Αδιέξοδο βλέπει στις διαπραγματεύσεις ο Αναστασιάδης

Λύπη για ένα ενδεχόμενο αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό εξέφρασε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος σημείωσε ότι η στασιμότητα που παρατηρείται είναι ως αποτέλεσμα «όχι της δικής μας έλλειψης βούλησης αλλά δυστυχώς αξιώσεων που δεν εξυπηρετούν καθόλου είτε τους Ελληνοκύπριους είτε τους Τουρκοκύπριους».  
 
Σε εκτός κειμένου αναφορές στο Κυπριακό, σε ομιλία του σε εκδήλωση στο Προεδρικό Μέγαρο για την παρουσίαση της Εθνικής Στρατηγικής για τη Νεολαία 2017 – 2022, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε πως «δεν είναι αρκετό να λέμε ότι θέλουμε λύση, δεν είναι αρκετό να λέμε ότι σεβόμαστε τις ανησυχίες κάποιων, είναι ώρα να το αποδείξουμε».  
 
 
«Είναι με λύπη μου που αντιμετωπίζω ένα ενδεχόμενο αδιέξοδο, μια στασιμότητα που παρατηρείται σαν αποτέλεσμα όχι της δικής μας έλλειψης βούλησης, αλλά δυστυχώς αξιώσεων που δεν εξυπηρετούν καθόλου είτε τους Ελληνοκύπριους είτε τους Τουρκοκύπριους», είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.  
 
Όπως είπε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης «έχουμε δώσει δείγματα γραφής πόσο σεβόμαστε και πόσο πραγματικά θέλουμε τη λύση και θέλω να πιστεύω ότι οι προσπάθειες που καταβάλλει ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Έσπεν Μπαρθ Έιντε θα αποδώσουν, θα αποδώσουν εκείνο το οποίο επιζητούμε ένα διάλογο ουσίας».  
 
Προσπαθούμε, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, «να ξεπεράσουμε προβλήματα που προέρχονται από το παρελθόν, να ξεπεράσουμε την δυσπιστία αλλά αυτά δεν είναι μόνο έργο της μιας πλευράς, πρέπει να είναι, και για να έχει επιτυχία, έργο και της άλλης πλευράς».  
 
Έφτασε, όπως είπε, η ώρα «της απαλλαγής μιας ευρωπαϊκής χώρας από συνθήκες ξένες προς τα σύγχρονα δεδομένα, να καταργηθούν οι αναχρονιστικές συνθήκες εγγυήσεων» ενώ διερωτήθηκε «γιατί χρειάζονται εγγύηση οι Κύπριοι, γιατί χρειάζονται τάχα παρουσία κατοχικού στρατού, για να μας προστατεύσει από ξένες δυνάμεις ή από την επιβουλή ξένων».        
 

Δειτε Επισης

Συγκλονιστικό timelapse βίντεο με το μπαράζ εκρήξεων των ασυρμάτων σε όλη τη Βηρυτό
Ικανοποίηση ΥΠΕΞ για την διατήρηση διαδικασίας επιτήρησης εφαρμογής αποφάσεων ΕΔΑΔ για περιουσιακό
Απορρίφθηκε η προσφυγή φαρμακείων κατά Διατάγματος για ωράρια λειτουργίας
Εντείνει την ανησυχία το Ισραήλ-«Η Χεζμπολάχ θα πληρώνει ολοένα και μεγαλύτερο τίμημα»
Ζητά επαναπροσδιορισμό πορείας στο Κυπριακό ο Αρχιεπίσκοπος Γεώργιος
Η Ρωσία προειδοποιεί τη Δύση με πυρηνικό πόλεμο με αφορμή την απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου
Πληροφορίες για πρόταση συμφωνίας προς τη Χαμάς για τερματισμό των μαχών στη Γάζα από το Ισραήλ
Ξανά στο ΥΠΕΣ οι πρόεδροι ΕΟΑ για το θέμα των αδειοδοτήσεων-«Πρόβλημα με τον ΙΠΠΟΔΑΜΟ»
Κατηγορεί ευθέως το Ισραήλ για τις επιθέσεις με τα walkie-talkie ο Νασράλα-«Κήρυξη πολέμου»
Τέλος η μεταφορά βομβητών και γουόκι τόκι από επιβάτες σε πτήσεις από Βηρυτό μετά τις εκρήξεις