Έκκληση Αναστασιάδη να εγκριθούν τα νομοσχέδια για τη Δημόσια Υπηρεσία

Έκκληση Αναστασιάδη η Βουλή να εγκρίνει τα νομοσχέδια για τη Δ.Υπηρεσία Έκκληση προς τους βουλευτές να θέσουν ως προτεραιότητα τα νομοσχέδια που αφορούν τον εκσυγχρονισμό της Δημόσιας Υπηρεσίας, απηύθυνε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, σε χαιρετισμό του στην τελετή εγκαινίων την Τετάρτη το βράδυ, των νέων Γραφείων του Κέντρου Εξυπηρέτησης του Πολίτη στη Λευκωσία.
 
«Μια ευχή και μια παράκληση - και είναι έκκληση προς τους φίλους βουλευτές: αν είναι δυνατόν μέσα από τον εποικοδομητικό διάλογο που προηγήθηκε που ακολουθεί, τα νομοσχέδια που αφορούν τον εκσυγχρονισμό της Δημόσιας Υπηρεσίας να μπουν ως προτεραιότητα – όλοι μαζί. Δεν είναι θέμα διακυβέρνησης αλλά χωρίς εσάς δεν μπορούμε να αποδώσουμε αυτό που χρωστούμε στους πολίτες», ανέφερε. Πρόσθεσε ότι σε συνεργασία, πέραν και μακριά από όποιες σκοπιμότητες, η πίστωση θα είναι από όλους τους πολίτες προς όλες τις πολιτικές δυνάμεις.
 
Σημειώνοντας ότι η Κυβέρνηση δεν διαθέτει την απαιτούμενη πλειοψηφία για θέσπιση σε νομοθεσία των εκσυγχρονιστικών νομοσχεδίων, είτε αυτές αναφέρονται στη δημόσια διοίκηση, είτε στην τοπική αυτοδιοίκηση ή στα θέματα υγείας, πρόσθεσε ότι «αρκετά έχουμε ταλαιπωρήσει τον κόσμο οι πολιτειακοί άρχοντες, οι αξιωματούχοι, είναι η ώρα να ανταποδώσουμε και κάτι στον κόσμο».
 
Αναφερόμενος στο νέο Κέντρο Εξυπηρέτησης του Πολίτη στο κέντρο της Λευκωσίας, είπε ότι πρόκειται για το δεύτερο Κέντρο Εξυπηρέτησης του Πολίτη στην επαρχία Λευκωσίας το οποίο φιλοξενείται στο εμπορικό κέντρο της πόλης, σε ένα μοντέρνο, λειτουργικό χώρο, φιλικό προς τον πολίτη.
 
«Φιλοδοξία μας είναι και το νέο ΚΕΠ να αποτελέσει ένα ακόμη κανάλι επικοινωνίας με τους πολίτες, αλλά και απλοποίησης των πολλές φορές χρονοβόρων και πολύπλοκων διαδικασιών που σε αρκετές περιπτώσεις απαιτεί ο κρατικός μηχανισμός», ανέφερε ο Πρόεδρος.
 
Είπε επίσης ότι ο πετυχημένος θεσμός των Κέντρων Εξυπηρέτησης του Πολίτη τον οποίο η Κυβέρνηση ενισχύει και αναβαθμίζει σημαντικά τα τελευταία χρόνια, έρχεται να ανατρέψει την στερεότυπη αντίληψη για τη λειτουργία της Δημόσιας Υπηρεσίας, ότι αποτελεί έναν δυσκίνητο και μη αποτελεσματικό γραφειοκρατικό μηχανισμό που συχνά ταλαιπωρεί όσους πολίτες απευθύνονται σε αυτόν.
 

Δειτε Επισης

Δεν συγκλίνουν οι απόψεις για τη λειτουργία καταστημάτων την Κυριακή-Οι θέσεις των εργαζομένων
Το «Alors, c'est la guerre» του Μεταξά και πώς είδαν οι κυπριακές εφημερίδες τον πόλεμο Ελλάδας-Ιταλίας
Ασύλληπτη τραγωδία στα κατεχόμενα-Έδωσαν οινόπνευμα σε επτά βρέφη, νεκρό το ένα
Καταγγελίες για το πάρτι με αλκοόλ που έστειλε ανήλικους σε νοσοκομεία-«Η κόρη μου βγήκε σε κωματώδη κατάσταση»
Αυτός αναζητείται για την κλοπή σαράντα χιλιάδων ευρώ από ανταλλακτήριο χρημάτων στη Λεμεσό (pics)
Συγκλονισμός από καταγγελία ανήλικης στην Ελλάδα-Γνώρισε άνδρα μέσω διαδικτύου και εκείνος τη βίασε
Ισχυρός σεισμός πέντε Ρίχτερ στην κεντρική Τουρκία
Το φιλορωσικό κυβερνών κόμμα επικράτησε στις εκλογές της Γεωργίας
Στις 8 Νοεμβρίου αρχίζει η πειθαρχική κατά Λοϊζίδη-Ετοιμάζει υπεράσπιση, θέλει ανοιχτή διαδικασία
Ζήτησε σύγκλιση του Συμβουλίου Ασφαλείας το Ιράν μετά το κτύπημα του Ισραήλ-Συνέρχεται τη Δευτέρα