Παραιτήθηκε ο διευθυντής επικοινωνίας του Τραμπ

Ο διευθυντής επικοινωνίας του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ο Μάικ Ντάμπκι, πρόκειται να αποχωρήσει ύστερα από τρεις μήνες στη θέση αυτή στον Λευκό Οίκο, σύμφωνα με τη σύμβουλο του Λευκού Οίκου Κελιάν Κόνγουεϊ.
 
«Εξέφρασε την επιθυμία του να φύγει από τον Λευκό Οίκο και κατέστησε σαφές ότι θα έμενε έως το τέλος του ταξιδιού του προέδρου στο εξωτερικό», δήλωσε η σύμβουλος του Λευκού Οίκου Κέλιαν Κόνγουεϊ σε συνέντευξη στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News, αναφερόμενη στο πρώτο υπερπόντιο ταξίδι του Τραμπ στη Μέση Ανατολή και στην Ευρώπη που ολοκληρώθηκε το Σάββατο.
 
Ο Ντάμπκι, ιδιοκτήτης μιας εταιρίας επικοινωνίας ο οποίος εισήλθε στη διοίκηση Τραμπ τον Μάρτιο, παραιτήθηκε στις 18 Μαΐου, αν και δεν έχει ορίσει ποια θα είναι η τελευταία ημέρα του στη δουλειά και φεύγει σε καλές συνθήκες, σύμφωνα το Axios News, το οποίο μετέδωσε πρώτο την είδηση για την αποχώρησή του, επικαλούμενο υψηλόβαθμο αξιωματούχο της διοίκησης.
 
Η αποχώρηση του διευθυντή επικοινωνίας σημειώνεται ενώ ο Λευκός Οίκος σχεδιάζει έναν ευρύτερο στρατηγικό ανασχηματισμό προκειμένου να αντιμετωπίσει ισχυρισμούς για ύπαρξη διαύλων επικοινωνίας ανάμεσα στη Ρωσία και στην προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ.
 
Στα σχέδια αυτά περιλαμβάνεται και η δημιουργία μιας «αίθουσας πολέμου» προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα αυξανόμενα ερωτήματα και οι διάφορες έρευνες.
 
Σύμφωνα με αξιωματούχους της διοίκησης και πρόσωπα που πρόσκεινται στον Τραμπ, ο πρόεδρος σχεδιάζει να φέρει νέους συμβούλους στον Λευκό Οίκο, προσθέτοντας στο προσωπικό του έμπειρους επαγγελματίες της πολιτικής, περιλαμβανομένου του πρώην διευθυντή της εκστρατείας του Τραμπ.
 
Σε τουίτ που ανήρτησε νωρίτερα σήμερα, ο Τραμπ έγραψε για τις έρευνες σχετικά με τη Ρωσία: «Ρώσοι αξιωματούχοι θα γελάνε με τις ΗΠΑ και το πώς μια ισχνή δικαιολογία γιατί έχασαν οι Δημοκρατικοί τις εκλογές έχει κυριαρχήσει στα Fake News» (Ψεύτικες Ειδήσεις).  

Δειτε Επισης

Εν μέσω κλιμάκωσης στη Γάζα Ισραηλινοί θα έχουν συνομιλίες στις ΗΠΑ για πιθανή κατάπαυση πυρός
1.200 παιδιά θα εξεταστούν για ασθένειες μετά τη σύλληψη υπαλλήλου βρεφονηπιακών σταθμών για σεξουαλική κακοποίηση
Για τρίτη μέρα εκτός ελέγχου η πυρκαγιά στη Σμύρνη-Κάηκαν σπίτια
Πάνω από 100 νεκροί στη Γάζα παρά τις εκκλήσεις για κατάπαυση πυρός-«Ανθρώπινα μέλη σκορπισμένα παντού»
Ο Τραμπ αίρει τις κυρώσεις στη Συρία με προεδρικό διάταγμα-Εξαιρούνται Άσαντ και στενοί συνεργάτες
Ξανά εναντίον του Τραμπ ο Μασκ-Κάνει λόγο για παράλογες δαπάνες
ΒΙΝΤΕΟ: Επίθεση με ρουκέτες σε στρατιωτική αεροπορική βάση στο Ιράκ
ΒΙΝΤΕΟ: Συνελήφθησαν οι υπεύθυνοι σατιρικού περιοδικού στην Τουρκία που δημοσίευσε σκίτσο του Μωάμεθ
Στον Λευκό Οίκο στις 7 Ιουλίου ο Νετανιάχου ως προσκεκλημένος του Τραμπ
Το Ιράν αποκλείει άμεση επανέναρξη των διαπραγματεύσεων με τις ΗΠΑ