Κλεφτοπόλεμος Λιλλήκα-Νικόλα για τις εντυπώσεις στον ενδιάμεσο

Ως κίνηση τακτικής στο πλαίσιο του blame game στον ενδιάμεσο χώρο ερμηνεύεται από πολλούς η χθεσινή πρόταση του Γιώργου Λιλλήκα προς τον Νικόλα Παπαδόπουλο γι’ απόσυρση και των δύο από την κούρσα των προεδρικών εκλογών και αναζήτηση τρίτου προσώπου, ο οποίος να αποτελέσει τον κοινό υποψήφιο του χώρου.
 
Όπως υποδεικνύουν άριστοι γνώστες του παρασκηνίου στον ενδιάμεσο χώρο, ο κ. Λιλλήκας έσπευσε να ανοίξει εκ νέου τη συζήτηση για κοινό υποψήφιο, γνωρίζοντας εκ των προτέρων την αρνητική ανταπόκριση που θα εισέπραττε ως απάντηση από το στρατόπεδο του Νικόλα Παπαδόπουλου στη συγκεκριμένη του πρόταση.
 
«Ο Γιώργος γνώριζε και γνωρίζει πολύ καλά πως η υποψηφιότητα του Νικόλα είναι χωρίς επιστροφή και ότι δεν υπήρχε η παραμικρή πιθανότητα να ασχοληθούν σοβαρά με την πρόταση που υπέβαλε χθες. Μάλλον θα έλεγα πως ήταν μια ακόμα κίνηση να μεταφέρει το βάρος της ευθύνης για τις δύο υποψηφιότητες στον ενδιάμεσο χώρο στις πλάτες του προέδρου του ΔΗΚΟ», λέει χαρακτηριστικά στον REPORTER προσωπικότητα με άμεση πρόσβαση και στα δύο επιτελεία.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έτοιμος ν’ αποσυρθεί ο Λιλλήκας αν αποσυρθεί και ο Νικόλας

Την ίδια ώρα, θα πρέπει να σημειωθεί, από το στρατόπεδο Λιλλήκα διαμηνύουν πως η πρόταση του προέδρου της Συμμαχίας υποβλήθηκε υπό τον χαρακτήρα μιας ύστατης προσπάθειας συμπόρευσης και των πέντε κομμάτων και πώς τα κίνητρα της ήταν απολύτως… αγνά. Ότι δηλαδή, σκοπός της δεν ήταν και δεν είναι να εκθέσει τον Νικόλα Παπαδόπουλο ως εκείνον που εμποδίζει την σύμπλευση του ενδιάμεσου χώρου, αλλά να εξυπηρετήσει το πραγματικό ζητούμενο.
 
Στην όλη συζήτηση, πάντως, παρενέβη σήμερα και η πρόεδρος του Κινήματος Αλληλεγγύη Ελένη Θεοχάρους, η οποία σχολιάζοντας την πρόταση του Γιώργου Λιλλήκα  εξέφρασε την αντίληψή της πως σε μια τέτοια περίπτωση ο τρίτος υποψήφιος θα πρέπει να είναι η ίδια.  
   
«Η εκτίμησή μου είναι ότι ο υποψήφιος μας είναι πάρα πολύ καλός, είναι άριστος, έχει καταγράψει μια δυναμική, που νομίζω ότι θα ήταν τρομακτικό λάθος ν’ αλλαχτεί αυτή τη στιγμή», υπέδειξε ο Ελένη Θεοχάρους.
 
«Συνεπώς», σημείωσε, «ο κ. Λιλλήκας αν θέλει να βοηθήσει την προσπάθεια να αλλάξουμε τις διαδικασίες επίλυσης του Κυπριακού, διάσωσης της Κυπριακής Δημοκρατίας και διάσωση της κυπριακής κοινωνίας, θα πρέπει να έρθει να συμπορευθεί μαζί μας, έχει πολλά να προσφέρει, και όλοι μαζί θα βρούμε τις συνισταμένες εκείνες, που θα μας οδηγήσουν σε μια καλύτερη εποχή για τον τόπο μας».
 
Επισημαίνεται πως το δίπορτο Νικόλα-Λιλλήκα εξακολουθεί να συντηρεί ανοιχτό το Κίνημα Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών, αντιπροσωπεία του οποίου θα έχει την Παρασκευή συνάντηση με τον πρόεδρο της Συμμαχίας Πολιτών, ενώ αύριο θα συναντηθεί με τον Νικόλα Παπαδόπουλο. 
 
 
 

Δειτε Επισης

Ασύλληπτη τραγωδία στα κατεχόμενα-Έδωσαν οινόπνευμα σε επτά βρέφη, νεκρό το ένα
Καταγγελίες για το πάρτι με αλκοόλ που έστειλε ανήλικους σε νοσοκομεία-«Η κόρη μου βγήκε σε κωματώδη κατάσταση»
Αυτός αναζητείται για την κλοπή σαράντα χιλιάδων ευρώ από ανταλλακτήριο χρημάτων στη Λεμεσό (pics)
Συγκλονισμός από καταγγελία ανήλικης στην Ελλάδα-Γνώρισε άνδρα μέσω διαδικτύου και εκείνος τη βίασε
Ισχυρός σεισμός πέντε Ρίχτερ στην κεντρική Τουρκία
Το φιλορωσικό κυβερνών κόμμα επικράτησε στις εκλογές της Γεωργίας
Στις 8 Νοεμβρίου αρχίζει η πειθαρχική κατά Λοϊζίδη-Ετοιμάζει υπεράσπιση, θέλει ανοιχτή διαδικασία
Ζήτησε σύγκλιση του Συμβουλίου Ασφαλείας το Ιράν μετά το κτύπημα του Ισραήλ-Συνέρχεται τη Δευτέρα
Επικρατέστερο σενάριο να δηλητηριάστηκαν από τη θέρμανση οι πελάτες στο ξενοδοχείο-Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης
Μυστήριο με τις σορούς που εντοπίζονται στον Jamaica Bay στη Νέα Υόρκη-Οκτώ μέσα σε μόλις έναν χρόνο