Γ. Λιλλήκας: Ο καθένας παίρνει πλέον τον δρόμο του οριστικά και αμετάκλητα

Ο καθένας πλέον παίρνει τον δρόμο του οριστικά και αμετάκλητα και τον τελευταίο λόγο θα τον έχουν οι πολίτες, δήλωσε ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών και υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γιώργος Λιλλήκας, κληθείς να σχολιάσει το ενδεχόμενο να υπάρξει συνεργασία για τις προεδρικές εκλογές με τα κόμματα ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ και Κίνημα Αλληλεγγύης.
 
«Οι πολίτες τον Φεβρουάριο θα έχουν τουλάχιστον τέσσερις υποψηφιότητες για να επιλέξουν», είπε ο κ. Λιλλήκας, ύστερα από συνάντηση στα γραφεία της Συμμαχίας Πολιτών, με την Παγκύπρια Ομοσπονδία Συνδέσμων Πασχόντων και Φίλων (ΠΟΣΠΦ).
 
Ο κ. Λιλλήκας είπε ότι είχε ανταποκριθεί σε μια παράκληση μιας ομάδας πολιτών όπως γίνει μια ύστατη προσπάθεια με στόχο να υπάρξει ένας και μόνο υποψήφιος από τον κεντρώο χώρο και πρόσθεσε ότι «απορρίφθηκε αυτή η πρόταση μας γιατί φαίνεται πως κάποιοι δεν έχουν αυτή την έγνοια που έχουν κάποιες κοινωνικές ομάδες».
 
«Ο καθένας πλέον παίρνει τον δρόμο του οριστικά και αμετάκλητα και τον τελευταίο λόγο θα τον έχουν οι πολίτες», πρόσθεσε.
 
Κληθείς να πει αν κλείνει και για τον ίδιο το παράθυρο συνεργασίας έστω και σε κατοπινό στάδιο, ο κ. Λιλλήκας είπε ότι η συνεργασία απαιτεί αλληλοσεβασμό, ειλικρίνεια και ταυτόχρονα δημοκρατικές διαδικασίες, προσθέτοντας ότι η Συμμαχία έκανε μια πρόταση η οποία άφηνε πίσω της όποιες σκοπιμότητες και η οποία θα μπορούσε με διαφάνεια να οδηγήσει σε ένα και μόνο υποψήφιο.
 
Από την ώρα που οι υπόλοιποι τρεις κλείνουν την πόρτα στην όποια συνεργασία, ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες που του αναλογούν, πρόσθεσε. 
 
Κληθείς να αναφερθεί στο ενδεχόμενο συνεργασίας με το Κίνημα Οικολόγων- Συνεργασία Πολιτών, ο κ. Λιλλήκας είπε ότι «αν κρίνει κάποιος από τις θέσεις που και η Συμμαχία Πολιτών και οι Οικολόγοι στηρίζουν με την ψήφο τους μέσα στο Κοινοβουλίου, η Συμμαχία Πολιτών και οι Οικολόγοι έχουν πάρα πολύ κοντινές συγγενικές θέσεις και φιλοσοφία».
 
«Από πλευράς πολιτικών θέσεων και απόψεων θεωρώ ότι οι Οικολόγοι είναι μακριά από νεοφιλελεύθερες προσεγγίσεις, ήταν πάντα ενάντια στην πολιτική λιτότητας και στα μνημόνια, όπως ήμουν και εγώ, και κατά συνέπεια θεωρώ ότι είμαστε πολύ πιο κοντά με τους Οικολόγους να τα βρούμε χωρίς να χρειαστεί να καταβάλλουμε ιδιαίτερη προσπάθεια ή να βάλει οποιαδήποτε πλευρά νερό στο κρασί της», πρόσθεσε.
 
 
 

Δειτε Επισης

Εξαφανίστηκαν δύο ανήλικα αδέλφια από την οικία τους στο Παραλίμνι (pics)
Ζητά παρέμβαση Προέδρου για ανάπλαση του ποταμού Λιοπετρίου το ΕΒΕΑ
Ετοιμάζει Νομοσχέδιο για συνταγογραφήσεις το Υπ. Υγείας-Προχωρά με έφεση της απόφασης του Δικαστηρίου ο ΟΑΥ
Αγώνας ταχύτητας για τον Πούτιν-Το σχέδιο πίσω από το έμμεσο «όχι» σε εκεχειρία
Θέμα ωρών ο ανασχηματισμός στην Ελλάδα-H κλειδωμένη θέση, τα σενάρια και η διαφαινόμενη αποχώρηση Στυλιανίδη
Τον ανέκοψαν για έλεγχο και εντόπισαν δύο κιλά κάνναβης-Χειροπέδες σε 50χρονο (pics)
Νέα άνοδος της θερμοκρασίας-Δεν αποκλείεται να χτυπήσει τους 30 βαθμούς ο υδράργυρος
Καλεί το Μεξικό να εντείνει τις προσπάθειες για ανακοπή της διακίνησης ναρκωτικών προς τις ΗΠΑ ο Ρούμπιο
Η Βρετανία αυξάνει τις πιστώσεις για εξαγωγές όπλων
BINTEO: Φωτιά σε Boeing της American Airlines μετά την προσγείωσή του στο Ντένβερ