Πρόεδρος: Μια νέα αποτυχία σε Διάσκεψη για την Κύπρο θα είναι ότι πιο αρνητικό

«Δεν πρόκειται να αποδεχτώ όσα λέει η Τουρκία» διαμηνύει σε συνέντευξη του στην «Κυριακάτικη Σημερινή» ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Ο Πρόεδρος δηλώνει ευθαρσώς πως η ευθύνη του διαφαινόμενου ναυαγίου στο Κυπριακό βαραίνει αποκλειστικά  την Τουρκία και διερωτήθηκε κατά πόσον ο ίδιος θα πρέπει να αποδεχτεί όσα λέει η άλλη πλευρά  για να μην έχουμε «εκρηκτικές συνέπειες».

Για την πρόταση που υπέβαλε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ο Πρόεδρος επανέλαβε πως με αυτήν απέδειξε ακριβώς τη θέληση του για κατάληξη σε ένα θετικό αποτέλεσμα. Σημείωσε εξάλλου πως το ζητούμενο αυτή τη στιγμή είναι να έχουμε αποτέλεσμα που «αν πετύχουμε στο κεφάλαιο της ασφάλειας και των εγγυήσεων και του εδαφικού θα ανοίξει το δρόμο αμέσως για συνολική λύση».

Για την παρούσα κατάσταση ο Πρόεδρος σημείωσε πως η μπάλα βρίσκεται στα πόδια της Τουρκιάς. «Από την Τουρκία εξαρτάται αν θα προχωρήσει ή όχι η διαδικασία» σημείωσε, «εκείνο που έχει σημασία είναι να υπάρξει πρόοδος με μετρήσιμα κριτήρια στα σημαντικά κεφάλαια, διότι μια νέα αποτυχία σε μια νέα Διάσκεψη για την Κύπρο θα είναι ότι πιο αρνητικό».

Σε ερώτηση για τις Προεδρικές εκλογές ο Νίκος Αναστασιάδης επανέλαβε πως το θέμα των Προεδρικών δεν τον απασχόλησε. «Εγώ εκείνο που θέλω είναι να δω να παράγω έργο κι ότι συνεχώς  υλοποιείται το προεκλογικό πρόγραμμα προ της εκλογής μου το 2013. Αυτό που οπωσδήποτε είμαι βέβαιος ότι θα ληφθεί  υπ΄οψιν από τον καθένα είναι η σιγουριά που νιώθει σήμερα και όχι η αβεβαιότητα που κάποιοι προσπαθούν μέσα από συνθήματα να του προκαλέσουν. Επομένως πιστεύω πως δεν χρειάζεται να μπούμε σε προεκλογικές αντιπαραθέσεις . Τα έργα είναι που θα αξιολογηθούν στο  τέλος και πιστεύω ότι ο κόσμος έχει αντίληψη να συνειδητοποιήσει αν κάποιος έπραξε στο ακέραιο το έργο του. Αυτά είναι τα κριτήρια που θα λάβω υπόψη όταν κι εφόσον κρίνω ή αποφασίσω ότι θα επαναδιεκδικήσω την Προεδρία.
 

Δειτε Επισης

Ξανά στο ΥΠΕΣ οι πρόεδροι ΕΟΑ για το θέμα των αδειοδοτήσεων-«Πρόβλημα με τον ΙΠΠΟΔΑΜΟ»
Άνοιξε πυρ κατά Εισαγγελέα για την παύση Οδυσσέα ο ΟΠΕΚ-«Ανάρμοστη συμπεριφορά έδειξαν άλλοι»
Συντόνισαν ενέργειες για Κυπριακό ενόψει Γενικής Συνέλευσης ΗΕ Χριστοδουλίδης-Μητσοτάκης
Εξύμνησε την συνεργασία Κύπρου και Ισραήλ ο Χέρτζογκ-Λαμπρό παράδειγμα μεσογειακής συνεργασίας και σταθερότητας
«Ιστορικό» χαρακτήρισε το ψήφισμα ΟΗΕ για Δυτική Όχθη ο Παλαιστίνιος Πρέσβης
Συνάντηση Χριστοδουλίδη με Μητσοτάκη-«Ο συντονισμός μας περισσότερο απαραίτητος από ποτέ»
Διακόπηκε η συνεδρία της Επιτροπής Ελέγχου, ως ένδειξη σεβασμού και εκτίμησης στον Οδυσσέα
Τις επόμενες ημέρες οι αποφάσεις Χριστοδουλίδη για αντικατάσταση Οδυσσέα
Κρίσιμο τετ α τετ Χριστοδουλίδη-Μητσοτάκη για την ηλεκτρική διασύνδεση
Οι... μνηστήρες περιμένουν Οδυσσέα-Τα κρυφά χαμόγελα, οι φήμες διαρκείας και τα πολιτικά σενάρια