Προς κατασκευή διαύλου στην Κοκκινοτριμιθιά για τα πτητικά μέσα πυρόσβεσης

Με στόχο τη βελτίωση της ανταπόκρισης για κατάσβεση πυρκαγιών, το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε σήμερα την κατασκευή διαύλου στην περιοχή της Κοκκινοτριμιθιάς για τα πτητικά μέσα πυρόσβεσης. Επίσης, εγκρίθηκαν μέτρα για αγορά νέων οχημάτων μεταφοράς προσωπικού και κονδύλι για αυξημένες περιπολίες για τη φετινή περίοδο.

Ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Νίκος Κουγιάλης δήλωσε πως ο τροχιόδρομος που θα κατασκευαστεί θα εξυπηρετεί τα πτητικά μέσα πυρόσβεσης "με στόχο να βελτιώσουμε την ανταπόκρισή μας σε πυρκαγιές, όπως εκείνην που είχαμε πέρσι στην περιοχή της Σολέας".

Κληθείς να σχολιάσει πληροφορίες, καθώς και παράπονα από κόμματα της αντιπολίτευσης ότι δεν έχουν υιοθετηθεί τα μέτρα που προτείνονται σε μια έκθεση ειδικών μετά τη μεγάλη περσινή πυρκαγιά, ο κ. Κουγιάλης ανέφερε πως "έχουν υιοθετηθεί αρκετά μέτρα από αυτά".

"Ταυτόχρονα, έχουμε αυξήσει τους προϋπολογισμούς μας για θέματα πυρόσβεσης για το 2017, αλλά και το 2018. Ξεκινήσαμε από το 2016 να εκσυγχρονίζουμε το στόλο των πυροσβεστικών μας οχημάτων και ταυτόχρονα με αυτές μας τις αποφάσεις υιοθετούμε σιγά -σιγά όλα αυτά τα μέτρα", είπε.

ΠΗΓΗ:ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Συνεχίζει να καταζητείται 39χρονος για απόπειρα φόνου στην Πάφο-Κατάφερε να διαφύγει σε καταδίωξη
Δεν προκύπτει κακόβουλη ενέργεια για την σπασμένη τζαμαρία στην Πινδάρου-Συνεχίζονται οι έρευνες της Αστυνομίας
Υπό πλήρη έλεγχο πυρκαγιά στην κοινότητα Αγίου Γεωργίου Καυκάλλου
Επεισοδιακή καταδίωξη με ρίψη πυροβολισμών καταζητούμενων για απόπειρα φόνου και ληστεία στην Πάφο
Ψάχνουν τους δράστες για τους βανδαλισμούς στα γραφεία του ΔΗΣΥ-«Τέτοιες ενέργειες στρέφονται κατά της Δημοκρατίας»
Καταδικάζει ο ΔΗΣΥ του βανδαλισμούς στα γραφεία του-«Η Δημοκρατία ούτε φοβάται, ούτε εκβιάζεται»
Εξελίξεις στην υπόθεση θανάτου του Γ. Κωνσταντίνου στο φρεάτιο-Συνελήφθη ο εργολάβος, φαίνεται να κάλυψε τις τρύπες της πτώσης
Ζημιές στην είσοδο των γραφείων του ΔΗΣΥ-Άγνωστοι έσπασαν την τζαμαρία
Απάτη με μηνύματα που παριστάνουν το Τμ. Φορολογίας-Ζητούν στοιχεία για δήθεν επιστροφή φόρου
Συνελήφθη 43χρονος εργολάβος για το θανατηφόρο εργατικό σε οικοδομή στη Λεμεσό