Με οδηγίες Αναστασιάδη στην Επ.Υγείας της Βουλής για το ΓεΣΥ ο Παμπορίδης

Το Υπουργικό Συμβούλιο έλαβε σήμερα οριστική απόφαση για τα θέματα που αφορούν την μεταρρύθμιση της υγείας και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης έχει δώσει σαφείς οδηγίες, δήλωσε ο Υπουργός Υγείας Γιώργος Παμπορίδης, αναφέροντας πως θα προσέλθει αύριο στην Επιτροπή Υγείας της Βουλής προκειμένου να διαβιβάσει με επίσημο πλέον τρόπο την οριστική θέση της Κυβέρνησης πάνω στα ζητήματα της μεταρρύθμισης.
 
Ερωτηθείς αν η Κυβέρνηση θα είναι θετική στο θέμα της στήριξης των νοσηλευτηρίων για πέντε χρόνια μετά  την εφαρμογή του ΓεΣΥ, ο κ. Παμπορίδης είπε πως βεβαίως θα είναι θετική γιατί αυτή είναι η βούληση του Προέδρου της Δημοκρατίας. Κληθείς να πει αν επομένως κλείνουν όλες οι εκκρεμότητες όσον αφορά το ΓεΣΥ που δεν αφορούν τη βούληση κάποιων οργανωμένων συνόλων ο κ. Παμπορίδης απάντησε πως αυτό θα το δούμε.
 
"Το κλείνουν όλες οι εκκρεμότητες το έχουμε πει πολλές φορές. Διαψευσθήκαμε. Ας αφήσουμε να δούμε πώς θα τρέξουν τα πράγματα. Είναι όλα ενώπιον της Βουλής. Εύχομαι και ελπίζω ότι αύριο θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες στην Επιτροπή Υγείας, θα παραπεμφθούν τα νομοσχέδια στην Ολομέλεια και εκεί θα διαφανεί πλέον η πραγματική βούληση του καθενός μας για το εάν θέλει τη μεταρρύθμιση ή όχι", πρόσθεσε.
 
Απαντώντας σε άλλη ερώτηση, ο κ. Παμπορίδης ανέφερε πως η προσπάθεια για τη μεταρρύθμιση της υγείας δεν έχει ούτε σημαίες, ούτε χρώματα, ούτε μπαλκόνια. "Είναι καθαρά μια προσπάθεια που αφορά τον κάθε πολίτη της Κυπριακής Δημοκρατίας και θεωρώ και ελπίζω ότι ο κάθε ένας από εμάς από τη θέση του υπηρετεί θα υπηρετήσει και το στόχο της εισαγωγής της μεταρρύθμισης", είπε.

Δειτε Επισης

Ικανοποίηση ΥΠΕΞ για την διατήρηση διαδικασίας επιτήρησης εφαρμογής αποφάσεων ΕΔΑΔ για περιουσιακό
Ζητά επαναπροσδιορισμό πορείας στο Κυπριακό ο Αρχιεπίσκοπος Γεώργιος
Ξανά στο ΥΠΕΣ οι πρόεδροι ΕΟΑ για το θέμα των αδειοδοτήσεων-«Πρόβλημα με τον ΙΠΠΟΔΑΜΟ»
Άνοιξε πυρ κατά Εισαγγελέα για την παύση Οδυσσέα ο ΟΠΕΚ-«Ανάρμοστη συμπεριφορά έδειξαν άλλοι»
Συντόνισαν ενέργειες για Κυπριακό ενόψει Γενικής Συνέλευσης ΗΕ Χριστοδουλίδης-Μητσοτάκης
Εξύμνησε την συνεργασία Κύπρου και Ισραήλ ο Χέρτζογκ-Λαμπρό παράδειγμα μεσογειακής συνεργασίας και σταθερότητας
«Ιστορικό» χαρακτήρισε το ψήφισμα ΟΗΕ για Δυτική Όχθη ο Παλαιστίνιος Πρέσβης
Μπηχτές ΔΗΣΥ σε ΑΚΕΛ με αφορμή την παύση Οδυσσέα-«Λαϊκισμός και χυδαία ψηφοθηρία εις βάρος των θεσμών»
Συνάντηση Χριστοδουλίδη με Μητσοτάκη-«Ο συντονισμός μας περισσότερο απαραίτητος από ποτέ»
Διακόπηκε η συνεδρία της Επιτροπής Ελέγχου, ως ένδειξη σεβασμού και εκτίμησης στον Οδυσσέα