Πιέζουν οι κοινότητες, φοβούνται για υπαναχώρηση της κυβέρνησης

Συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών θα επιδιώξει  το συντομότερο η Ένωση Κοινοτήτων Λεμεσού από κοινού με τους βουλευτές της επαρχίας με αντικείμενο τη διάθεση κονδυλίων  για την ανακατασκευή των δρόμων Λεμεσού–Σαϊττά και Λεμεσού–Αγρού. Σε πρόσφατη συνάντηση εκπροσώπων  της Ένωσης Κοινοτήτων με τους βουλευτές της Λεμεσού συμφωνήθηκε, όπως ο πρόεδρος της τοπικής Ένωσης Λευτέρης Περικλή ζητήσει με επιστολή συνάντηση με τον Υπουργό το συντομότερο. Η επιστολή θα σταλεί τις επόμενες μέρες.

Σε παλαιότερη επαφή που είχε αντιπροσωπεία της Ένωσης Κοινοτήτων Λεμεσού με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, είχε λεχθεί από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη ότι οι εργασίες για την πρώτη φάση του δρόμου Λεμεσού – Σαϊττά θα ξεκινήσουν την 1η Ιανουαρίου του 2018.  Στον προϋπολογισμό του κράτους για το 2018 έχει περιληφθεί  κονδύλι ύψους 20 εκατομμυρίων για την 1η φάση του έργου μέχρι την Παλώδια. 

Κατά τη συνάντηση βουλευτών και κοινοταρχών εκφράστηκαν ανησυχίες για ενδεχόμενη αποκοπή του σχετικού κονδυλίου από το υπουργείο οικονομικών και γι αυτό πέραν από τη συνάντηση με τον Υπουργό οικονομικών το θέμα θα επανέλθει και στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή.

Στη συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών θα ζητηθεί και η έγκριση κονδυλίου για ανακατασκευή πρώτα του προβληματικού τμήματος του δρόμου Λεμεσού Αγρού από την Παραμύθα μέχρι το καλό Χωριό.
 
 

Δειτε Επισης

Ταυτοποιήθηκαν άλλοι εννέα αγνοούμενοι-Κατ’ ιδίαν επαφές Αριστοτέλους με τις οικογένειες των θυμάτων
Παρακολουθεί «με ιδιαίτερη προσοχή» τις διαδικασίες για σφετερισμό ε/κ περιουσιών ο Παγκύπριος Δικηγορικός
Εν πλω οι κινητές μονάδες αφαλάτωσης από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα-«Στόχος να μην υπάρξουν αποκοπές νερού»
Ασκήσεις επί χάρτου για τις επικίνδυνες πολυκατοικίες στο Στρόβολο-Σε εφαρμογή η Γ΄ φάση του «κτίΖΩ»
Τα προγράμματα ανίχνευσης καρκίνου στην Κύπρο παρουσίασε ο Δαμιανός σε σύνοδο ΠΟΥ
Ξεκίνησε η συζήτηση στην Επ. Εργασίας για τα tips-Έντονες διαφωνίες από επιχειρηματίες
Εξελίξεις 46 χρόνια μετά την αποστολή λάθος οστών αγνοουμένων στην Ελλάδα-Δίνουν δείγματα δύο από τις οκτώ οικογένειες
Ενδεχόμενη ανθρώπινη δραστηριότητα στην Αμαθούντα από την 1η χιλιετία π.Χ. δείχνουν ανασκαφές
Ολιστική προσέγγιση για ψυχοκοινωνική στήριξη νέων θα προωθήσει η Κύπρος
Απορρίπτει την τελική πρόταση του Υπ. Παιδείας η ΟΕΛΜΕΚ-Πάνε σε Παγκύπρια Συνδιάσκεψη για αποφάσεις