Ο Τραμπ στο Βατικανό - Συναντάνται σήμερα με τον Πάπα

Ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επισκέπτεται το Βατικανό σήμερα για συνομιλίες με τον Πάπα Φραγκίσκο, ο οποίος στο παρελθόν τον επέκρινε έντονα. Η συνάντηση του Τραμπ στο Αποστολικό Παλάτι στο Βατικανό, η τρίτη του στάση σε μια εννιαήμερη περιοδεία στο εξωτερικό που θα ολοκληρωθεί το Σάββατο, είναι μέρος της παγκόσμιας περιοδείας του Αμερικανού Προέδρου στις μεγάλες θρησκείες του κόσμου, όπως ανέφερε ο Λευκός Οίκος. Έχουν προηγηθεί μεταξύ άλλων συναντήσεις του με ηγέτες μουσουλμανικών κρατών στη Σαουδική Αραβία και περιηγήσεις σε ιερούς χώρους στην Ιερουσαλήμ.  
 
Όμως ενώ οι συνομιλίες στη Σαουδική Αραβία και το Ισραήλ ήταν ιδιαίτερα φιλικές, η συνάντηση μεταξύ του επικεφαλής της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας και του Τραμπ μπορεί να δημιουργήσει μεγαλύτερη αντιπαράθεση.
 
Πέρυσι, ο Πάπας δήλωσε πως ένας άνθρωπος που σκέφτεται να αναγείρει τείχη και όχι γέφυρες "δεν είναι χριστιανός", αναφερόμενος στην προεκλογική υπόσχεση του Τραμπ να οικοδομήσει τείχος στα σύνορα ΗΠΑ- Μεξικού.  
 
Ο Τραμπ έχει πει ότι είναι "επαίσχυντο" για τον πάπα, ο οποίος αντιπροσωπεύει πάνω από το ήμισυ των δύο δις καθολικών στον κόσμο, να εκφράζει αμφιβολία για την πίστη του.
 
"Όταν και εάν το Βατικανό βρεθεί υπό επίθεση από το ISIS (Ισλαμικό Κράτος), το οποίο, όπως ξέρουν όλοι, αποτελεί το ύψιστο τρόπαιο για το ISIS, μπορώ να σας υποσχεθώ ότι ο πάπας θα εύχεται και θα προσεύχεται να είχε γίνει πρόεδρος ο Ντόναλντ Τραμπ", είπε.  
 
Ο Πάπας είπε την περασμένη εβδομάδα ότι θα είναι "ειλικρινής" με τον Τραμπ αλλά ότι δεν θέλει να τον κρίνει προτού ακούσει τις απόψεις του αυτοπροσώπως. Ένας λόγος της επίσκεψης του Τραμπ στο Βατικανό είναι για να τονίσει πώς η συνεργασία μεταξύ των τριών κυρίων θρησκειών μπορεί να αντιμετωπίσει την απειλή των ισλαμιστών μαχητών.  
 
Μετά τη συνάντηση, ο Τραμπ θα συνεχίσει για Βρυξέλλες και τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ, με τελευταία στάση πριν την επιστροφή του στις ΗΠΑ στη Σικελία, για να παρευρεθεί σε σύνοδο κορυφής της ομάδας των επτά μεγαλύτερων οικονομιών (G7) του κόσμου.

Δειτε Επισης

Οι κινήσεις που έφεραν τη μεγάλη ανατροπή πίσω από την εκλογή του νέου Πάπα- Πώς «έφαγε» τον Ιταλό Παρολίν
Εισήγηση για οικονομική αυτονόμηση των σχολείων-«Θα παρέχονται κονδύλια ανάλογα με το μέγεθος τους»
Αυτόν αναζητεί η Αστυνομία για τη ληστεία σε περίπτερο στη Λεμεσό (pic)
Ένταλμα σύλληψης για κατηγορούμενο σε ιδιωτική ποινική για απάτη-Κατηγορείται πως απέσπασε €560.000 σε κρυπτονομίσματα
Τραγικός θάνατος για 85χρονο στη Σιά-Καταπλακώθηκε από τρακτέρ
Με πολιτική διάσταση η καταδικαστική απόφαση των Ουγγαρέζων για σφετερισμό-«Απαράδεκτη και κατακριτέα η εκμετάλλευση περιουσιών»
Ενοχλήθηκε και με τον Τασούλα ο Τατάρ-Κάνει λόγο για απόκρυψη της πραγματικότητας
Τραγική η κατάσταση στο ΤΟΜ Αμμοχώστου μετά από «έφοδο» της Επ. Μεταφορών-«Στεγάζεται σε μια αποθήκη»
Ο Τραμπ ρίχνει τους δασμούς για την Κίνα στο 80% που του «φαίνεται σωστό»
Σημαντική πτώση στην αγορά οχημάτων-Βουτιά 20,2% στα σαλούν τον Απρίλιο