Κρατούν ανοικτή την πόρτα της συνεργασίας στον Λιλλήκα

Ανοικτή την πόρτα της συνεργασίας ενόψει των επερχόμενων προεδρικών εκλογών εξακολουθούν να κρατούν για τη Συμμαχία Πολιτών και τον Γιώργο Λιλλήκα, ο Νικόλας Παπαδόπουλος και ο Μαρίνος Σιζόπουλος. 
 
Ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ βρέθηκε σήμερα το πρωί στα γραφεία του ΔΗΚΟ, προκειμένου να επιδώσει στον πρόεδρο του κόμματος και υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νικόλα Παπαδόπουλο, την απόφαση του 13ου Παγκυπρίου Τακτικού Συνεδρίου της ΕΔΕΚ(σ.σ. που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή), την απόφαση των Σοσιαλιστών για στήριξη της υποψηφιότητάς του στις Προεδρικές.
 
Στις δηλώσεις στις οποίες προέβησαν, τόσο ο Νικόλας Παπαδόπουλος όσο και ο Μαρίνος Σιζόπουλος φρόντισαν να κρατήσουν ανοικτή την πόρτα στον Γιώργο Λιλλήκα,  με τον πρόεδρο του ΔΗΚΟ να χαρακτηρίζει τη Συμμαχία εν’ δυνάμει συνεργάτες, συναγωνιστές και συμμάχους.   
  
«Εμείς σεβόμαστε πλήρως τις αποφάσεις της Συμμαχίας Πολιτών. Δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να κλείσουμε τις πόρτες σε μια προσπάθεια να υπάρξει συνεργασία και των πέντε κομμάτων, γιατί θεωρούμε τη Συμμαχία Πολιτών εν’ δυνάμει συνεργάτες, συναγωνιστές και συμμάχους σε αυτή την μεγάλη προσπάθεια να φέρουμε την αλλαγή», τόνισε ερωτηθείς σχετικά ο κ. Παπαδόπουλος.    
 
Ο Νικόλας Παπαδόπουλος
«Θέλω να ευχαριστήσω πρόεδρο της ΕΔΕΚ, αλλά και την ΕΔΕΚ, για την τιμητική της απόφαση στο 13ο Συνέδριο του κόμματος για στήριξη της δικής μου υποψηφιότητας στις προεδρικές εκλογές», ανέφερε ο Νικόλας Παπαδόπουλος.
 
«Χθες, συνέχισε, «ξεκίνησε η επίσημη διαδικασία και στην Αλληλεγγύη για έγκριση της απόφασης για στήριξη της δικής μου υποψηφιότητας, τους οποίους επίσης ευχαριστώ και ευελπιστώ ότι τις αμέσως επόμενες ημέρες θα έχουμε επίσημες αποφάσεις και από την Αλληλεγγύη. Επίσης, τις αμέσως επόμενες μέρες θα ξεκινήσουμε μια διαδικασία συζήτησης και έγκρισης προγραμματικών θέσεων με τους Οικολόγους, ώστε να καταλήξουμε το συντομότερο δυνατό στην παρουσίαση αυτών των προτάσεων αλλά και της εισήγησης των τριών κομμάτων στα συλλογικά όργανα των Οικολόγων για να πάρουν και οι Οικολόγοι τις δικές τους αποφάσεις».
 
«Επομένως», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ, «η συνεργασία του ενδιάμεσου χώρου είναι πλέον ένα ιστορικό γεγονός. Και ιστορικό γεγονός είναι και οι ευθύνες μας, ευθύνες για να φέρουμε την αλλαγή. Αλλαγή σε ό,τι αφορά την νοοτροπία, αλλαγή σε λανθασμένες πολιτικές, αλλαγή σε ό,τι αφορά τη λανθασμένη στρατηγική στο Κυπριακό. Και δεν έχω καμία αμφιβολία ότι με τη δύναμη του ενδιάμεσου χώρου, με τη στήριξη του κόσμου, μπορούμε να πετύχουμε αυτούς τους στόχους για το καλό του τόπου, για το καλό του λαού μας».  
 
