Ερντογάν: Ως το 2023 παίρνει μπρος ο Άκκουγιου

Ξεκίνησε η κρίσιμη συνάντηση του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν. Η συνάντηση ξεκίνησε στις 13.35 και σε αυτή συμμετέχουν επίσης ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο σύμβουλός του Τούρκου Προέδρου Ιμπραχίμ Καλίν και ο αρχηγός της ΜΙΤ Χακάν Φιντάν. Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης επισημαίνουν ότι χθες στη Συρία η ρωσική σημαία κυμάτιζε δίπλα με τη σημαία του YGP (Κούρδοι Συρίας) τους οποίους η Τουρκία αναγνωρίζει ως τρομοκράτες.
 
Το Συριακό εξάλλου, θα είναι από τα βασικά θέματα των επαφών του Τούρκου Προέδρου με το Ρώσο ομόλογό του όπως δήλωσε ο ίδιος ο Τούρκος Πρόεδρος αναχωρώντας νωρίτερα για την Ρωσία, ενώ σε ό,τι αφορά το Άκκουγιου είπε πως αναμένεται να λειτουργήσει ο πρώτος του αντιδραστήρας το 2023.
 
Σε δηλώσεις του στο αεροδρόμιο Άγκυρας, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι θα συζητήσουν τα διμερή ζητήματα, τις εμπορικές και οικονομικές σχέσεις, τα διμερή θέματα με κυρίαρχο το Συριακό καθώς και τις εξελίξεις στο Ιράκ. Ανέφερε ότι πρέπει το συντομότερο να σταματήσει να χύνεται αίμα στη Συρία, προσθέτοντας πως θα συνεχίσουν τις εργασίες με τη Ρωσία ώστε να επιλυθεί η κρίση.
 
Ανέφερε ότι αυτή τη στιγμή στον τουρισμό υπάρχουν σημαντικές εξελίξεις, προσθέτοντας ότι θέλουν να αυξηθεί ακόμη περισσότερο ο τουρισμός.
 
Για την ενέργεια είπε ότι δίνουν μεγάλη σημασία και πως την τελευταία περίοδο έγιναν σοβαρά βήματα στη συνεργασία τους γύρω από την ενέργεια. Όπως είπε, ο αγωγός Turkish Stream προχωρά και αναμένεται ότι ο πρώτος αντιδραστήρας του πυρηνικού σταθμού Άκκουγιου θα μπει σε εφαρμογή το 2023.
 
Για τις φήμες για ανασχηματισμό έπειτα από τη χθεσινή του συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Μπιναλί Γιλντιρίμ, που κράτησε 5,5 ώρες, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι δεν υπάρχει κάτι τέτοιο στην ατζέντα.
 
Ερωτηθείς για τη δήλωση του πρώην αρχηγού του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) Ντενίζ Μπαϊκάλ ότι “κατά 49% ο Αμπτουλάχ Γκιουλ θα είναι υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές”, ο Τούρκος Πρόεδρος χαρακτήρισε αχρείαστο το σχολιασμό. “Είναι εξολοκλήρου κίνηση ιός, είναι μια κίνηση διχόνοιας. Ο κ. Μπαϊκάλ ας αφήσει αυτά τα παιχνίδια και ας δει τι θα κάνει με τον εαυτό του”, είπε ο Ταγίπ Ερντογάν.
 

Δειτε Επισης

Προθυμία να συναντηθεί με την τουρκική πλευρά ανά πάσα στιγμή και οπουδήποτε εξέφρασε στον ΓΓ ο Πρόεδρος
Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Χριστοδουλίδη και Γκουτέρες-Εξέφρασε ετοιμότητα ο Πρόεδρος
Κατά 3% μειώθηκαν τα βίαια εγκλήματα το 2023 στις ΗΠΑ
Το Telegram θα διαβιβάζει στις αρχές διευθύνσεις IP ύστερα από αίτημά τους
Ισόβια κάθειρξη στην έφηβη στις ΗΠΑ που σκότωσε τη μητέρα της και έστειλε μήνυμα σε φίλη της να δει το πτώμα
Η κυβέρνηση της Τσεχίας πρότεινε την χαλάρωση των κανόνων για την κάνναβη
Ήχησαν σειρήνες συναγερμού στην Χάιφα-Σε καταφύγια σπεύδουν οι κάτοικοι
Η Lufthansa αναστέλλει τις πτήσεις από και προς Τελ Αβίβ και Τεχεράνη
Προειδοποίηση Νετανιάχου για χτύπημα-Προτρέπει τους πολίτες του Λιβάνου να απομακρυνθούν από επικίνδυνες ζώνες
«Χειρουργικό» χτύπημα του Ισραήλ στη Βηρυτό-Στόχος ηγετικό στελέχος της Χεζμπολάχ