Από τα μεσάνυχτα σε ισχύ η συμφωνία για τις ασφαλείς ζώνες στην Συρία

Η συμφωνία για τη δημιουργία ασφαλών ζωνών στη Συρία θα τεθεί σε ισχύ από σήμερα τα μεσάνυχτα, αλλά η ρωσική αεροπορία, η οποία έχει σταματήσει τις πτήσεις πάνω από τις ασφαλείς ζώνες από την 1η Μαΐου, θα συνεχίσει να πλήττει στόχους του Ισλαμικού Κράτους, μεταδίδουν τα ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία, επικαλούμενα αξιωματούχους του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας, οι οποίοι επισημαίνουν ότι η συμφωνία που επιτεύχθηκε στην πρωτεύουσα του Καζακστάν επιτρέπει την δημιουργία και άλλων ζωνών ασφαλείας, όπως και ότι θα συμβάλλει στον τερματισμό του πολέμου στην Συρία.

Ο Ρώσος Υφυπουργός Άμυνας Αλεξάντρ Φόμιν, απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια ενημέρωσης, αφού επεσήμανε ότι η συμφωνία για τη δημιουργία ζωνών ασφαλείας συντάχθηκε από το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας με εντολή του Ρώσου Προέδρου Πούτιν, είπε πως δίνει τη δυνατότητα να γίνει ο διαχωρισμός των δυνάμεων της ένοπλης αντιπολίτευσης από τους τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους και της οργάνωσης Τζαμπχάτ Αλ Νούσρα, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι η εφαρμογή της θα συμβάλει στον τερματισμό των εχθροπραξιών και στον τερματισμό του εμφυλίου πολέμου στη Συρία.

Ο κ. Φόμιν εξήρε τη στάση των Ηνωμένων Πολιτειών, λέγοντας ότι συνέβαλε στο να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για την πολιτική διευθέτηση της κρίσης στη Συρία.

Υπογράμμισε ότι την υπογραφή της συμφωνίας επικρότησαν όλες οι ενδιαφερόμενες πλευρές: ο ΟΗΕ, οι ΗΠΑ, η ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας και οι ηγεσίες άλλων χωρών, «γεγονός που συνιστά ορισμένη εγγύηση για την υλοποίηση της». Είπε ακόμη ότι «η εφαρμογή της συμφωνίας, θα συμβάλλει να τερματισθούν οι εχθροπραξίες, και στην ουσία να τερματισθεί ο εμφύλιος πόλεμος στην Συρία».
 

Δειτε Επισης

Λύθηκε υπόθεση βιασμού και φόνου 57 χρόνια μετά στη Βρετανία-Ένοχος ένας 92χρονος
Στο νοσοκομείο δύο πρόσωπα μετά από σύγκρουση μοτοσικλέτας και δύο οχημάτων στη Λάρνακα
Σπάνιο να μην μονιμοποιείται δικαστής μετά από διετή θητεία-Δικαιούται να προσφύγει στα εσωτερικά ένδικα μέσα η Βαρωσιώτου
Συνεχίζει το ίδιο τροπάριο ο Τατάρ-«Οι Ε/κ προκαλούν εντάσεις με τις συλλήψεις για σφετερισμό»
ΒΙΝΤΕΟ: Σύγκρουση αεροσκαφών σε διάδρομο-Το φτερό Boeing διέλυσε το πηδάλιο ενός Airbus
Χάθηκαν από την Κυριακή τα ίχνη του 64χρονου Χριστάκη Χριστοδούλου (pic)
Να σταματήσει ο πόλεμος στη Γάζα ζητά η αντιπολίτευση στο Ισραήλ-Στους 58 οι νεκροί από νέες επιθέσεις
Ο Ζελένσκι εμφανίστηκε με κάτι σαν… κοστούμι και αναστάτωσε τις αγορές στοιχημάτων
ΒΙΝΤΕΟ: Επίθεση από τους «Στρατιώτες του Θεού» στον ελληνορθόδοξο ναό του Ευαγγελισμού στη Ναζαρέτ
Πέραν των 80 έργων για τη Λευκωσία κόστους άνω του ενός δισ. ευρώ ανακοίνωσε ο ΠτΔ