Φόβοι για ενίσχυση της πυραυλικής τεχνολογίας της Πιονγιάνγκ

Η Νότια Κορέα ανακοίνωσε σήμερα ότι η Βόρεια Κορέα φαίνεται να έχει συγκεντρώσει "ουσιαστικές πληροφορίες" από τη χθεσινή πυραυλική εκτόξευση ενός βαλλιστικού πυραύλου μεσαίας ακτίνας δράσης, που πραγματοποίησε.
 
"Οι μυστικές υπηρεσίες της Νότιας Κορέας και των ΗΠΑ πιστεύουν ότι η Βόρεια Κορέα έχει συγκεντρώσει ουσιαστικές πληροφορίες, ενισχύοντας την αξιοπιστία της, στην πυραυλική τεχνολογία," σύμφωνα με δήλωση εκπροσώπου του στρατιωτικού μεικτού επιτελείου στη Σεούλ.
 
Ο ίδιος αξιωματούχος τόνισε ότι μια πιο ουσιαστική ανάλυση των στοιχείων είναι απαραίτητη, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν η Βόρεια Κορέα έχει κατορθώσει να αξιοποιήσει την τεχνολογία επαναφοράς πυραυλικών κεφαλών στην γήινη ατμόσφαιρα, όπως ισχυρίζεται η Πιονγιάνγκ.
 
Μια εβδομάδα μετά την τελευταία πυραυλική δοκιμή και παρά τις έντονες αντιδράσεις και τις απαιτήσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, η Πιονγκγιάνγκ εκτόξευσε χθες βλήμα αγνώστου τύπου, από περιοχή κοντά στην Πουκχάνγκ της επαρχίας Πιονγκάν.
 
Την περασμένη Δευτέρα το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, για μία ακόμη φορά, απαίτησε από την Πιονγκιάνγκ να μην κάνει άλλες τέτοιες δοκιμές, τονίζοντας ότι η Βόρεια Κορέα πρέπει να δείξει ειλικρινή δέσμευση στην αποπυρηνικοποίηση, με συγκεκριμένες ενέργειες.
 
Στη χθεσινή δοκιμή, ο πύραυλος κατέγραψε πτήση περίπου 500 χλμ., σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap της Νότιας Κορέας. Ο πύραυλος φέρεται να εκτοξεύτηκε από την δυτική ακτή της Βόρειας Κορέας με κατεύθυνση την Θάλασσα της Ιαπωνίας και πιθανόν να προσγειώθηκε εκτός της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης της Ιαπωνίας χωρίς να προκαλέσει καταστροφές σε πλοία και αεροπλάνα. Ο Βορειοκορεάτης ηγέτης εμφανίστηκε τη Δευτέρα ικανοποιημένος, λέγοντας πως η χθεσινή δοκιμή ήταν απόλυτα επιτυχής.
 
Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε από την πλευρά του ότι γνωρίζει για τη δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου μεσαίου βεληνεκούς (MRBM) και επισήμανε ότι το βεληνεκές του ήταν μικρότερο σε σχέση με τις πρόσφατες δοκιμές.
 

Δειτε Επισης

Χιλιάδες πρόσφυγες στο Λίβανο-Μετακινούνται στο βορρά για να γλυτώσουν το ισραηλινό σφυροκόπημα
Ζημιές σε ενεργειακές υποδομές από επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία
Συναντήθηκε με Σολτς ο Ερντογάν-Θέλει αναζωογόνηση της διαδικασίας ένταξης στην Ε.Ε.
Παρουσιάζουν ιδέες στη Σύνοδο του ΟΗΕ για αποκλιμάκωση στο Λίβανο οι ΗΠΑ
Άγρια νύχτα στον Λίβανο-Σφυροκοπά ανελέητα τη Χεζμπολάχ το Ισραήλ, στους 500 οι νεκροί
Οι εστίες στο κέντρο της Λευκωσίας βάζουν φρένο στη «φυγή» φοιτητών προς τα κατεχόμενα
Το αντάρτικο Κουλία, η παρέμβαση Αννίτας και ο εγκλωβισμός στον θεσμικό τυφώνα που δεν καταλαγιάζει
Το κλειδί για τις εξελίξεις στο Κυπριακό στα χέρια του Ερντογάν-Συναντά Γκουτέρες και Μητσοτάκη
Κατέθεσε εμπειρογνώμονας στη δίκη για το θάνατο του Γιαννιού-Αναφορές για αλλοιωμένα στοιχεία από την υπεράσπιση
Προθυμία να συναντηθεί με την τουρκική πλευρά ανά πάσα στιγμή και οπουδήποτε εξέφρασε στον ΓΓ ο Πρόεδρος