Σύμμαχος της Κομισιόν στη μεταρρύθμιση της ΕΕ δηλώνει ο Μακρόν

Τη συζήτηση για το μετασχηματισμό της Ευρώπης σε μια Ευρώπη που "θα προστατεύει τους πολίτες της" ξεκίνησαν με τη σημερινή τους συνάντηση, ο νέος Πρόεδρος της Γαλλίας και ο Πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Ο Εμάνουελ Μακρόν, μετά τη συνάντηση και κατά τη διάρκεια κοινής δημοσιογραφικής διάσκεψης, έκανε λόγο για μια Ευρώπη που θα είναι κατανοητή από τους πολίτες της, που θα προστατεύει τους πολίτες της και ιδιαίτερα τους χαμηλόμισθους εργαζόμενους. Έδωσε έμφαση στη φορολογική σύγκλιση των κρατών μελών της ευρωζώνης, την εμπορική αμοιβαιότητα και τις μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας, την κοινωνική ασφάλιση και το συνταξιοδοτικό. Επιπλέον ο κ. Μακρόν επεσήμανε την ανάγκη για μεταρρύθμιση του καθεστώτος ασύλου, και την εμβάθυνση της ευρωζώνης.

Ο Μακρόν συμφώνησε με τον Γιούνκερ, μεταξύ άλλων και στο ζήτημα της αμυντικής διάστασης της ΕΕ, με τον Πρόεδρο της Κομισιόν να χαρακτηρίζει τη Γαλλία ως τη μόνη αξιόπιστη στρατιωτική δύναμη στην ΕΕ.

Ο κ. Γιούνκερ δήλωσε ότι ο νέος Γάλλος Πρόεδρος θα είναι συνεργάτης της Κομισιόν για την εμβάθυνση της ΕΕ, το ελεύθερο εμπόριο, την κοινωνική Ευρώπη, τη  νομισματική ένωση και ο Εμ.Μακρόν υπερθεμάτισε λέγοντας πως "έχετε ένα σύμμαχο για μια Ευρώπη που θα καταλαβαίνει ο κόσμος". "Αν ο κόσμος δεν καταλαβαίνει πώς λειτουργεί η Ευρώπη, δεν θα πάει μακριά", σημείωσε ο Γάλλος Πρόεδρος.

Δειτε Επισης

Λευκός Οίκος: Οι ΗΠΑ δεν θα μειώσουν μονομερώς τους δασμούς στην Κίνα, το 80% ήταν ένα νούμερο που πέταξε ο Τραμπ
Αντιμέτωπος με νέες κατηγορίες ο ύποπτος για την υπόθεση της Μαντλίν
Επιπλέον τρία δισεκατομμύρια για εφαρμογή του Συμφώνου για Μετανάστευση ανακοίνωσε η Κομισιόν
Σοβαρό τροχαίο στη Λεμεσό-Όχημα συγκρούστηκε με μοτοσικλέτα
Ειδικό Δικαστήριο για τη ρωσική εισβολή δημιουργούν Ουκρανία και Συμβούλιο της Ευρώπης
Οι Χούθι εκτόξευσαν πύραυλο εναντίον του αεροδρομίου του Τελ Αβίβ
Υπέβαλε υποψηφιότητα για τη θέση του αντιπροέδρου της ΕΔΕΚ ο Παύλος Αναστασίου
Δεν αποδέχεται την πρόταση Υπ. Παιδείας για αξιολόγηση εκπαιδευτικών η ΟΕΛΜΕΚ-Δημοψήφισμα στις 29 Μαΐου
Άλλα αντ' άλλων από Τατάρ για την καταδίκη στις Ουγγαρέζες για σφετερισμό-Κάνει λόγο για «υποκριτική πολιτική»
ΗΠΑ και ΕΕ έχουν έτοιμη πρόταση εκεχειρίας 30 ημερών στην Ουκρανία-Αν απορριφθεί, νέες κυρώσεις στη Ρωσία