Ο Μαρίνος Σιζόπουλος
«Όπως ήταν λογικό και αναμενόμενο, μετά την απόφαση του 13ου Παγκυπρίου Τακτικού Συνεδρίου της ΕΔΕΚ, οφείλαμε να δώσουμε τη συγκεκριμένη απόφαση στον κοινό υποψήφιο Πρόεδρο, πρόεδρο του ΔΗΚΟ, τον φίλο Νικόλα Παπαδόπουλο. Στη βάση ακριβώς του πλαισίου που το Συνέδριο της ΕΔΕΚ αποφάσισε να στηρίξει τη δική του υποψηφιότητα», σημείωσε με τη σειρά του ο Μαρίνος Σιζόπουλος.   
 
«Την ίδια στιγμή», επισήμανε, «θα ήθελα να διαβεβαιώσω από την πλευρά της ΕΔΕΚ, ότι η πρωτοβουλία η οποία αναλήφθηκε για να συνεργαστούν τα πέντε κόμματα στις επόμενες προεδρικές εκλογές και με δεδομένη την αρχική πολιτική βούληση και των πέντε κομμάτων για την αναγκαιότητα αυτής της συνεργασίας, ότι θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες με ειλικρίνεια, με εντιμότητα, με διαφάνεια για να εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο ευόδωσης αυτής της προσπάθειας κατά τρόπο θετικό. Και με την εμπλοκή και των πέντε κομμάτων, αλλά την ίδια στιγμή και με τη συμμετοχή σε αυτή την προσπάθεια, κινήσεων, οργανώσεων πολιτών και άλλων προσωπικοτήτων».
 
«Θεωρούμε», σημείωσε ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ,  «ότι είναι παρά πολύ σημαντικό αυτή η προσπάθεια να ολοκληρωθεί, να εντατικοποιηθεί και κυρίως να προσφέρουμε στον λαό μας μια εναλλακτική υποψηφιότητα, ώστε τον ερχόμενο Φλεβάρη με μεγάλες πιθανότητες επιτυχίας να έχουμε καταθέσει μια υποψηφιότητα νίκης για αλλαγή στη διακυβέρνηση και απαλλαγή από τη συγκεκριμένη καταστροφική πολιτική, που λαός πια άρχισε να αντιλαμβάνεται».
 

Δειτε Επισης

Προσκάλεσε Χριστοδουλίδη στο Λευκό Οίκο ο Μπάιντεν-Συναντώνται την Τετάρτη
Προετοιμασία σε δύο επίπεδα για το Κυπριακό-«Ούτε υποτιμώ, ούτε υποβαθμίζω τις δυσκολίες που υπάρχουν»
Γερμανικές προκλήσεις από ταξιδιωτικό γραφείο-Προτείνει διακοπές στα κατεχόμενα και δίνει λίστα δέκα σημείων
Μοναδικός στόχος του Προέδρου η επανέναρξη των συνομιλιών-«Βρισκόμαστε σε νέα κινητικότητα στο Κυπριακό»
Τα τρία νέα κόμματα, το ερωτηματικό με Οδυσσέα και η πιθανότητα κατακερματισμού της Βουλής
Ο «επαναστάτης» που αντιγράφει το κακό σύστημα και κυριολεκτικά βγάζει τα άπλυτά του στη φόρα
Προχωρεί σε παρουσίαση του προγραμματισμού για το 2025 η Κυβέρνηση-«Πιστοί στις αρχές της Διαφάνειας»
ΥΠΟΙΚ: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει με υπεύθυνες πολιτικές για την οικονομία
Στήριξη στις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού εκφράζει η Κοινοπολιτεία
Ν.Χριστοδουλίδης:«Επιβεβαίωση της ορθής οικονομικής πολιτικής η αναβάθμηση της πιστοληπτικής μας ικανότητας»