Εικόνες σοκ: Μητέρα με δύο παιδιά ζει σε καλύβα χωρίς ρεύμα στη Λέσβο

Στη Λέσβο του 2017 μία μητέρα ζει με τα δυο της παιδιά σε μια παράγκα με υγρασία, χωρίς φως και θέρμανση. Η γυναίκα γέννησε το δεύτερο της παιδί πριν λίγες βδομάδες.
Η βοήθεια από τους άλλους δεν επαρκεί καθώς τις τελευταίες ημέρες κατέφτασε στην πόρτα της μόλις ένα πακέτο. Ο χώρος στον οποίο μένει η μονογονεϊκή οικογένεια είναι του θείου της 22χρονης μητέρας, ο οποίος μένει και αυτός μαζί τους.
Όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες ο χώρος δεν πληροί καμία συνθήκη υγιεινής για την ίδια τη γυναίκα και τα μωρά της.Το γάλα σε σκόνη ελάχιστο, το σαπούνι επίσης και η κρέμα για τα δύο μωράκια από διαφημιστικό δείγμα. Αυτή είναι η καθημερινότητα για την 22χρονη Μ..
Με δανεικά παιδικά κρεβάτια, βρέθηκε χώρος για να κοιμηθούν τα μωρά, σε ένα δωμάτιο γεμάτο υγρασία.
Η ίδια μιλώντας στο emprosnet ζήτησε τρόφιμα και ρουχισμό: «Ό,τι είναι εφικτό, ό,τι μπορεί ο καθένας θα μας χρειαστεί».
 Επίσης η νεαρή μητέρα ζήτησε να μπει στο πρόγραμμα επισιτιστικής βοήθειας του Δήμου, αλλά ενημερώθηκε ότι έχασε τις σχετικές προθεσμίες και σε αυτή τη φάση δεν μπορεί να είναι δικαιούχος. Μάλιστα η κοπέλα θεωρεί ότι η τύχη της«χαμογέλασε» γιατί, πριν κλείσει μια εβδομάδα το νεογέννητό της, πήγε σε ένα σπίτι να καθαρίσει και πήρε ένα μικρό χαρτζιλίκι. 
Υπάρχει άμεση ανάγκη για βρεφικό γάλα, πάνες, μωρομάντήλα, ρούχα και παπούτσια για την ίδια, το 11 ημερών κοριτσάκι και το 14 μηνών αγοράκι, είδη μαναβικής και τρόφιμα. 
Τηλ. επικοινωνίας: 6970-460284.
 
 
Πηγή: thetoc.gr
 
 

Δειτε Επισης

Τούρκος βίασε γυναίκα σε παραλία στην Ελλάδα-Το αποτύπωμα που τον πρόδωσε
Κατέληξε η 18χρονη που είχε καταρρεύσει σε γυμναστήριο στη Λάρισα
Η Ελλάδα καταδίκασε στα Ηνωμένα Έθνη την επίθεση στη Δαμασκό
Αποφυλάκιση Κασιδιάρη προτείνει η Εισαγγελέας Εφετών
Νέα αποκάλυψη για τους θανάτους των βρεφών στην Αμαλιάδα-Εύρημα δείχνει ασφυξία
Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αναλαμβάνω το βάρος της ευθύνης στο όνομα όσων κυβέρνησαν και δεν άλλαξαν το κράτος
Ενοχή για τους επτά προτείνει η Εισαγγελέας στην πρώτη δίκη για το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ
Σε ειδικό θάλαμο η γιατρός με αιμορραγικό πυρετό στο νοσοκομείο της Λάρισας
Ορκίστηκαν τα νέα μέλη της ελληνικής Κυβέρνησης μετά τις παραιτήσεις
Σε κρίσιμη κατάσταση 35χρονος που μαχαιρώθηκε σε πανηγύρι της Μυτιλήνης