Βόμβα Εκλογοδικείου: Χάνει την έδρα η Αλληλεγγύη στη Λεμεσό

Ανατροπή και νέα δεδομένα σε ό,τι αφορά το αποτέλεσμα των προ ενός έτους  βουλευτικών εκλογών δημιουργεί η σημερινή απόφαση του Εκλογοδικείου Λευκωσίας, βάσει της οποίας κρίνεται ως άκυρη η παραχώρηση της έδρας που εξασφάλισε η Ελένη Θεοχάρους στην εκλογική περιφέρεια Λεμεσού στον πρώτο επιλαχόντα υποψήφιο του Κινήματος Αλληλεγγύη Γιώργο Παπαδόπουλο. Η έδρα δόθηκε στον κ. Παπαδόπουλο έπειτα από την απόφαση της Ελένης Θεοχάρους να μην την κρατήσει και να συνεχίσει ως ευρωβουλευτής στο Ευρωκοινοβούλιο. 
 
Συγκεκριμένα, τo Eκλογοδικείο αποφάνθηκε ομόφωνα ότι κηρύσσεσαι άκυρη η εκλογή και ανακήρυξη του Γεώργιου Παπαδόπουλου της Αλληλεγγύης ως βουλευτού για την εκλογική περιφέρεια Λεμεσού.
 
Στο Εκλογοδικείο είχε καταθέσει προσφυγή ο τέως βουλευτής του ΔΗΣΥ Λεμεσού Ανδρέας Μιχαηλίδης σε σχέση με την έδρα που κέρδισε η Ελένη Θεοχάρους κατά τις τελευταίες βουλευτικές εκλογές.
 
Με την προσφυγή του, ο κ. Μιχαηλίδης αμφισβητούσε ότι την έδρα που κέρδισε η Ελένη Θεοχάρους, την οποία στη συνέχεια αποποιήθηκε για να παραμείνει στο Ευρωκοινοβούλιο, ενώ δεν είχε ακόμη ορκιστεί βουλευτής, θα έπρεπε να την καταλάβει ο πρώτος επιλαχών του κόμματός της, Γεώργιος Παπαδόπουλος.
 
Ο κ. Μιχαηλίδης, μέσω των δικηγόρων του, προέβαλε τη θέση ότι θα έπρεπε να διεξαχθεί  αναπληρωματική εκλογή και όχι να πάει η έδρα στον αμέσως επόμενο στο ψηφοδέλτιο της Αλληλεγγύης.
 
Σεβαστή χαρακτήρισε την απόφαση του Εκλογοδικείου-στην πρώτη του αντίδραση-, ο Γιώργος Παπαδόπουλος, σημειώνοντας πως δεν γνωρίζει τι θα γίνει απ’ εδώ και πέρα με την έδρα και πως πρόκειται για νομικό ζήτημα.
 
Ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε πως βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τους δικηγόρους του και ότι δεν γνωρίζει ακόμη κατά πόσο θα μπορεί να παρευρεθεί ή όχι στην αυριανή συνεδρία της Ολομέλειας της Βουλής. «Μάλλον όχι», επισήμανε.
 
Σεβαστή χαρακτήρισε την απόφαση του Εκλογοδικείου και η πρόεδρος του Κινήματος Αλληλεγγύη Ελένη Θεοχάρους, χαρακτηρίζοντας την ωστόσο ταυτόχρονα και ως πλήγμα για την δημοκρατία.
 
Η Ελένη Θεοχάρους υπενθύμισε πως η απόφαση να πληρωθεί η θέση της από τον Γιώργο Παπαδόπουλο λήφθηκε με βάση γραπτή γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα και του Εφόρου Εκλογής, υποδεικνύοντας ότι η απόφαση του Εκλογοδικείου θα πρέπει να μελετηθεί για ν’ αποφασισθούν τα επόμενα βήματα.
 
 Από την πλευρά του, ικανοποίηση για την επιτυχή κατάληξη της προσφυγής του εξέφρασε ο Ανδρέας Μιχαηλίδης, τονίζοντας το γεγονός ότι η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου(σ.σ. Εκλογοδικείου), υπήρξε ομόφωνη και από τους έντεκα δικαστές.
 
Ταυτόχρονα, ο κ. Μιχαηλίδης εξέφρασε την πρόθεσή του να διεκδικήσει την έδρα στη βάση των όποιων αποφάσεων ληφθούν όσον αφορά τη διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθηθεί απ’ εδώ και πέρα για πλήρωση της θέσης.
 
 
 
 
 
 
 

Δειτε Επισης

Ικανοποίηση ΥΠΕΞ για την διατήρηση διαδικασίας επιτήρησης εφαρμογής αποφάσεων ΕΔΑΔ για περιουσιακό
Ζητά επαναπροσδιορισμό πορείας στο Κυπριακό ο Αρχιεπίσκοπος Γεώργιος
Ξανά στο ΥΠΕΣ οι πρόεδροι ΕΟΑ για το θέμα των αδειοδοτήσεων-«Πρόβλημα με τον ΙΠΠΟΔΑΜΟ»
Άνοιξε πυρ κατά Εισαγγελέα για την παύση Οδυσσέα ο ΟΠΕΚ-«Ανάρμοστη συμπεριφορά έδειξαν άλλοι»
Συντόνισαν ενέργειες για Κυπριακό ενόψει Γενικής Συνέλευσης ΗΕ Χριστοδουλίδης-Μητσοτάκης
Εξύμνησε την συνεργασία Κύπρου και Ισραήλ ο Χέρτζογκ-Λαμπρό παράδειγμα μεσογειακής συνεργασίας και σταθερότητας
«Ιστορικό» χαρακτήρισε το ψήφισμα ΟΗΕ για Δυτική Όχθη ο Παλαιστίνιος Πρέσβης
Μπηχτές ΔΗΣΥ σε ΑΚΕΛ με αφορμή την παύση Οδυσσέα-«Λαϊκισμός και χυδαία ψηφοθηρία εις βάρος των θεσμών»
Συνάντηση Χριστοδουλίδη με Μητσοτάκη-«Ο συντονισμός μας περισσότερο απαραίτητος από ποτέ»
Διακόπηκε η συνεδρία της Επιτροπής Ελέγχου, ως ένδειξη σεβασμού και εκτίμησης στον Οδυσσέα