Στον εισαγγελέα τα στοιχεία Στυλιανίδη για σεξουαλική παρενόχληση προσφύγων από ΜΚΟ

Διαβιβάστηκαν σήμερα στον οικονομικό εισαγγελέα, και δόθηκε εντολή για προκαταρκτική εξέταση τα στοιχεία που εμπεριέχονται σε επιστολή του επιτρόπου ανθρωπιστικής βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων Χρίστου Στυλιανίδη, η οποία αναφέρεται σε περιστατικά σεξουαλικής εκμετάλλευσης από συγκεκριμένη Μη Κυβερνητική Οργάνωση, (ΜΚΟ), και την οποία παρέδωσε χθες ο Ελληνας υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου.  
 
Ταυτόχρονα, ο υπουργός παρέδωσε στην ανωτάτη εισαγγελική λειτουργό και κατάλογο με τα κέντρα φιλοξενίας στα οποία δραστηριοποιούνται οι ΜΚΟ, μεταξύ των οποίων και η καταγγελλόμενη.  
 
Στη συνάντηση, παρόντες ήταν και δυο αλλοδαποί εκπρόσωποι της εμπλεκόμενης ΜΚΟ, οι οποίοι δήλωσαν ότι θα παραδώσουν στις εισαγγελικές αρχές, ό,τι στοιχεία διαθέτουν, καθώς επιθυμούν να συμβάλουν στην διαλεύκανση της υπόθεσης.  
 
Η ανακοίνωση της ΜΚΟ
 
Στο μεταξύ, ανακοίνωση εξέδωσε η Μη Κυβερνητική Οργάνωση σχετικά με τις κατηγορίες που έκανε γνωστές η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωσή της, η οργάνωση «διερευνά τους ισχυρισμούς για διάπραξη σοβαρών παραπτωμάτων από δύο εργαζόμενους μας στην Ελλάδα, έπειτα από τηλεφώνημα που πραγματοποιήθηκε στην τηλεφωνική γραμμή παραπόνων».
 
Για το ζήτημα βρίσκεται σε εξέλιξη «διεξοδική έρευνα, υπό την καθοδήγηση ενός ειδικού σε θέματα που αφορούν στα δικαιώματα των θυμάτων και, ειδικότερα, με βαθιά εξειδίκευση στη διερεύνηση ισχυρισμών σεξουαλικής παρενόχλησης και εκμετάλλευσης».
 
Για την έρευνα, συνεχίζει η ανακοίνωση, η οργάνωση ενημερώνει τις ελληνικές Αρχές, συμπεριλαμβανομένης της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου. Στους δύο εργαζόμενους που κατονομάστηκαν «χορηγήθηκε προσωρινή άδεια μετ' αποδοχών εν αναμονή του αποτελέσματος της διενεργούμενης έρευνας».
 
Όπως διευκρινίζεται, εάν αποδειχθούν οι καταγγελίες, «θα έχουν ως αποτέλεσμα πειθαρχικές ενέργειες που μπορεί να φτάσουν μέχρι και την καταγγελία της σύμβασης εργασίας ή συνεργασίας».
 
Η οργάνωση «δεσμεύεται», όπως επισημαίνεται, «για την προστασία των δικαιούχων των προγραμμάτων της και δείχνει μηδενική ανοχή σε οποιαδήποτε μορφή παρενόχλησης, εκμετάλλευσης, απάτης ή κλοπής».
 
«Κάνουμε ό,τι μπορούμε να κατανοήσουμε τις συνθήκες που περιβάλλουν αυτή την καταγγελία, να λάβουμε έγκαιρα και κατάλληλα μέτρα και να επανορθώσουμε την κατάσταση», καταλήγει η οργάνωση χωρίς να διευκρινίζει ποια θα είναι τα μέτρα αυτά.

Δειτε Επισης

«Δάκρυσα, γιατί είναι μοναδικό να φοράς αυτή τη στολή»-Τι λέει ο εύζωνας που έγινε viral στην τελευταία του υπηρεσία
Ο Νίκος Παππάς δεν έκανε αποδεκτή την παραίτηση της Έλενας Ακρίτα για τον «γιο της πλύστρας»
ΒΙΝΤΕΟ: Εγκάρδια συνάντηση Αλέξη Κούγια και Απόστολου Λύτρα στα δικαστήρια
Ρομά συνελήφθη στο Αγρίνιο γιατί έκανε κατάληψη σε σχολείο και απείλησε τον διευθυντή
Σύλληψη δικηγόρου που διακινούσε ναρκωτικά σε κρατούμενους
ΒΙΝΤΕΟ: Εύζωνας δάκρυσε στην τελευταία του υπηρεσία στην Προεδρική Φρουρά
Κουκουκλοφόροι επιτέθηκαν με μολότοφ κατά αστυνομικών στα Εξάρχεια
Επίθεση Μπαχτσελί σε Δένδια-«Πήγε στο Καστελλόριζο και κουνούσε δειλά το δάχτυλό του»
Στη φυλακή άλλοι πέντε κατηγορούμενοι για το κύκλωμα των παράνομων συνταγογραφήσεων
Θύμα εκδικητικής πορνογραφίας γνωστό μοντέλο από πρώην σύντροφό της-«Ντρεπόμουν να κυκλοφορήσω»