ζωτικής σημασίας θέματος όπως είναι το ζήτημα της οικονομίας. 

Καλά ενημερωμένη πηγή πάντως, μιλώντας στον REPORTER, εκτιμούσε ως εξαιρετικά απομακρυσμένο το ενδεχόμενο ανατροπής της απόφασης της Κεντρικής Επιτροπής, θεωρώντας πως θα βρεθούν οι χρυσές εκείνες τομές που θα επιτρέψουν ευόδωση της μεταξύ τους συνεργασίας, αλλά και που θα αφαιρέσουν από τη βάση του ΑΚΕΛ τα όποια επιχειρήματα αμφισβήτησης της ορθότητας της απόφασης για Μαίκ Σπάνο. Ανοίγοντας διάπλατα τον δρόμο για πανηγυρική επικύρωση της υποψηφιότητάς του από την Συνδιάσκεψη του Ιούλη.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:  Άφησε παράθυρο επανεξέτασης της απόφασης για Σπανό ο Α. Κυπριανού
 
 
 
 

Δειτε Επισης

Συγκλονιστικό timelapse βίντεο με το μπαράζ εκρήξεων των ασυρμάτων σε όλη τη Βηρυτό
Ικανοποίηση ΥΠΕΞ για την διατήρηση διαδικασίας επιτήρησης εφαρμογής αποφάσεων ΕΔΑΔ για περιουσιακό
Απορρίφθηκε η προσφυγή φαρμακείων κατά Διατάγματος για ωράρια λειτουργίας
Εντείνει την ανησυχία το Ισραήλ-«Η Χεζμπολάχ θα πληρώνει ολοένα και μεγαλύτερο τίμημα»
Ζητά επαναπροσδιορισμό πορείας στο Κυπριακό ο Αρχιεπίσκοπος Γεώργιος
Η Ρωσία προειδοποιεί τη Δύση με πυρηνικό πόλεμο με αφορμή την απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου
Πληροφορίες για πρόταση συμφωνίας προς τη Χαμάς για τερματισμό των μαχών στη Γάζα από το Ισραήλ
Ξανά στο ΥΠΕΣ οι πρόεδροι ΕΟΑ για το θέμα των αδειοδοτήσεων-«Πρόβλημα με τον ΙΠΠΟΔΑΜΟ»
Κατηγορεί ευθέως το Ισραήλ για τις επιθέσεις με τα walkie-talkie ο Νασράλα-«Κήρυξη πολέμου»
Τέλος η μεταφορά βομβητών και γουόκι τόκι από επιβάτες σε πτήσεις από Βηρυτό μετά τις εκρήξεις