Υπ. Υγείας: Aνησυχία για την αύξηση χρήσης αλκοόλ από έφηβους

  Υπάρχει ανησυχία για την αύξηση της χρήσης του αλκοόλ από τους έφηβους και όλες οι υπηρεσίες της πολιτείας συντονίζονται για πάταξη όλων των εξαρτήσεων, ειδικά σε ό,τι αφορά τους ανήλικους, δήλωσε ο Υπουργός Υγείας Γιώργος Παμπορίδης, ύστερα από συνεδρία της Εθνικής Επιτροπής κατά των Ναρκωτικών που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο Υπουργός Υγείας είπε πως "ανασκοπήθηκαν οι δράσεις οι οποίες είχαν τεθεί από την περασμένη συνεδρία και η πρόοδός τους. Αυτές που έχουν ολοκληρωθεί διαπιστώθηκε η πραγματική τους ολοκλήρωση, αυτές που εκκρεμούν εντοπίστηκαν τα σημεία όπου υπάρχουν κωλύματα και δόθηκαν οδηγίες για την επίλυσή τους και προτάθηκαν μια σειρά από νέες δράσεις οι οποίες στοχεύουν σε διάφορα ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία μας σε σχέση με τις εξαρτήσεις όχι μόνο από τα ναρκωτικά και αφορούν πρωτίστως τους ανήλικους".

Απαντώντας σε ερώτηση για την πώληση αλκοόλ σε ανήλικους, ο κ. Παμπορίδης ανέφερε πως "δεν είναι μόνο θέμα αστυνόμευσης".

"Το θέμα των εξαρτήσεων είναι πρωτίστως θέμα παιδείας και κουλτούρας. Ιδιαίτερη έμφαση αποδίδεται και εκεί χωρίς όμως να μειώνουμε και την ανάγκη της αστυνόμευσης της κείμενης νομοθεσίας", είπε προσθέτοντας πως "πρόθεσή μας είναι να συντονίσουμε. Δεν είναι απλώς να τιμωρηθούν όσοι δεν τηρούν τη νομοθεσία αλλά να διαφωτίσουμε πρωτίστως τους έφηβούς μας για τους κινδύνους οι οποίοι ελλοχεύουν από τις χρήσεις ουσιών εξάρτησης, τόσο νόμιμων όσο και παράνομων, για να είναι τουλάχιστον οι ίδιοι υποψιασμένοι για το πού θέλουν να τους χώσουν κάποιοι".
 

Δειτε Επισης

Παρανόησε με τις διώξεις σφετεριστών ο Τατάρ, απειλεί με αντίποινα-«Οι επιθέσεις έχουν μετατραπεί σε τρομοκρατικές ενέργειες»
ΒΙΝΤΕΟ: Καταιγίδες και χαλάζι σε διάφορες περιοχές- Καλεί τους οδηγούς να είναι προσεκτικοί η Αστυνομία
Ανακοινώθηκε ο Γιοχάνες Χαν ως ειδικός απεσταλμένος της προεδρίας της ΕE για το Κυπριακό-Ικανοποίηση Προέδρου
Άτομα με αναπηρία γίνονται εμπνευστές και δημιουργοί σε μια υπέροχη συνάντηση με τον πολιτισμό και την ψηφιακή καινοτομία
Έκκληση βουλευτών προς Υπουργείο Παιδείας για άμεση εγκατάσταση κλιματιστικών σε χώρους εξετάσεων
Έγραψαν... απουσία οι βουλευτές στην Επ. Νομικών-Διακόπηκε η συζήτηση για τη νομοθεσία περί δημόσιων συγκεντρώσεων
Το φυσούν και δεν κρυώνει στα κατεχόμενα μετά την πρώτη καταδίκη για σφετερισμό-Βλέπουν πολιτικό πόλεμο
Δικαστική απόφαση εναντίον Οργανισμού Χρηματοδοτήσεως Στέγης για καταχρηστικές ρήτρες
Α. Βαφεάδης: Σύντομα αρχίζουν έργα εκβάθυνσης μαρίνας Λάρνακας από την ανάδοχο εταιρεία
Στην Κύπρο το αμερικανικό αντιτορπιλλικό USS THE SULLIVANS (pic)