Αδιέξοδο βλέπει στις διαπραγματεύσεις ο Αναστασιάδης

Λύπη για ένα ενδεχόμενο αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό εξέφρασε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος σημείωσε ότι η στασιμότητα που παρατηρείται είναι ως αποτέλεσμα «όχι της δικής μας έλλειψης βούλησης αλλά δυστυχώς αξιώσεων που δεν εξυπηρετούν καθόλου είτε τους Ελληνοκύπριους είτε τους Τουρκοκύπριους».  
 
Σε εκτός κειμένου αναφορές στο Κυπριακό, σε ομιλία του σε εκδήλωση στο Προεδρικό Μέγαρο για την παρουσίαση της Εθνικής Στρατηγικής για τη Νεολαία 2017 – 2022, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε πως «δεν είναι αρκετό να λέμε ότι θέλουμε λύση, δεν είναι αρκετό να λέμε ότι σεβόμαστε τις ανησυχίες κάποιων, είναι ώρα να το αποδείξουμε».  
 
 
«Είναι με λύπη μου που αντιμετωπίζω ένα ενδεχόμενο αδιέξοδο, μια στασιμότητα που παρατηρείται σαν αποτέλεσμα όχι της δικής μας έλλειψης βούλησης, αλλά δυστυχώς αξιώσεων που δεν εξυπηρετούν καθόλου είτε τους Ελληνοκύπριους είτε τους Τουρκοκύπριους», είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.  
 
Όπως είπε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης «έχουμε δώσει δείγματα γραφής πόσο σεβόμαστε και πόσο πραγματικά θέλουμε τη λύση και θέλω να πιστεύω ότι οι προσπάθειες που καταβάλλει ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Έσπεν Μπαρθ Έιντε θα αποδώσουν, θα αποδώσουν εκείνο το οποίο επιζητούμε ένα διάλογο ουσίας».  
 
Προσπαθούμε, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, «να ξεπεράσουμε προβλήματα που προέρχονται από το παρελθόν, να ξεπεράσουμε την δυσπιστία αλλά αυτά δεν είναι μόνο έργο της μιας πλευράς, πρέπει να είναι, και για να έχει επιτυχία, έργο και της άλλης πλευράς».  
 
Έφτασε, όπως είπε, η ώρα «της απαλλαγής μιας ευρωπαϊκής χώρας από συνθήκες ξένες προς τα σύγχρονα δεδομένα, να καταργηθούν οι αναχρονιστικές συνθήκες εγγυήσεων» ενώ διερωτήθηκε «γιατί χρειάζονται εγγύηση οι Κύπριοι, γιατί χρειάζονται τάχα παρουσία κατοχικού στρατού, για να μας προστατεύσει από ξένες δυνάμεις ή από την επιβουλή ξένων».        
 

Δειτε Επισης

Νέα κίτρινη προειδοποίηση-Σταθερά στους 40 βαθμούς ο υδράργυρος
Πεπεισμένος ο Τραμπ για το Φορντό-«Δεν γνώριζαν οι Ιρανοί, απομάκρυναν μόνο τους εαυτούς τους όχι το ουράνιο»
ΒΙΝΤΕΟ: Πυρκαγιά στο δημοτικό Λυκαβητού στη Λευκωσία-Επηρεάστηκαν δύο αίθουσες
Η εβδομάδα που πέρασε ανήκει στον Ντόναλντ Τραμπ-Το σερί των επιτυχιών και οι προκλήσεις
Τουλάχιστον 23 νεκροί και δεκάδες Παλαιστίνιοι από ισραηλινά πυρά στη Γάζα
Οικογενειακή τραγωδία στη Θεσσαλονίκη-Νεκροί πατέρας και 13χρονος γιος μετά από τροχαίο
The Times: Οι Ισραηλινοί είχαν διεισδύσει στο Ιράν τουλάχιστον από το 2010 και χαρτογραφούσαν τα πυρηνικά
Φωτιά μετά από χρήση σμυριλίου στην Κακοπετριά-Καταγγέλλει τους εμπλεκομένους το Τμήμα Δασών
Συνολικά 53 Κύπριοι έφυγαν από Ιράν και Ισραήλ-Πάνω από 3000 ταξιδιώτες στην Κύπρο λόγω εκτροπής
Πατέρας ξυλοκόπησε με βέργα τα παιδιά του στην Αχαΐα-Συνελήφθη μετά από καταγγελία της μητέρας