Ο Τραμπ αγνοεί τον Ερντογάν και εξοπλίζει τους Κούρδους της Συρίας

Σχέδιο για τον εξοπλισμό των Κουρδικών δυνάμεων που πολεμούν στη Συρία ενέκρινε το απόγευμα της Τρίτης ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, γεγονός που αναμένεται αν προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στην Τουρκία. Η απόφαση έρχεται μόλις 6 μέρες πριν φτάσει στην Ουάσιγκτον ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για επίσημη επίσκεψη, την οποία ωστόσο η αμερικανική κυβέρνηση έχει αποφύγει να επιβεβαιώσει.

Σύμφωνα με αξιωματούχους της Ουάσιγκτον που μίλησαν σε δημοσιογράφους του NBC, η αμερικανική κυβέρνηση έχει αποφασίσει να ενισχύσει με οπλισμό τρεις οργανώσεις που πολεμούν για την άλωση της πρωτεύουσας των τζιχαντιστών, τη Ράκα, ανάμεσα στις οποίες περιλαμβάνεται και η οργάνωση “Μονάδες Προστασίας του Κουρδικού Λαού”(YPG).

Η προεδρική απόφαση δεν έχει ακόμη επιστραφεί στο Πεντάγωνο προκειμένου να τεθεί σε άμεση εφαρμογή. Αλλά στρατιωτικός αξιωματούχος τόνισε στο αμερικανικό δίκτυο ότι όταν αυτό συμβεί η διαδικασία εξοπλισμού των Κούρδων θα είναι πολύ σύντομη, καθώς τα οπλικά συστήματα και άλλα εφόδια είναι άμεσα διαθέσιμα.

Οι ίδιοι αξιωματούχοι ανέφεραν ότι στον εξοπλισμό που θα προσφερθεί περιλαμβάνονται σκαπτικά μηχανήματα, αυτόματα όπλα, πυρομαχικά, τεθωρακισμένα και μέσα επικοινωνιών. Ως τρόπος παράδοσης αναφέρεται είτε η χερσαία αποστολή με αυτoκινητοπομπές ή και ρίψεις από μεταγωγικά C130.

Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει κάποια αντίδραση από την Τουρκία η οποία θεωρεί τους Κούρδους της Συρίας τρομοκράτες. Οι αμερικανοί αξιωματούχοι άφησαν να εννοηθεί ότι δεν έχει ενημερωθεί η Αγκυρα για την απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ και ότι αυτό θα γίνει σύντομα

Δειτε Επισης

Οι εστίες στο κέντρο της Λευκωσίας βάζουν φρένο στη «φυγή» φοιτητών προς τα κατεχόμενα
Το αντάρτικο Κουλία, η παρέμβαση Αννίτας και ο εγκλωβισμός στον θεσμικό τυφώνα που δεν καταλαγιάζει
Το κλειδί για τις εξελίξεις στο Κυπριακό στα χέρια του Ερντογάν-Συναντά Γκουτέρες και Μητσοτάκη
Κατέθεσε εμπειρογνώμονας στη δίκη για το θάνατο του Γιαννιού-Αναφορές για αλλοιωμένα στοιχεία από την υπεράσπιση
Προθυμία να συναντηθεί με την τουρκική πλευρά ανά πάσα στιγμή και οπουδήποτε εξέφρασε στον ΓΓ ο Πρόεδρος
Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Χριστοδουλίδη και Γκουτέρες-Εξέφρασε ετοιμότητα ο Πρόεδρος
Κατά 3% μειώθηκαν τα βίαια εγκλήματα το 2023 στις ΗΠΑ
Το Telegram θα διαβιβάζει στις αρχές διευθύνσεις IP ύστερα από αίτημά τους
Ισόβια κάθειρξη στην έφηβη στις ΗΠΑ που σκότωσε τη μητέρα της και έστειλε μήνυμα σε φίλη της να δει το πτώμα
Η κυβέρνηση της Τσεχίας πρότεινε την χαλάρωση των κανόνων για την κάνναβη