Ενοχλημένη η Άγκυρα με τις ΗΠΑ για τον εξοπλισμό των Κούρδων στη Συρία

Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας (MGK) της Τουρκίας με ανακοίνωσή του σήμερα, τόνισε ότι η απόφαση της Ουάσιγκτον να εξοπλίσει κούρδους πολιτοφύλακες της Συρίας δεν «αρμόζει σε μια συμμαχία».

Χθες, οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν την έναρξη εξοπλισμού των Σύρων Κούρδων μαχητών που στόχο έχει, σύμφωνα με την Ουάσιγκτον, την διασφάλιση της νίκης στην επιχείρηση ανακατάληψης της Ράκας από το Ισλαμικό Κράτος.

«Έχει επισημανθεί ότι η πολιτική στήριξης της τρομοκρατικής οργάνωσης YPG (που η Άγκυρα θεωρεί προέκταση του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν, PKK), που επιχειρεί με το προκάλυμμα των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), αγνοώντας τις προσδοκίες της Τουρκίας, δεν αρμόζει σε μια φιλία και σε μια συμμαχία», υπογράμμισε το τουρκικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας.

Δειτε Επισης

Βλάβη σε αγωγό από μπάζωμα άφησε χωρίς νερό την Πάφο-Τη Δευτέρα αποκαθίσταται πλήρως το πρόβλημα
Χειροπέδες σε δύο νεαρούς για τον εμπρησμό οχήματος στον Άγιο Δομέτιο
Οι σκληροπυρηνικοί Ultras της Παρί, ο Ζιντάν και το φιάσκο των Αρχών-Οι λόγοι πίσω από τα επεισόδια στο Παρίσι
Συμπληρώνονται έξι χρόνια από την εφαρμογή του ΓΕΣΥ-«Ήρθε για να μείνει» το μήνυμα του υπουργού Υγείας
Αυτή είναι η απάντηση των 13 σημείων της Χαμάς που ο Γουίτκοφ χαρακτήρισε «απαράδεκτη»
ΒΙΝΤΕΟ: Η στιγμή που όχημα πέφτει πάνω στους οπαδούς της Παρί στη Γαλλία
Τουλάχιστον τρεις νεκροί μετά από πυρκαγιά σε νοσοκομείο του Αμβούργου-Πάνω από 50 οι τραυματίες
Πυρκαγιά παρά το καζίνο της Λεμεσού-Κατέκαυσε δύο εκτάρια γης
Μήνυμα στήριξης στου νόμιμους κυνηγούς από τον ΓΔ του ΥΠΕΣ-«Η Κυβέρνηση αναγνωρίζει το ρόλο του κυνηγιού»
Πανέτοιμο το ΥΠΑΝ ενόψει Παγκύπριων Εξετάσεων-Περνούν από σεμινάρια οι θεματοθέτες