Βόμβα Εκλογοδικείου: Χάνει την έδρα η Αλληλεγγύη στη Λεμεσό

Ανατροπή και νέα δεδομένα σε ό,τι αφορά το αποτέλεσμα των προ ενός έτους  βουλευτικών εκλογών δημιουργεί η σημερινή απόφαση του Εκλογοδικείου Λευκωσίας, βάσει της οποίας κρίνεται ως άκυρη η παραχώρηση της έδρας που εξασφάλισε η Ελένη Θεοχάρους στην εκλογική περιφέρεια Λεμεσού στον πρώτο επιλαχόντα υποψήφιο του Κινήματος Αλληλεγγύη Γιώργο Παπαδόπουλο. Η έδρα δόθηκε στον κ. Παπαδόπουλο έπειτα από την απόφαση της Ελένης Θεοχάρους να μην την κρατήσει και να συνεχίσει ως ευρωβουλευτής στο Ευρωκοινοβούλιο. 
 
Συγκεκριμένα, τo Eκλογοδικείο αποφάνθηκε ομόφωνα ότι κηρύσσεσαι άκυρη η εκλογή και ανακήρυξη του Γεώργιου Παπαδόπουλου της Αλληλεγγύης ως βουλευτού για την εκλογική περιφέρεια Λεμεσού.
 
Στο Εκλογοδικείο είχε καταθέσει προσφυγή ο τέως βουλευτής του ΔΗΣΥ Λεμεσού Ανδρέας Μιχαηλίδης σε σχέση με την έδρα που κέρδισε η Ελένη Θεοχάρους κατά τις τελευταίες βουλευτικές εκλογές.
 
Με την προσφυγή του, ο κ. Μιχαηλίδης αμφισβητούσε ότι την έδρα που κέρδισε η Ελένη Θεοχάρους, την οποία στη συνέχεια αποποιήθηκε για να παραμείνει στο Ευρωκοινοβούλιο, ενώ δεν είχε ακόμη ορκιστεί βουλευτής, θα έπρεπε να την καταλάβει ο πρώτος επιλαχών του κόμματός της, Γεώργιος Παπαδόπουλος.
 
Ο κ. Μιχαηλίδης, μέσω των δικηγόρων του, προέβαλε τη θέση ότι θα έπρεπε να διεξαχθεί  αναπληρωματική εκλογή και όχι να πάει η έδρα στον αμέσως επόμενο στο ψηφοδέλτιο της Αλληλεγγύης.
 
Σεβαστή χαρακτήρισε την απόφαση του Εκλογοδικείου-στην πρώτη του αντίδραση-, ο Γιώργος Παπαδόπουλος, σημειώνοντας πως δεν γνωρίζει τι θα γίνει απ’ εδώ και πέρα με την έδρα και πως πρόκειται για νομικό ζήτημα.
 
Ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε πως βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τους δικηγόρους του και ότι δεν γνωρίζει ακόμη κατά πόσο θα μπορεί να παρευρεθεί ή όχι στην αυριανή συνεδρία της Ολομέλειας της Βουλής. «Μάλλον όχι», επισήμανε.
 
Σεβαστή χαρακτήρισε την απόφαση του Εκλογοδικείου και η πρόεδρος του Κινήματος Αλληλεγγύη Ελένη Θεοχάρους, χαρακτηρίζοντας την ωστόσο ταυτόχρονα και ως πλήγμα για την δημοκρατία.
 
Η Ελένη Θεοχάρους υπενθύμισε πως η απόφαση να πληρωθεί η θέση της από τον Γιώργο Παπαδόπουλο λήφθηκε με βάση γραπτή γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα και του Εφόρου Εκλογής, υποδεικνύοντας ότι η απόφαση του Εκλογοδικείου θα πρέπει να μελετηθεί για ν’ αποφασισθούν τα επόμενα βήματα.
 
 Από την πλευρά του, ικανοποίηση για την επιτυχή κατάληξη της προσφυγής του εξέφρασε ο Ανδρέας Μιχαηλίδης, τονίζοντας το γεγονός ότι η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου(σ.σ. Εκλογοδικείου), υπήρξε ομόφωνη και από τους έντεκα δικαστές.
 
Ταυτόχρονα, ο κ. Μιχαηλίδης εξέφρασε την πρόθεσή του να διεκδικήσει την έδρα στη βάση των όποιων αποφάσεων ληφθούν όσον αφορά τη διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθηθεί απ’ εδώ και πέρα για πλήρωση της θέσης.
 
 
 
 
 
 
 

Δειτε Επισης

Νέα κίτρινη προειδοποίηση-Σταθερά στους 40 βαθμούς ο υδράργυρος
Πεπεισμένος ο Τραμπ για το Φορντό-«Δεν γνώριζαν οι Ιρανοί, απομάκρυναν μόνο τους εαυτούς τους όχι το ουράνιο»
ΒΙΝΤΕΟ: Πυρκαγιά στο δημοτικό Λυκαβητού στη Λευκωσία-Επηρεάστηκαν δύο αίθουσες
Η εβδομάδα που πέρασε ανήκει στον Ντόναλντ Τραμπ-Το σερί των επιτυχιών και οι προκλήσεις
Τουλάχιστον 23 νεκροί και δεκάδες Παλαιστίνιοι από ισραηλινά πυρά στη Γάζα
Οικογενειακή τραγωδία στη Θεσσαλονίκη-Νεκροί πατέρας και 13χρονος γιος μετά από τροχαίο
The Times: Οι Ισραηλινοί είχαν διεισδύσει στο Ιράν τουλάχιστον από το 2010 και χαρτογραφούσαν τα πυρηνικά
Φωτιά μετά από χρήση σμυριλίου στην Κακοπετριά-Καταγγέλλει τους εμπλεκομένους το Τμήμα Δασών
Συνολικά 53 Κύπριοι έφυγαν από Ιράν και Ισραήλ-Πάνω από 3000 ταξιδιώτες στην Κύπρο λόγω εκτροπής
Πατέρας ξυλοκόπησε με βέργα τα παιδιά του στην Αχαΐα-Συνελήφθη μετά από καταγγελία της μητέρας