Έκκληση Οικολόγων σε όλους πλην ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ να εξετάσουν το ενδεχόμνο κοινής υποψηφιότητας

Η Πολιτική Επιτροπή του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών σε στη χθεσινοβραδινή συνεδρίασή της, ολοκλήρωσε και επικύρωσε το προσχέδιο των πολιτικών προτάσεων  για τις Προεδρικές Εκλογές και εξουσιοδότησε τον πρόεδρο του Κινήματος τη διευθέτηση των συναντήσεων με τους δύο υποψηφίους Νικόλα Παπαδόπουλο και Γιώργο Λιλλήκα.  
 
Η Πολιτική Επιτροπή του Κινήματος, σε ανακοίνωσή της έκανε έκκληση”έκκληση προς όλες τις πολιτικές ομάδες,  πέραν του δίπολου  ΔΗΣΥ- ΑΚΕΛ, να επανεξετάσουν το ενδεχόμνο για κοινή υποψηφιότητα στη βάση συμφωνημένου πολιτικού προγράμματος”.  
 
“Γι` αυτό το λόγο κυρίως, οι προτάσεις του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών θα κατατεθούν ταυτόχρονα στις ηγεσίες των κομμάτων ΔΗΚΟ, Κίνημα Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ, Κίνημα Αλληλεγγύης και Συμμαχία Πολιτών”, πρόσθεσε.  
 
Προς άρση παρεξηγήσεων δηλώνεται ότι το Κίνημα Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών αντιμετωπίζει τις δύο υποψηφιότητες με σεβασμό και εκτίμηση, λέει η ανακοίνωση, προσθέτοντας ότι “η προσπάθεια που καταβάλλεται από κάποιους να παρουσιάσουν το Κίνημα Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών ως δεδομένο είναι κακόβουλη και καταδικαστέα, ανεξάρτητα από τα όποια της κίνητρα”.  
 
Το Κίνημα Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών προγραμματίζει Παγκύπριο Συνέδριο στις 18 Ιουνίου όπου σε παγκύπρια εσωτερική δημοσκόπηση για τις Προεδρικές Εκλογές, θα καταγραφεί η βούληση των μελών του κινήματος.
 
Οι αποφάσεις θα παρθούν, σημειώνεται, “όπως προνοεί το καταστατικό από Παγκύπρια Συνδιάσκεψη, όταν ολοκληρωθούν οι προετοιμασίες και οι συζητήσεις με τους υποψηφίους, στη βάση των αποτελεσμάτων της παγκύπριας εσωτερικής δημοσκόπησης”.
 

Δειτε Επισης

Ενοχλήθηκε και με τον Τασούλα ο Τατάρ-Κάνει λόγο για απόκρυψη της πραγματικότητας
A. Δημητρίου: Η θέση της Κύπρου είναι στην καρδιά της Ευρώπης, έχουμε λόγο και ρόλο
Επιμένει το ΑΚΕΛ για παύση Χαρτσιώτη από ΠτΔ-«Φαίνεται πως ξοφλά ακόμη προεκλογικά γραμμάτια του ‘23»
Αποφεύγει να απαντήσει στις επικρίσεις ο Μορφάκης Σολομωνίδης-«Δεν ρίχνω λάδι στη φωτιά»
Επενδύει στη συμβολή της ΕΕ ο Πρόεδρος για το Κυπριακό-«Λειτουργεί προς την κατεύθυνση της Τουρκίας»
Προεκλογικές σκοπιμότητες βλέπει πίσω από τις αντιδράσεις για τους κυνηγούς ο ΠτΔ-«Οι θεσμοί να βρίσκουν τρόπο να συνεργάζονται»
Η σταθερή ευρωπαϊκή θέση, ο εκνευρισμός της Τουρκίας και ο στόχος της αλλαγής στάσης
Σε εγκαίνια έκθεσης για τα 70 χρόνια ΕΟΚΑ στη Θεσσαλονίκη ο ΥΠΕΣ-«Ο αγώνας εξακολουθεί να εμπνέει»
Κάνει λόγο για αισθητά μειωμένες παράτυπες ροές μεταναστών ο ΠτΔ-«Άλλα κράτη θεωρούν της πολιτικές της ΚΔ ως βέλτιστες πρακτικές»
Καταψηφίστηκε πρόταση για απαλλαγή μελών Γνωμοδοτικού Συμβουλίου από Πόθεν Έσχες