Επίθεση ανταρτών στο νότιο Αφγανιστάν

Τουλάχιστον δέκα αφγανοί στρατιωτικοί σκοτώθηκαν σε μια επίθεση που εξαπέλυσαν αντάρτες εναντίον μιας βάσης των ένοπλων δυνάμεων στην επαρχία Κανταχάρ, στο νότιο τμήμα του Αφγανιστάν, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας. Η επίθεση έγινε στην περιοχή Σαχ Ουάλι Κοτ αργά το βράδυ της Δευτέρας, την επομένη μιας επίθεσης των Ταλιμπάν η οποία στοίχισε τη ζωή σε είκοσι αστυνομικούς στη γειτονική επαρχία Ζαμπούλ.
 
Καμιά οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση στην Κανταχάρ προς το παρόν, αλλά αυτή σημειώθηκε καθώς οι Ταλιμπάν, οι οποίοι συνεχίζουν τον ανταρτοπόλεμο 15 χρόνια αφού εκδιώχθηκαν από την εξουσία μετά την επέμβαση των ΗΠΑ, έχουν εξαπολύσει την εαρινή τους επίθεση.
 
Η νέα επίθεση αποτελεί άλλο ένα βαρύ πλήγμα για τις αφγανικές δυνάμεις, που υποστηρίζονται από τη Δύση, αλλά συχνά είναι ελλιπώς εξοπλισμένες, διοικούνται άσχημα, υπονομεύονται από τις λιποταξίες και τη διαφθορά. Οι δυνάμεις αυτές υφίστανται το τελευταίο διάστημα απώλειες δίχως ιστορικό προηγούμενο.
 
Η επίθεση καταγράφηκε έναν μήνα αφού οι Ταλιμπάν σκότωσαν τουλάχιστον 135 στελέχη των δυνάμεων ασφαλείας στην επαρχία Μπαλχ του βόρειου Αφγανιστάν—τη φονικότερη ενέργεια των ανταρτών η οποία στοχοθέτησε μια αφγανική στρατιωτική βάση μετά το 2001. Προχθές Κυριακή, όταν οι Ταλιμπάν εξαπέλυσαν συντονισμένες εφόδους εναντίον έξι προκεχωρημένων θέσεων στη Ζαμπούλ, αστυνομικοί που βρίσκονταν υπό πολιορκία τηλεφώνησαν σε δημοσιογράφους για να τους ειδοποιήσουν για την επίθεση, αφού αδυνατούσαν να βρουν τους αξιωματικούς τους, ανέφεραν αφγανικά ΜΜΕ.

Δειτε Επισης

Χιλιάδες πρόσφυγες στο Λίβανο-Μετακινούνται στο βορρά για να γλυτώσουν το ισραηλινό σφυροκόπημα
Ζημιές σε ενεργειακές υποδομές από επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία
Συναντήθηκε με Σολτς ο Ερντογάν-Θέλει αναζωογόνηση της διαδικασίας ένταξης στην Ε.Ε.
Παρουσιάζουν ιδέες στη Σύνοδο του ΟΗΕ για αποκλιμάκωση στο Λίβανο οι ΗΠΑ
Άγρια νύχτα στον Λίβανο-Σφυροκοπά ανελέητα τη Χεζμπολάχ το Ισραήλ, στους 500 οι νεκροί
Κατά 3% μειώθηκαν τα βίαια εγκλήματα το 2023 στις ΗΠΑ
Το Telegram θα διαβιβάζει στις αρχές διευθύνσεις IP ύστερα από αίτημά τους
Ισόβια κάθειρξη στην έφηβη στις ΗΠΑ που σκότωσε τη μητέρα της και έστειλε μήνυμα σε φίλη της να δει το πτώμα
Η κυβέρνηση της Τσεχίας πρότεινε την χαλάρωση των κανόνων για την κάνναβη
Ήχησαν σειρήνες συναγερμού στην Χάιφα-Σε καταφύγια σπεύδουν οι κάτοικοι