Δεν υπάρχουν ελπίδες να ζουν οι 9 ανθρακωρύχοι που παγιδεύτηκαν στο Ιράν

Δεν υπάρχει πλέον καμία ελπίδα να βρεθούν ζωντανοί οι εννέα ανθρακωρύχοι που παραμένουν παγιδευμένοι από την Τετάρτη μέσα σε ένα ορυχείο μετά την κατάρρευση μιας στοάς, ανακοίνωσαν σήμερα Ιρανοί αξιωματούχοι.

Από την έκρηξη που οδήγησε στην κατάρρευση της στοάς, σκοτώθηκαν 26 άνθρωποι. Τοξικά αέρια έχουν γεμίσει πλέον το μεγαλύτερο μέρος του ορυχείου του Αζάντ Σαχρ, στο βόρειο Ιράν και οι διασώστες αδυνατούν να φτάσουν στη στοά, σε βάθος 1.400 μέτρων, όπου εγκλωβίστηκαν οι εννέα εργάτες.

Ο διευθυντής της υπηρεσίας διαχείρισης κρίσεων της επαρχίας του Γκολεστάν, Σαντέγ Αλί Μογκαντάμ, εξήγησε στο πρακτορείο ISNA ότι τα σωστικά συνεργεία κατάφεραν να ανοίξουν ένα πέρασμα αλλά έπεσαν πάνω σε βράχο, τον οποίο θα πρέπει να σπάσουν για να ανασύρουν τα θύματα.

Το ορυχείο θα παραμείνει κλειστό για έξι μήνες, μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα που διέταξε ο πρόεδρος Χασάν Ροχανί. Η έκρηξη φαίνεται ότι προκλήθηκε όταν οι ανθρακωρύχοι προσπάθησαν να θέσουν σε λειτουργία τη μηχανή ενός βαγονιού μεταφοράς άνθρακα.
 

Δειτε Επισης

Politico: Κατατέθηκε η πρόταση μομφής κατά της Φον ντερ Λάιεν
Η Αίγυπτος ζητά παρέμβαση της Ουάσινγκτον στον Χαφτάρ, για να μην υπογράψει το Τουρκολιβυκό Μνημόνιο
Τι συζήτησαν Πούτιν-Μακρόν στην πρώτη επικοινωνία τους μετά από τρία χρόνια
Σήμα κινδύνου από Κίεβο-H Βόρεια Κορέα ενισχύει τη Ρωσία με 30.000 στρατιώτες κατά της Ουκρανίας
Απάτη €700 εκατ. μέσω Πειραιά αποκάλυψε η επιχείρηση «CALYPSO»
Συναγερμός για ακραία ζέστη στην Ευρώπη-Τι είναι ο θερμικός θόλος
Δεκάδες νεκροί σε ισραηλινές επιδρομές στη Γάζα-Κάλεσμα Τραμπ σε Χαμάς να συμφωνήσει σε 60ήμερη εκεχειρία
Αντίδραση τουρκικής Κυβέρνησης μετά τη δήλωση Οζέλ πως ο Ερντογάν «είναι ηγέτης της χούντας»
Ιρανός ΥΠΕΞ: Οι βομβαρδισμοί των ΗΠΑ προκάλεσαν βαριά ζημιά στην πυρηνική εγκατάσταση του Φορντό
Τα γυρίζει ο Μασκ και επαινεί τον Τραμπ-«Έχει επιλύσει πολλές σοβαρές συγκρούσεις ανά τον κόσμο»