O λοχίας με την μεγάλη καρδιά

Τη βαθύτατη θλίψη της εκφράζει η Διοίκηση των Βρετανικών Βάσεων για το θάνατο του 50χρονου λοχία της αστυνομίας των Βάσεων Δεκέλειας, Κώστα Κωνσταντίνου, ο οποίος εντοπίστηκε την Τρίτη σε φλεγόμενο όχημα, στο Δασάκι Άχνας και απεβίωσε σήμερα τα ξημερώματα στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.
 
Με σημερινή ανακοίνωση τους, οι ΒΒ αναφέρουν πως ο λοχίας Κωνσταντίνου εργαζόταν από το 1989 στην αστυνομία των Βάσεων και κυρίως στις Βάσεις Δεκέλειας, διαδραματίζοντας ζωτικό ρόλο στη διατήρηση και σφυρηλάτηση των ισχυρών δεσμών μεταξύ των Βάσεων και των κοινοτήτων της περιοχής.
 
"Το φιλικό του πρόσωπο, το ζεστό του χαμόγελο, το χιούμορ και η αληθινή έγνοια που είχε για τους άλλους, τον έκαναν από τους πιο δημοφιλείς και αξιοσέβαστους αστυνομικούς μεταξύ των συναδέλφων του και της τοπικής κοινότητας", προστίθεται.
 
Υπογραμμίζεται, παράλληλα, πως για πολλά χρόνια στήριζε κοινωφελείς πρωτοβουλίες και φιλανθρωπικές εκδηλώσεις και αποτελούσε την κινητήρια δύναμη πίσω από το πρόγραμμα σίτισης, βοηθώντας εκατοντάδες οικογένειες εντός της δικαιοδοσίας των Βάσεων Δεκέλειας, ενώ διετέλεσε πρόεδρος της Επαρχιακής Επιτροπής Λάρνακας, του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου.
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Αρχηγός Αστυνομίας των ΒΒ, Chris Eyre, δήλωσε πως "το 2015 το περιοδικό Daxi (αγγλικό περιοδικό που εκδίδεται στις περιοχές Λάρνακα - Αμμοχώστου) απένειμε στον λοχία Κωνσταντίνου το βραβείο Big Heart (μεγάλη καρδιά) για το εξαίρετο φιλανθρωπικό του έργο στην Κύπρο".

"Πάντα έτσι θα τον θυμάμαι, ως το λοχία με την μεγάλη καρδιά", προσθέτει ο Αρχηγός της Αστυνομίας των Βάσεων.
 
Ο Κωνσταντίνου αφήνει πίσω του σύζυγο και δυο ενήλικα παιδιά, συνεχίζει η ανακοίνωση και καταλήγει ότι "οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι μαζί τους σε αυτές τις δύσκολες ώρες και καλούνται τα Μέσα Ενημέρωσης να σεβαστούν την απώλεια που βιώνει η οικογένεια ".

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Δειτε Επισης

Έρευνες σε ανοιχτό χώρο στα Περβόλια για την ενέδρα στο «Δημητρούι»-Παραλήφθηκε τεκμήριο για εξετάσεις
Επαφές Χαρτσιώτη στην Αθήνα, μνημόνιο συνεργασίας με Ελλάδα για ισότητα και έμφυλη βία
Αρχίζουν να γράφουν οι κάμερες στα δυο σημεία που τοποθετήθηκαν στο Στρόβολο
Σε εφαρμογή από 1η Μαρτίου το Lobbying υπενθυμίζει η Αρχή κατά της Διαφθοράς
Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή η 24χρονη Έλλη Στυλιανού στη Βρετανία
Σε κοινή συνισταμένη με Οδυσσέα το προσωπικό της Ελεγκτικής-«Αφήστε μας να εργαστούμε χωρίς περιορισμούς»
Προφυλακίστηκε από το Δικαστήριο ο δεσμοφύλακας για τους εμπρησμούς-Παραδέχθηκε τρεις υποθέσεις
Καταχωρείται μέχρι τις 17 Μάϊου η ένσταση από πλευράς Ελεγκτή-Απαντά επί της ουσίας και προσθέτει αναφορές
Κατηγορήθηκαν γραπτώς τρία πρόσωπα για τη συμπλοκή στον Αστρομερίτη
Χειροπέδες σε τέσσερα πρόσωπα για υποθέσεις ναρκωτικών