Έκκληση Οικολόγων σε όλους πλην ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ να εξετάσουν το ενδεχόμνο κοινής υποψηφιότητας

Η Πολιτική Επιτροπή του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών σε στη χθεσινοβραδινή συνεδρίασή της, ολοκλήρωσε και επικύρωσε το προσχέδιο των πολιτικών προτάσεων  για τις Προεδρικές Εκλογές και εξουσιοδότησε τον πρόεδρο του Κινήματος τη διευθέτηση των συναντήσεων με τους δύο υποψηφίους Νικόλα Παπαδόπουλο και Γιώργο Λιλλήκα.  
 
Η Πολιτική Επιτροπή του Κινήματος, σε ανακοίνωσή της έκανε έκκληση”έκκληση προς όλες τις πολιτικές ομάδες,  πέραν του δίπολου  ΔΗΣΥ- ΑΚΕΛ, να επανεξετάσουν το ενδεχόμνο για κοινή υποψηφιότητα στη βάση συμφωνημένου πολιτικού προγράμματος”.  
 
“Γι` αυτό το λόγο κυρίως, οι προτάσεις του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών θα κατατεθούν ταυτόχρονα στις ηγεσίες των κομμάτων ΔΗΚΟ, Κίνημα Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ, Κίνημα Αλληλεγγύης και Συμμαχία Πολιτών”, πρόσθεσε.  
 
Προς άρση παρεξηγήσεων δηλώνεται ότι το Κίνημα Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών αντιμετωπίζει τις δύο υποψηφιότητες με σεβασμό και εκτίμηση, λέει η ανακοίνωση, προσθέτοντας ότι “η προσπάθεια που καταβάλλεται από κάποιους να παρουσιάσουν το Κίνημα Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών ως δεδομένο είναι κακόβουλη και καταδικαστέα, ανεξάρτητα από τα όποια της κίνητρα”.  
 
Το Κίνημα Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών προγραμματίζει Παγκύπριο Συνέδριο στις 18 Ιουνίου όπου σε παγκύπρια εσωτερική δημοσκόπηση για τις Προεδρικές Εκλογές, θα καταγραφεί η βούληση των μελών του κινήματος.
 
Οι αποφάσεις θα παρθούν, σημειώνεται, “όπως προνοεί το καταστατικό από Παγκύπρια Συνδιάσκεψη, όταν ολοκληρωθούν οι προετοιμασίες και οι συζητήσεις με τους υποψηφίους, στη βάση των αποτελεσμάτων της παγκύπριας εσωτερικής δημοσκόπησης”.
 

Δειτε Επισης

Με ντέρμπι αλλά και φαινομενικά εύκολες μάχες οι εκλογές στη Λάρνακα-Ποιους υποστηρίζουν τα κόμματα
Κυπριακό, μεταναστευτικό και οικονομία στο Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ-«Οι μέρες δεν προσφέρονται για ηχηρές διακηρύξεις»
Στέλνει μηνύματα η Πασχαλινή εγκύκλιος του Αρχιεπισκόπου-«Χρέος μας να περιφρουρήσουμε την Εθνική αξιοπρέπειά»
Επιμένουν για δυο Κράτη οι Τούρκοι-«Δεν υπάρχει πια θέμα για συνομοσπονδία ή ομοσπονδία»
Έστειλε μηνύματα ο Κόμπος για το Κυπριακό- «Λύση στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ»
Με τοπικιστικά κριτήρια οι εκλογές στην Αμμόχωστο-Η πολυκοσμία στο Παραλίμνι και η μάχη του κατεχόμενου δήμου
Καρογιάν: Πρωταρχική επιδίωξη της ΔΗΠΑ να τερματιστεί η κατοχή
ΒΙΝΤΕΟ: Αφαίρεσαν τα πανό του Καραμανίδη για τις εκλογές και του άφησαν φάκελο για να ψηφίσει άλλη-Προχωρεί σε καταγγελία
Κίρμπι: Σε μερικές μέρες ανοίγει το τεχνητό λιμάνι στη Γάζα για ανθρωπιστική βοήθεια από Κύπρο
«Βήμα για σοβαρή αντιμετώπιση βίας κατά γυναικών η νέα Οδηγία»-Όσα υποστηρίζουν Κύπριοι Ευρωβουλευτές