54 επικίνδυνα προϊόντα στην κοινοτική αγορά

Συνολικά 54 προϊόντα που παρουσιάζουν κίνδυνο για την υγεία και την ασφάλεια των καταναλωτών κοινοποιήθηκαν την εβδομάδα 5-11 Ιουνίου, σύμφωνα με ανακοίνωσή της Υπηρεσίας Προστασίας Καταναλωτή (ΥΠΚ) του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, που είναι η αρμόδια αρχή στην Κύπρο για τη λειτουργία και διαχείριση του Ευρωπαϊκού Συστήματος Ταχείας Ανταλλαγής Πληροφοριών για Επικίνδυνα Προϊόντα που δεν είναι τρόφιμα.
 
Τα προϊόντα αυτά εντοπίστηκαν για πρώτη φορά στις αγορές διαφόρων κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμπεριλαμβανομένης της Κύπρου, και στη συνέχεια κοινοποιήθηκαν στο Σύστημα GRAS-RAPEX.
 
Επισημαίνεται ότι το προϊόν με αύξοντα αριθμό 22 έχει αξιολογηθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως προϊόν χαμηλού κινδύνου, ενώ επτά από τα είκοσι δύο προϊόντα, έχουν εντοπιστεί αρχικά από την ΥΠΚ στην αγορά της Κύπρου (χωρίς να έχουν προηγουμένως εντοπιστεί στις άλλες χώρες μέλη) και έχουν κοινοποιηθεί στο σύστημα Gras-Rapex. Οι καταναλωτές μπορούν να ενημερωθούν για τα επικίνδυνα προϊόντα στην ιστοσελίδα της ΥΠΚ στη διεύθυνση ΕΔΩ.

Δειτε Επισης

Τέλος σχεδίου επιχορήγησης διακοπών χαμηλοσυνταξιούχων-Άνω των 8.000 οι αιτήσεις
Εργασίες στον αυτοκινητόδρομο στην επαρχία Λάρνακας
Μέχρι τις 30 Νοεμβρίου οι δηλώσεις εισοδήματος εταιρείας-αυτοεργοδοτουμένων
Συνεχίζονται οι προσπάθειες για επαναπατρισμό 55 Κυπρίων-Τρεις συνοδοί ασθενών στην Ιορδανία
Παράνομη απόρριψη αποβλήτων σε κρατικό δάσος στο Πελένδρι (pics)
Μεταφορές αιτήσεων φοιτητικής χορηγίας με κασόνια και καταβολή σε μη δικαιούχους-Τα ευρήματα της Ελεγκτικής
Αδυναμίες στον έλεγχο των δαπανών από το Υφυπουργείο Έρευνας διαπιστώνει η Ελεγκτική
Αυτές είναι οι λύσεις του γραπτού των Νέων Ελληνικών των Παγκυπρίων Εξετάσεων (pics)
Βέτο σε μέλη ΔΣ δημόσιου οργανισμού να διεκδικήσουν θέση Γενικού Διευθυντή θέλει να βάλει η Βουλή
Με τις ίδιες προϋποθέσεις του ανεργιακού το κατά χάριν επίδομα σε γονείς παιδιών με σοβαρές ασθένειες